Ειδικά για τα μοναστήρια τόνισε ότι η λήψη μέτρων για αρνητές είναι λίγο πιο δύσκολη, ωστόσο ο Επίσκοπος έχει τη δυνατότητα να πει στον ηγούμενο «δεν θα εξομολογήσεις, δεν θα λειτουργήσεις μέχρι νεοτέρας».

Να γίνει οριζόντια υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους όσοι μισθοδοτούνται από το ελληνικό δημόσιο ή από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου χωρίς διαχωρισμούς εάν πρόκειται για παππά, δεσπότη ή αστυφύλακα, πρότεινε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Εξέφρασε την οργή του για τους αρνητές ιερείς, λέγοντας ότι γίνονται όργανα του σατανά γιατί δεν ακούνε τη φωνή της Εκκλησίας.

«Ο σατανάς έχει επιτραπεί από τον ίδιο το θεό να μας ‘’πειράζει’’. Από την επιδεκτικότητα του ανθρώπου αν γίνεται όργανο του σατανά, όπως εν προκειμένω γίνονται αυτοί που δεν ακούνε τη φωνή της Εκκλησίας», τόνισε ο Μητροπολίτης.

Ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι οι αρνητές ιερείς θέτουν εαυτόν εκτός Εκκλησίας καθώς δεν πειθαρχούν στις αποφάσεις της Συνόδου και του Οικουμενικού Πατριάρχη.

«Κρέμασμα θέλουν, εμ τι; Η Εκκλησία έχει κανόνες, όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος» είπε ο χαρακτηριστικά.

Ειδικά για τα μοναστήρια τόνισε ότι η λήψη μέτρων για αρνητές είναι λίγο πιο δύσκολη, ωστόσο ο Επίσκοπος έχει τη δυνατότητα να πει στον ηγούμενο «δεν θα εξομολογήσεις, δεν θα λειτουργήσεις μέχρι νεοτέρας».

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο μοναστήρι του Αγίου Διονύσου, όπου «κρύβονται οι καλόγεροι που κάνουν το εμβόλιο από τον ηγούμενο». Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόστομο ένας καλόγερος που εμβολιάστηκε και το έμαθε ο ηγούμενος, μετά δεν του έδινε το χέρι να το φιλήσει «για να μην τον κολλήσει» και δεν τον άφηνε να λειτουργήσει.

«Αντί να τρίζει ο ζυγός, τρίζει τ’ αλέτρι», σχολίασε.

Για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου πως δεν μπορεί διενεργεί η Εκκλησία ελέγχους στις εισόδους των ναών, τόνισε ότι είναι λογικό και πως δεν μπορεί ο παππάς, ο νεωκόρος ή ο επίτροπος που προσφέρει εθελοντικά να κάνουν ελέγχους.

Πηγή: skai.gr

 

 

You May Also Like

Εγκρίθηκαν 25 εκατ. ευρώ για την ιατρική στήριξη εγκαταστάσεων υποδοχής μεταναστών στην Ελλάδα

Εγκρίθηκαν 25 εκατ. ευρώ για την ιατρική στήριξη εγκαταστάσεων υποδοχής μεταναστών στην…

Η αστρονομική αμοιβή της Ριάνα για το «βαρετό σόου» της στο πάρτι των δισεκατομμυριούχων

Το κοινό της απογοητεύτηκε με την εμφάνισή της στην Ινδία

Προειδοποίηση Τζανάκη: Μπορεί να δούμε και 3.000 κρούσματα – Αποκλιμάκωση μετά τις 20 Μαρτίου

Προειδοποίηση Τζανάκη: Μπορεί να δούμε και 3.000 κρούσματα – Αποκλιμάκωση μετά τις…

Έβρος: Διακινητές τρέχουν σε χωριά, οικισμούς και στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας

Τι λέει ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων(Βίντεο)

Λοβέρδος: Και επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Και επίσημα θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο Ανδρέας…

Γαϊδουράκια νάνοι: Τα πιο αξιολάτρευτα ζώα πάνω στη γη

Γαϊδουράκια νάνοι: Εκτός από πανέμορφα είναι και πολύ φιλικά με τους ανθρώπους

Έξαλλος πολίτης για την φωτιά στο Σχηματάρι: «Οι μόνοι που βοήθησαν ήταν Αφγανοί και τσιγγανόπουλα»

Ξέσπασε στην κάμερα του Open ένας πολίτης στο Σχηματάρι για την βοήθεια…

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην Τουρκία – «Εάν δυσφορούν οι γείτονές μας, ας είναι, C’est la vie»

”Δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε με την Τουρκία για τη Chevron”.

Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030

”‘Μια Ελλάδα με Όλους για Όλους”

30 χρόνια τηλεόραση Ant1: Αυτές είναι οι μακροβιότερες εκπομπές

30 χρόνια τηλεόραση Ant1: Αυτές είναι οι μακροβιότερες εκπομπές