Μπέτυ Αρβανίτη. Η γυναίκα που έκανε τη Βουγιουκλάκη να ζηλέψει και ο χωρισμός της με τον Φαίδωνα Γεωργίτση

Η Μπέτυ Αρβανίτη έγινε γνωστή στο κοινό από τις κινηματογραφικές ταινίες που πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του ’60.

Αγαπημένος ρόλος της για το κοινό είναι αυτός στην ταινία «Νύχτα Γάμου», που ενσαρκώνει τη νιόπαντρη σύζυγο του Φαίδωνα Γεωργίτση, με τον οποίο φτάνει στα πρόθυρα του διαζυγίου από την πρώτη κιόλας νύχτα του γάμου τους. Η αιτία ήταν ότι στο ξενοδοχείο που έμεναν συνάντησαν την πρώην σύντροφο του Γεωργίτση και επίσης νιόπαντρη με τον Κώστα Βουτσά, Μάρθα Καραγιάννη.

Η ταινία είχε το λεγόμενο «χάπι εντ» και το ζευγάρι δεν χώρισε τελικά. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στην πραγματική ζωή.

Ο χωρισμός με τον Φαίδωνα Γεωργίτση

Οι δυο ηθοποιοί δεν υπήρξαν μόνο κινηματογραφικοί σύζυγοι. Έγιναν ζευγάρι όταν φοιτούσαν στις σχολές υποκριτικής των Κ. Κουν, Χρ. Βαχλιώτη και Π. Κατσέλη.

Μετά την αποφοίτησή τους παντρεύτηκαν. Ο γάμος τους όμως δεν κράτησε πολύ. Όπως στην ταινία, έτσι και στη ζωή, το ζευγάρι καυγάδιζε συνεχώς. Ο Φαίδων Γεωργίτσης σε συνέντευξή του είχε αναφέρει: «Οι καβγάδες μας θα μπορούσαν να γίνουν θέμα σε έργο του Στρίνγκμπεργκ».

Οι δύο καλλιτέχνες δεν καυγάδιζαν για συγκεκριμένο λόγο, καθώς συνήθως οι διαπληκτισμοί άρχιζαν λόγω «ασυμφωνίας χαρακτήρων». Η οριστική ρήξη στη σχέση τους ήρθε όταν η ηθοποιός αποφάσισε να τερματίσει την εγκυμοσύνη της, χωρίς να ενημερώσει τον σύζυγό της. Τη λεπτομέρεια αυτή, αν και πολύ προσωπική, αποκάλυψε ο Γεωργίτσης λέγοντας: « Εκείνη ήδη είχε ένα γιο και δεν ήθελε άλλο παιδί. Εγώ όμως ήθελα οικογένεια, παιδιά. Μετά από αυτό η σχέση είχε ξεφτίσει».

Η αγάπη για τον γιο της

Η Αρβανίτη αν και δεν ήθελε να αποκτήσει άλλο παιδί, ήταν πολύ καλή μητέρα. Σε μικρή ηλικία απέκτησε τον γιο της Αλέξη από τον γάμο της με τον αρχιτέκτονα Κώστα Σταμάτη. Όπως έχει αναφέρει η ίδια, ήταν τόσο μικρή, που ένιωσε ότι μεγάλωσε ταυτόχρονα με τον γιο της, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιο είναι το αγαπημένο της όνομα, απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη: Αλέξης. Η ίδια δεν μεγάλωσε τον γιο της με αυστηρότητα, ενώ έχει δηλώσει ότι απεχθάνεται τις υπερβολικές μαμάδες που κυνηγάνε τους γιους τους λέγοντας : «Φάε, ντύσου, πρόσεχε».

Η ομορφιά της έγινε αιτία να επιτεθεί η Αλίκη Βουγιουκλάκη στον Παπαμιχαήλ

Η Μπέτυ Αρβανίτη ήταν ταλαντούχα ηθοποιός και είχε μια ιδιαίτερη γοητεία. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 φωτογραφήθηκε ως μοντέλο, στο διαμέρισμά της στο Κολωνάκι, λανσάροντας τη μόδα της εποχής. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Κική Σεγδίτσα, την περίοδο που η Αρβανίτη συμπρωταγωνιστούσε με τον Παπαμιχαήλ στο θεατρικό έργο «ο Θείος Βάνιας», η Αλίκη είχε ένα ξέσπασμα ζήλιας.

