Στην Αθήνα βρίσκονταν ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του  ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς  Περικλής Ζαγάρας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, προκείμενου να δώσει ένα τέλος στο πολυσυζητημένο θέμα της αξιοποίησης του εκθετηρίου-δημοπρατηρίου Γουναρικών   όπου στεγάζεται αυτή τη στιγμή η ΕΔΗΚΑ Α.Ε., σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσε τους “Ορίζοντες”  πως στόχος τους είναι «εντός των επόμενων ημερών να πραγματοποιηθεί η νομιμοποίηση του κτιρίου και εν συνεχεία να πραγματοποιηθεί η διαμόρφωση των χώρων, έτσι ώστε να στεγαστούν εκεί όλες οι δημόσιες υπηρεσίες,  όπου αυτή τη στιγμή ξοδεύουν υπέρογκα ποσά στα ενοίκια».

Ο Συντονιστής  Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής  Ζαγάρας μαζί με μέλη της, προέβη σε κάθε δυνατή κίνηση ώστε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος  Πιτσιόρλας να προβεί στη νομιμοποίηση του εκθετηρίου-δημοπρατηρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως προκείμενου να επιτευχθεί ο στόχος ενεπλάκησαν πολλοί παράγοντες.

Για περίπου τριάντα χρόνια,  το προαναφερόμενο κτίριο δεν ήταν νομιμοποιημένο, αλλά και   αρκετές εκατοντάδες τ.μ. έμεναν αναξιοποίητες , τη στιγμή που κάθε μήνα οι δημόσιες  και δημοτικές υπηρεσίες της Π.Ε. Καστοριάς καταβάλλουν χιλιάδες ευρώ για ενοίκια.  Τέλος,  αξίζει να σημειωθεί πως έπειτα από αυτές τις εξελίξεις ενεργοποιείται ο όρος που παγώνει οποιοδήποτε συμβόλαιο  με ιδιώτη, από τη στιγμή που βρεθεί στην πορεία δημόσιο κτίριο, ικανό να υποδεχθεί και να στεγάσει τις δημόσιες υπηρεσίες.

Χ.Κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.