Μια σειρά από νέες αλλαγές στην Γ’ Εθνική κατηγορία αναμένεται να προκύψουν από το νέο πρωτάθλημα της αγωνιστική περίοδο 2016-2017 όπως έκανε γνωστό η ΕΠΟ μετά την συνεδρίαση των αρμόδιων οργάνων της.

Οι αλλαγές σε σχέση με την περσινή δομή του πρωταθλήματος είναι 9 σημεία με σημαντικότερα την επαναφορά του κυπέλλου της Γ’ Εθνικής, το τέλος των μπαράζ ανόδου ΕΠΣ αλλά και τους αγώνες μπαράζ των 8 πρωταθλητών των 8 ομίλων όπου 4 ομάδες θα παίρνουν την άνοδο στην Footbal League.

Μάλιστα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε και ανακοίνωση που γνωστοποιεί τις νέες αλλαγές που θα περιλαμβάνει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας την νέα χρονιά.

“Μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν αλλαγές στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής για την περίοδο 2016-2017 και εντεύθεν, που αφορούν σε ζητήματα οργάνωσης, προβιβασμού και υποβιβασμού, ενώ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί Κύπελλο Ομάδων Γ’ Εθνικής”

1. Επανέρχεται το Κύπελλο Γ’ Εθνικής, το οποίο είχε καταργηθεί την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε.

2. Καταργούνται τα μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

3. Όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες θα ανεβαίνουν στη Γ’ Εθνική.

4. Τη σεζόν 2017-2018 η Γ’ Εθνική θα έχει 8 ομίλους των 13-14 ομάδων.

5. Στη Γ’ Εθνική θα ανεβαίνει και ο Κυπελλούχος Ερασιτεχνών.

6. Στο Κύπελλο Ερασιτεχνών από τη νέα σεζόν θα συμμετέχουν μόνο ομάδες των ΕΠΣ.

7. Οι 8 πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής θα δίνουν μπαράζ ανόδου για τη Football League, όπου θα ανεβαίνουν οι 4.

8. Αν η ομάδα που πάρει το Κύπελλο Ερασιτεχνών είναι και πρωταθλήτρια, δικαίωμα ανόδου έχει και η φιναλίστ, εφόσον είναι ομάδα Α’ κατηγορίας.

9. Για να προκύψουν οι 8 όμιλοι, θα υποβιβαστούν τη σεζόν 2016-2017 λιγότερες ομάδες από κάθε όμιλο, ίσως 2.

Τι είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γ Εθνικής για τους ομίλους

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ αποφασίστηκε να γίνουν σημαντικές αλλαγές και να αυξηθούν τα σωματεία που προβιβάζονται στη τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Αναφορικά με τις νέες τροποποιήσεις, ο πρόεδρος της τρίτης Εθνικής Κατηγορίας, Μιχάλης Τζανόπουλος, μίλησε στο www.stoplekto.gr για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτές τις αλλαγές, τον αριθμό των ομίλων, τις ΕΠΣ με δύο ομίλους, ενώ έκανε ένα μικρό σχόλιο για της επικείμενες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά:

-Πώς πάρθηκε αυτή η απόφαση; Γιατί καταλήξατε σε αυτές τις αλλαγές;

«Μας απασχολούσε καιρό το ζήτημα των μπαράζ. Ήταν ένα «πρόβλημα» και αποφασίσαμε να το αλλάξουμε σταδιακά. Την πρώτη φορά ανέβηκαν μέσω μπαράζ 14 ομάδες, φέτος 28 και σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να αυξηθούν οι εκπρόσωποι ανά την Ελλάδα. Σκοπός μας είναι περισσότερες ομάδες να παίρνουν την ευκαιρία για να βρεθούν στις επαγγελματικές κατηγορίες».

-Είναι το πιο δίκαιο «μοντέλο» που έχει εμφανιστεί;

«Σίγουρα είναι το πιο δίκαιο «μοντέλο» από τα προηγούμενα. Όπως γνωρίζετε, μέχρι στιγμής οι πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων έπαιζαν σε ένα μίνι-πρωτάθλημα. Αυτό δεν έδινε την ευκαιρία σε πολλά σωματεία να προβιβαστούν. Συμμετείχαν καλές ομάδες. Οι παίκτες είναι, σχεδόν, όλοι ερασιτέχνες και κουβαλούν στις πλάτες τους μια ολόκληρη χρονιά, οπότε δεν γίνεται να επιβαρύνονται περισσότερο. Επίσης, ζούμε σε τέτοιες εποχές που οι συγκυρίες είναι δύσκολες για όσους ασχολούνται και βοηθούν οικονομικά τους συλλόγους. Έπρεπε να αλλάξει όλο αυτό».

-Πόσοι όμιλοι στην Γ’ και πόσες ομάδες;

«Κάποιοι μίλησαν για επιστροφή στο παλιό σχέδιο με τους δέκα ομίλους. Δεν γίνεται αυτό πλέον. Σκοπός μας είναι έξι όμιλοι με 14 ομάδες στον καθένα. Ένα ευέλικτο σχήμα, ανταγωνιστικό, το οποίο θα δίνει την ευκαιρία στους συλλόγους να παίζουν σε επαγγελματικές κατηγορίες. Νομίζουμε πως είναι το ιδανικό και θα το δούμε σύντομα σε εφαρμογή».

-Πώς θα προβιβάζονται οι πρωταθλητές των ΕΠΣ που έχουν πολλούς ομίλους;

«Αθήνα, Πειραιάς και Μακεδονία έχουν περισσότερους ομίλους. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει τι θα γίνει με αυτές τις Ενώσεις. Το επεξεργαζόμαστε ακόμα, ώστε να βρούμε την πιο δίκαιη λύση. Τίποτα οριστικό. Υπάρχει χρόνος για την απόφαση. Μερικά σωματεία διαμαρτύρονται, όμως ακόμα τίποτα δεν είναι οριστικό για αυτές τις ΕΠΣ».

-Ένα σχόλιο για τις εκλογές της ΕΠΟ που ακολουθούν.

«Δεν έχω να σημειώσω κάτι. Ακούγονται πολλά, αλλά εμένα δεν με αγγίζουν. Είμαι συγκεντρωμένος στο έργο μου και πάντα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνω».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ο Φωτιάδης Φ. ‘’ σφυρίζει ‘’ το Απόλλων Κρύας Βρύσης – Απόλλων Καλαμαριάς

Την εκτός έδρας δοκιμασία του Απόλλωνα Καλαμαριάς με τον Απόλλωνα Κρύα Βρύσης…

Πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

Πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του…

Κοινόβιο ανάπτυξης με αθλητές από όλη την Ελλάδα θα φιλοξενήσει ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς

Κοινόβιο ανάπτυξης με αθλητές από όλη την Ελλάδα θα φιλοξενήσει ο Ναυτικός…

ΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Γράμμος Μαυροχωρίου: Συμφώνησαν και συνεχίζουν μαζί…

Σε εγκάρδιο κλίμα αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των προπονητών (Ρέββας…

Παρελθόν από τον Παναργειακό ο Πασχάλης Βακόπουλος

Μετά τη συνάντηση της διοίκησης του Α.Σ. Παναργειακού με τον κ. Νικολαΐδη,…