Ένα βράδυ όρμησε με τόση μανία εναντίον του άντρα της ώστε χρειάστηκε η επέμβαση της δημοσιογράφου, που ήταν και οικογενειακή τους φίλη, για να αποτραπούν τα χειρότερα. Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε ούτε καν φλερτ μεταξύ των δύο ηθοποιών, απλώς η Αλίκη περνούσε μια δύσκολη περίοδο. Όπως υποστήριξε η Κική Σεγδίτσα «είχε βγάλει τις ζήλιες της εγκυμοσύνης». Το επεισόδιο δεν πήρε διαστάσεις και οι δύο ηθοποιοί συνέχισαν κανονικά τη συνεργασία τους.

Η Μπέτυ Αρβανίτη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1939. Μεγάλωσε σε οικογένεια αστών με αρκετές ανέσεις και φοίτησε σε καλά σχολεία της πόλης, ενώ από μικρή ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός. Το θέατρο ήταν ανέκαθεν η μεγάλη αδυναμία της. Παρόλο που οι κινηματογραφικές ταινίες της χάρισαν μεγάλη δημοσιότητα, εκείνη πάντα προτιμούσε το σανίδι.

Από το 1987 εγκατέλειψε τον κινηματογράφο. Ίδρυσε τη θεατρική εταιρία Πράξη που εδρεύει στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας και μέχρι σήμερα, ανεβάζει σημαντικές παραστάσεις.

mixanitouxronou.gr

You May Also Like

Γιώργος Τίγκας: Το Υπουργείο Παιδείας εμμένει στον αυταρχισμό του σε σχέση με τα Υπηρεσιακά Συμβούλια! Προχωρά σε νέο πραξικόπημα!

  Γιώργος Τίγκας: Το Υπουργείο Παιδείας εμμένει στον αυταρχισμό του σε σχέση…

ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ: Έμφυλη βία: Νύχτες με τον εχθρό μου

ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ: Έμφυλη βία: Νύχτες με τον εχθρό μου

Thomas Cook, ο ιεροκήρυκας που δημιούργησε ένα ταξιδιωτικό κολοσσό ξεκινώντας από ταξίδια κατά της ποτοαπαγόρευσης.

Thomas Cook, ο ιεροκήρυκας που δημιούργησε ένα ταξιδιωτικό κολοσσό ξεκινώντας από ταξίδια…

Η δύσκολη πραγματικότητα του να είσαι αεροσυνοδός στην business class της Emirates Airlines

Η δύσκολη πραγματικότητα του να είσαι αεροσυνοδός στην business class της Emirates…

Έρευνα: Οι γυναίκες είναι πιο δίκαιες και με ισχυρότερη ηθική από τους άνδρες

Έρευνα: Οι γυναίκες είναι πιο δίκαιες και με ισχυρότερη ηθική από τους…

13 ενδείξεις που αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι είστε πιο έξυπνοι απ’ όσο νομίζετε

Table of Contents Hide 13 ενδείξεις που αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι είστε πιο…

Τρεις αιώνες Καφέ Φλοριάν: Το στέκι του Λόρδου Βύρωνα, του Γκαίτε και του Καζανόβα

Τρεις αιώνες Καφέ Φλοριάν: Το στέκι του Λόρδου Βύρωνα, του Γκαίτε και…

Τίμιοι υποκριτές Της Τάνιας Ώττα

Τίμιοι υποκριτές Της Τάνιας Ώττα

Τα Φαγητά της Κατοχής: Τα φαγητά της φτώχειας και της ανάγκης

Τα Φαγητά της Κατοχής: Τα φαγητά της φτώχειας και της ανάγκης

«Ο δολοφόνος των φαστ φουντ» που ήθελε να γίνει τραγουδιστής. Σκότωσε 7 εργαζόμενους σε τρία διαφορετικά φαστ φουντ

  «Ο δολοφόνος των φαστ φουντ» που ήθελε να γίνει τραγουδιστής. Σκότωσε…