Να αναπληρωθούν τα κενά που θα αφήσουν οι φετινές συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών με αντίστοιχους μόνιμους διορισμούς σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας.

«Ο στόχος είναι να αφήσουμε πίσω τη “στρέβλωση” των αναπληρωτών και είναι απόλυτη προτεραιότητά μου οι διορισμοί εκπαιδευτικών και η επιμόρφωση τους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία επισκέφτηκε 4 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της Ξάνθης και συγκεκριμένα το 17ο Πειραματικό Δημοτικό, το 6ο και το 13ο Δημοτικό και το 2ο Μειονοτικό Δημοτικό.

Η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι πέρυσι έγιναν 11.700. μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών παρόλο που ήταν προγραμματισμένο να γίνουν 5.250

«Προσπαθώ να φύγουμε από το καθεστώς των αναπληρωτών που υπηρετούν για πολλά έτη ως αναπληρωτές», είπε η κ. Κεραμέως.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας η Κυβέρνηση προγραμματίζει τον διορισμό περίπου 6.000 εκπαιδευτικών στην  Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς στόχος είναι να καλυφθούν τα κενά που θα αφήσουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι αναμένεται να φύγουν φέτος με συνταξιοδότηση.

Οι εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας είναι ότι οι συνολικές φετινές παραιτήσεις εκπαιδευτικών θα είναι λιγότερες από τις περσινές και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ξεπεράσουν συνολικά τις 6.000

Η επίσημη ανακοίνωση του αριθμού μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών αμέσως μετά το Πάσχα συνδέεται, βεβαίως και με το γεγονός ότι ουσιαστικά και τυπικά από το φετινό καλοκαίρι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο καθώς βαδίζουμε στο τελευταίο 12μηνο της θητείας της κυβέρνησης.

Το γεγονός ότι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2022 δεν προβλέπει διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr από έγκυρες πηγές του υπουργείου Παιδείας δεν αποτελεί κανένα πρόβλημα και αυτό φάνηκε καθαρά και το 2021.

Ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια υπάρχει και το σενάριο για μόνιμο διορισμό μεγαλύτερου αριθμού  εκπαιδευτικών με τρεις στόχους:

α. Να δοθεί η αίσθηση της επιστροφής στην κανονικότητα με θριαμβευτικό τρόπο

β. Να χρησιμοποιηθεί ως όπλο στις εκλογές που πλησιάζουν σε περίπτωση που έχει αυξηθεί η φθορά της κυβέρνησης

γ. Με την διαφοροποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού (αύξηση της αναλογίας νέων εκπαιδευτικών “χωρίς εμπειρίες δικαιωμάτων και αντιστάσεων”) να γίνει η τελική επιχείρηση παρεμβάσεων, δηλαδή, με λίγα λόγια να “κλειδώσουν”  κατευθύνσεις που αλλάζουν το DNA στην ελληνική εκπαίδευση.

Η πρόσφατη δήλωση του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

Πρόσφατα στο ραδιοσταθμό Alpha 989 και στη δημοσιογράφο Ντίνα Μόσχου ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης απαντώντας στην ερώτηση “Πότε θα υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί;” δήλωσε τα παρακάτω:

“Πέρσι έγιναν 11.700 διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών αντί για 5.000 που είχαν προγραμματιστεί. Ο σκοπός και ο στόχος  του υπουργείου Pαιδείας είναι κάθε χρονιά να γίνεται ένας τέτοιος αριθμός μονίμων διορισμών εκπαιδευτικών, ώστε αυτό το φαινόμενο των αναπληρωτών σιγά σιγά να εκλείψει”

Ακούστε τι λέει ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ

 

989AlphaRadio · Αλέξανδρος Κόπτσης στην Nτίνα Μόσχου 14/02/22

πηγη:https://www.alfavita.gr/

You May Also Like

Δύσκολες μάχες με τη φωτιά στην Κω, Χίο και Κρήτη-Η εικόνα από τα μέτωπα

Τη Δευτέρα εκδηλώθηκαν συνολικά 52 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Στόχος της κυβέρνησης να καταστεί η Ελλάδα κόμβος βιοφαρμακευτικής καινοτομίας»

Table of Contents Hide Κυρ. Μητσοτάκης: «Στόχος της κυβέρνησης να καταστεί η…

Mere: Έρχονται στην Ελλάδα τα ρώσικα Lidl

Table of Contents Hide Mere: Έρχονται στην Ελλάδα τα ρώσικα LidlΑνατροπή στην…

Μακελειό στη Λούτσα: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της μαφιόζικης εκτέλεσης

Hχητικό ντοκουμέντο από τη στυγερή δολοφονία των έξι Τούρκων υπηκόων

Γιώργος Κοσκωτάς: Πώς ζει σήμερα ο άνθρωπος που συγκλόνισε την Ελλάδα με το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης (pics)

Table of Contents Hide Γιώργος Κοσκωτάς: Πώς ζει σήμερα ο άνθρωπος που…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

«Προάγοντας τις Δεξιότητες του Παγκόσμιου Πολίτη των παιδιών στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο»

Χρ. Σπίρτζης: Ντροπή! 4 ημέρες εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, πάνω από 70 συμπολίτες μας

Χρ. Σπίρτζης: Ντροπή! 4 ημέρες εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, πάνω από…

Θεσσαλονίκη: Νιόπαντρο ζευγάρι από την εκκλησία…στο μετρό

Νύφη και γαμπρός, αμέσως μετά την εκκλησία, βρέθηκαν σε σταθμό του μετρό

Παγώνη: Με συνάχι και μπούκωμα μένουμε σπίτι μας – Πολύ απλά τα συμπτώματα της Ομικρον – Βλέπω μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά

“Βλέπω μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά” δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη,…