Ξεκίνησε τη λειτουργία της τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 η Έκθεση Τροχαίας. Η δράση, η οποία οργανώθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Καστοριάς,  πραγματοποιείται  στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Επιμέλεια: Χρύσα Κοσμίδου

Καθ’όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, τα παιδιά θα εκπαιδευτούν με διαδραστικό τρόπο για το πώς να κινούνται με ασφάλεια ως πεζοί, ως οδηγοί ποδηλάτου και ως επιβαίνοντες σε οποιοδήποτε όχημα. Παράλληλα, θα τους δοθεί η ευκαιρία να λάβουν εικόνες και βιωματικές εμπειρίες που θα τα βοηθήσουν να εμπεδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Έκθεσης υπάρχουν ζωγραφιές και διάφορες άλλες κατασκευές, (μακέτες, κολάζ κ.λ.π.) που δημιούργησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Επίσης, υπάρχουν προσομοιωτής σύγκρουσης, ειδικά γυαλιά προσομοίωσης μέθης και τάπητας κυκλοφοριακής αγωγής, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν, ενώ σε αμφιθεατρική αίθουσα προβάλλεται ενημερωτικό οπτικοακουστικό υλικό.

Παράλληλα, τα παιδιά που θα επισκεφτούν την Έκθεση θα εκπαιδευτούν ως προς τον ορθό τρόπο οδήγησης και μεταφοράς επιβάτη με τη χρήση ειδικών παιδικών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, θα ενημερωθούν για τον τεχνικό εξοπλισμό της Τροχαίας και θα λάβουν, σχετικά με το αντικείμενο της Έκθεσης, αναμνηστικά δώρα.

Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς Ευθύμιος Αμαραντίδης δήλωσε πως «Όπως αντιλαμβάνεστε ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους είναι να επισκεφτούν την έκθεση όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, προκειμένου να τα διαπαιδαγωγήσουμε έτσι ώστε να έχουν μια κυκλοφοριακή συνείδηση από μικρή ηλικία».

Ο Διοικητής του τμήματος Τροχαίας και Αστυνομικός Υποδιευθυντής Καστοριάς Στυλιανός Τσαταλπάς μετέδωσε το μήνυμα της Έκθεσης, τους σκοπούς και τους στόχους της και τόνισε πως κύριο αίτιο των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων είναι η ταχύτητα  «Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής με τη βοήθεια έμπειρων τροχονόμων, να κάνουν χρήση εξομοιωτή σύγκρουσης και ειδικών γυαλιών προσομοίωσης μέθης. Το μήνυμά μας είναι “Μπαμπά, μαμά μην τρέχεις”, ένα μήνυμα παλιό αλλά πάντα επίκαιρο. Σκοπός μας είναι η δημιουργία κυκλοφοριακής συνείδησης σε όλους τους πολίτες μέσω της πρόσληψης και όχι της καταστολής».  

You May Also Like

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας με τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδη Στεφανή

  Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας με τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδη…

Συνεχίζονται οι εγγραφές στις ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ( έως τις 20-09-2017 )

Μαθητεία είναι το σύστημα  Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική…

Η πιθανή προΰπαρξη ναού των Τριών Ιεραρχών στην πόλη της Καστοριάς

Η πιθανή προΰπαρξη ναού των Τριών Ιεραρχών στην πόλη της Καστοριάς

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός στην Φλώρινα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν -2- Εντάλματα Σύλληψης

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός στην Φλώρινα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν -2- Εντάλματα…