Θα μπορούν να την χρησιμοποιούν για την αγορά εισιτηρίων για ταξίδια, έξοδα για ξενοδοχεία αλλά και για την είσοδό τους σε χώρους πολιτισμού, σε συναυλίες, κινηματογράφους και θέατρα.

Μια προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για τους 940.000 νέους ηλικίας 18 έως 25 ετών που έχουν ήδη κάνει ή θα κάνουν εντός του 2021 την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα μπορούν να την χρησιμοποιούν για την αγορά εισιτηρίων για ταξίδια, έξοδα για ξενοδοχεία αλλά και για την είσοδό τους σε χώρους πολιτισμού, σε συναυλίες, κινηματογράφους και θέατρα.

Η προπληρωμένη κάρτα θα δημιουργείται αυτόματα με τον ΑΜΚΑ του κάθε νέου που θα έχει εμβολιαστεί μέσα στο 2021 και θα εξαντλείται σταδιακά ανάλογα με τη χρήση της μέσω εφαρμογής στο κινητό ή με βεβαίωση για όσους νέους δεν έχουν «έξυπνο» τηλέφωνο.

«Από σήμερα ανοίγεται ένα ακόμα παράθυρο ελευθερίας», τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι ήρθε επιτέλους η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει μια κατηγορία πολιτών που δοκιμάστηκε με την αναστάτωση των σπουδών τους, την απομάκρυνση των φίλων τους, την απουσία ταξιδιών και διασκέδασης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η συγκεκριμένη  πρωτοβουλία αποτελεί κίνητρο για να εμβολιαστούν ειδικά οι νέοι που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. «Όσο αυτοί θωρακίζονται η μετάδοση περιορίζεται», είπε και πρόσθεσε: «Η μετάλλαξη μεταδίδεται πιο γρήγορα σε ανεμβολίαστους. Πρέπει να φτάσουμε στο ποσοστό του εμβολιασμένου πληθυσμού στο 70% ίσως και περισσότερο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει έχει πολλούς ευνοημένους, καθώς στηρίζει την αγορά και ταυτόχρονα κατευθύνει και μέρος του πλούτου στη νέα γενιά της κοινωνίας.

Προανήγγειλε ότι σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους λέγοντας μάλιστα ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

Κάλεσε όπως είπε: « Τα αγορια και τα κορίτσια να χαρούν να τσιμπηθούν για να ταξιδέψουν και να διασκεδάσουν μέχρι να αφήσουμε πίσω τη μεγάλη περιπέτεια του κορωνοϊου με την κάρτα ελευθερίας θα λέγεται.»

Πηγή: skai.gr

 

You May Also Like

Το Ιράν προμηθεύει τη Ρωσία με εκατοντάδες χιλιάδες βλήματα πυροβολικού

Δημοσίευμα της Wall Street Journal αποκαλύπτει ροή πολεμοφοδίων μέσω της Κασπίας

Μεγάλη συμμετοχή στα ψηφιακα σεμινάρια που πραγματοποιεί η Google υπο την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, μέσω της πλατφόρμας Greece From Home και του προγράμματος Grow Greek Tourism Online

Μεγάλη συμμετοχή στα ψηφιακα σεμινάρια που πραγματοποιεί η Google υπο την αιγίδα…

Άδωνις Γεωργιάδης: Αν δεν είχα εμβολιαστεί, δεν θα γλίτωνα το νοσοκομείο

«Ήταν ζόρικο και με το εμβόλιο», δηλώνει στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και…

Νέα «βόμβα» από Λινού:«Αν ήμουν στα 35 μου θα προσπαθούσα ίσως να βρω κάποιο άλλο εμβόλιο»

Νέα «βόμβα» από Λινού:«Αν ήμουν στα 35 μου θα προσπαθούσα ίσως να…

Ο Καστοριανός Αντώνης Γκαμπέσης ομιλητής σε ημερίδα του ΓΕΣ

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη…

Ν. Παπαθανάσης: Χωρίς περιορισμό στις μετακινήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα η εστίαση

Ν. Παπαθανάσης: Χωρίς περιορισμό στις μετακινήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα η εστίαση

Πάνω από 6.500 διαδηλωτές στο αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Επιπλέον, αγρότες από όλη τη χώρα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με 112 λεωφορεία.

Οδηγός νέας σχολικής χρόνιας: Τα 25 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν μαθητές-εκπαιδευτικοί-γονείς

Οδηγός νέας σχολικής χρόνιας: Τα 25 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν μαθητές-εκπαιδευτικοί-γονείς

Επίδομα γάμου σε όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους!

Επιστολή στη νέα Υπουργό Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου απέστειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις συναλλαγές στα ATMs κρούει η ΕΛΑΣ

Αναλυτικές οδηγίες για την προστασία των πολιτών κατά την αναμονή τους μπροστά στα Α.Τ.Μ.…