Ξεκινούν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και στην Α΄ τάξη Δημοτικού

Τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας για το σχολικό έτος 2022-2023. Πρόκειται για την πλατφόρμα proti-eggrafi.services.gov.gr, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το διάστημα από Τρίτη 1η Μαρτίου 2022 έως και Κυριακή 20η Μαρτίου 2022.

Στα νηπιαγωγεία εγγράφονται παιδιά που γεννήθηκαν το 2017 και το 2018. Η διαδικασία αίτησης εγγραφής είναι πολύ απλή. Ο γονέας – κηδεμόνας, αφού αυθεντικοποιηθεί με τους κωδικούς στο Taxisnet, θα επιλέξει το νηπιαγωγείο που αντιστοιχεί στην διεύθυνση κατοικίας του και θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του νηπίου καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται, μέσω της πλατφόρμας proti-eggrafi.services.gov.gr.

Η ίδια πλατφόρμα αυτοματοποιεί και τους μηχανισμούς διαχείρισης των αιτήσεων από τους διευθυντές των νηπιαγωγείων και από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την τελική κατανομή των νηπίων σε σχολικές μονάδες. Οι αιτούντες γονείς θα ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε πιθανή διόρθωση που θα διαπιστώνεται ότι αυτή χρειάζεται, βελτιώνοντας σημαντικά τον τρόπο επικοινωνίας του πολίτη με το κράτος.

Το σύστημα «Εγγραφή στα Νηπιαγωγεία» εφαρμόζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αξιοποιώντας τη στρατηγική διασύνδεσης των συστημάτων του Δημοσίου και συγκεκριμένα τις υποδομές του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, του myschool και του Μητρώου Πολιτών. Η υλοποίηση έγινε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Παράλληλα, από 1η έως και 20η Μαρτίου 2022 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή των μαθητών και μαθητριών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2022-2023. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στη σχολική μονάδα με κάθε πρόσφορο τρόπο για την αποφυγή συγχρωτισμού, όπως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή ταχυδρομείου. Στην A΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές και μαθήτριες που γεννήθηκαν το 2016.

You May Also Like

Το τραγούδι που δημιούργησαν οι μαθητές της Ε’ τάξης για την παρουσίαση της δράσης ” Μα αφού δεν υπάρχουν Δράκοι…”

Η Ε’ τάξη του 1ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού δημιούργησαν τραγούδι για την παρουσίαση της δράσης ” Μα αφού δεν υπάρχουν Δράκοι…”

Άκης Τσούκας: Στόχος η ίδρυση παραρτημάτων στην Καστοριά εάν λειτουργήσουν μη κρατικά πανεπιστήμια στη χώρα

«Ως παράταξη έχουμε ξεκινήσει διερευνητικές συζητήσεις με πανεπιστημιακά ιδρύματα διεθνούς κύρους»

Διάκριση για δύο φοιτητικές ομάδες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο GreenTech Challenge.

Δύο φοιτητικές ομάδες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), οι οποίες συστάθηκαν υπό…

Μαθητές/τριες των Γ΄ & Ε΄ τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας στον «Προϊστορικό Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού»

Μαθητές/τριες των Γ΄ & Ε΄ τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας στον «Προϊστορικό Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού»

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Αθανάσιος Χριστόπουλος

Το μήνυμα της Ημέρας έδωσαν οι μαθητές του Σχολείου μας σήμερα μέσα από διαλόγους και τραγούδια: “Γέφυρες χτίζουμε, φράγματα γκρεμίζουμε”

Ενδοσχολική επιμόρφωση στη χρήση των διαδραστικών οθονών στο 1ο Δημοτικό σχολειο Άργους Ορεστικού

Ενδοσχολική επιμόρφωση στη χρήση των διαδραστικών οθονών στο 1ο Δημοτικό σχολειο Άργους Ορεστικού

Ευχαριστήριο μήνυμα για την αποκατάσταση του πάρκινγκ του Πανεπιστημίου στην Καστοριά

Ευχαριστίες της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας