Συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων της Αλβανικής Αστυνομίας με το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας

Στο πλαίσιο της αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας, χθες (10-02-2022) το πρωί, υπηρεσιακοί παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας επισκέφθηκαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κορεστίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς και συναντήθηκαν με το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο Θωμά ΝΕΣΤΟΡΑ.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε, πέρα από τον κ. Γενικό, παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, Αστυνομικός Διευθυντής Θωμάς ΖΗΚΑΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Παναγιώτης ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ και ο Τμηματάρχης Ασφάλειας και Αλλοδαπών της ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Β΄ Γεώργιος ΝΤΑΝΗΣ.

Από πλευράς Αλβανικής Αστυνομίας παρέστησαν o Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Κορυτσάς Gjovalin LOKA,  ο Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομίας Συνόρων και Μετανάστευσης Κορυτσάς Fatmir ΗΟΧΗΑ, ο Προϊστάμενος της Εγκληματολογικής Αστυνομίας Κορυτσάς Gentjan DIKO και ο Επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού Pjeter LASKA.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσαν αστυνομικά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ιδίως στους τομείς της διακίνησης ναρκωτικών, της εμπορίας όπλων, της παράνομης μετανάστευσης, του διασυνοριακού εγκλήματος, της προστασίας του περιβάλλοντος από την παράνομη υλοτομία, αλιεία και συλλογή βοτάνων και αρωματικών φυτών, καθώς και άλλες μορφές μικροεγκληματικότητας σε περιοχές γύρω από τα σύνορα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείχτηκε το πολύ καλό επίπεδο ανταπόκρισης και η άριστη συνεργασία μεταξύ των Αστυνομιών των δύο χωρών, η οποία αποτελεί τη βάση για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων, που πιθανόν να ανακύπτουν κατά την εκτέλεση των αστυνομικών καθηκόντων, ενώ τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και ενδυνάμωσης της συνεργασίας, μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως ο ορισμός σημείων επαφής για την αμεσότερη ανταλλαγή πληροφοριών.

Οι συναντήσεις στελεχών των Αστυνομιών των δύο χωρών, θα συνεχιστούν στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας, καθώς κρίνονται απαραίτητες για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών αμφοτέρων των χωρών.

You May Also Like

Πέθανε ξαφνικά 53χρονη γιατρός του νοσοκομείου Γρεβενών

Έφυγε ξαφνικά από την ζωή η Παιδίατρος του Νοσοκομείου Γρεβενών Γιώτα Μπουκουβάλα σε ηλικία 53 ετών.

Ερώτηση ΠΑΤΣΗ στη Βουλή : Σήμα τηλεοπτικών δικτύων ΕΡΤ – Ενίσχυση και ρύθμιση κεραιών –σταθμών- Λευκές περιοχές χωρίς σήμα τηλεφώνων και Ίντερνετ

  Ερώτηση ΠΑΤΣΗ στη Βουλή : Σήμα τηλεοπτικών δικτύων ΕΡΤ – Ενίσχυση…

Πασχάλης Χαρούμενος: Έγκριση δαπάνης για την δημιουργία σταθμών απολύμανσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Που θα βρίσκονται τα κέντρα απολύμανσης στη Δυτική Μακεδονία

Ανακοίνωση του Σωματείου Φρουρών Στρατοπέδων Δυτικής Μακεδονίας

Το Σωματείο Φρουρών Στρατοπέδων Δυτικής Μακεδονίας θέλει να ενημερώσει όλα τα άτομα…

Επερώτηση του Π.Σ.του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» Γρηγόρη Γιαννόπουλου για την φιλοξενία μεταναστών στα Γρεβενά

  Επερώτηση του Π.Σ.του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» Γρηγόρη Γιαννόπουλου για την φιλοξενία μεταναστών…

ΦΣ Κοζάνης: πρώτη σε όλα<< ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ, ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ>>!

ΦΣ Κοζάνης: πρώτη σε όλα <<ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ, ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ…

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών σε περιοχές της Κοζάνης και Πτολεμαΐδας

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών σε περιοχές της Κοζάνης και Πτολεμαΐδας

Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός στην Κοζάνη για κατοχή κοκαΐνης

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Μαρία Σπυράκη: Να διευκολύνουμε την παραγωγή και μεταφορά υδρογόνου στη Δυτική Μακεδονία ,αναβαθμίζοντας τις υποδομές φυσικού αερίου

  Μαρία Σπυράκη: Να διευκολύνουμε  την παραγωγή και μεταφορά υδρογόνου στη Δυτική…