Εντολή στην Ολυμπία Οδό για να ξεκινήσουν οι μελέτες για το τμήμα Πύργος – Αρχαία Ολυμπία για να γίνουν έργα οδικής ασφάλειας έχει δώσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αυτό αποκάλυψε εχθές ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτης Παπανικόλας, μιλώντας στην ΕΡΑ Πύργου. Πρόκειται για ένα έργο, στο οποίο είχε αναφερθεί προσφάτως και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, που αφορά την αναβάθμιση του οδικού άξονα Πύργος – Αρχαία Ολυμπία, μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων, με τον προϋπολογισμό του έργου να εκτιμάται ότι θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος, όπως ανέφερε ο κ. Παπανικόλας, τα έργα έχουν ξεκινήσει και τρέχουν με εντατικούς ρυθμούς και σήμερα η πρόοδος έχει φτάσει στο 10%. “Είχαμε μια πολύ καλή καλοκαιρινή περίοδο στο έργο, και μέχρι και σήμερα είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, είναι βέβαια νωρίς, έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τηρηθούν οι χρόνοι”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις ανατιμήσεις των πρώτων υλών, ανέφερε ότι η κοινοπραξία βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο, όπως έγραψε το Capital.gr, για αύξηση του προϋπολογισμού του υπό κατασκευή οδικού άξονα.

To συνολικό σημερινό κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 331 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από έναn συνδυασμό ιδιωτικών κεφαλαίων των μετόχων, τραπεζικών δανείων, ευρωπαϊκών κονδυλίων και συμβολή Ελληνικού Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο κατασκευής, το έργο χρηματοδοτείται κατά 35% από κεφάλαια του Παραχωρησιούχου (τραπεζικά δάνεια και ίδια κεφάλαια) και κατά 65% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι τιμές που έχουν δοθεί για το έργο έχουν υπολογιστεί με βάση τα τιμολόγια του 2006, ενώ το έργο υπεγράφη ενώσο ήδη είχε ξεκινήσει η αύξηση των τιμών.

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του έργου, ο κ. Παπανικόλας είπε πως τον Μάρτιο του 2025 θα παραδοθεί το τμήμα Κάτω Αχαγιά – Πύργος και τα υπόλοιπα 12 χλμ. του τμήματος Μιντιλόγλι – Κάτω Αχαγιά θα παραδοθούν τέσσερις μήνες αργότερα.

ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr

You May Also Like

Εισαγγελική παρέμβαση για την οικογένεια «παλαιοχριστιανών» στην Κόρινθο – Τι ζητήθηκε

Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσε η υπόθεση της οικογένειας «Παλαιοχριστιανών»

Επίδομα θέρμανσης: Προστίθενται φυσικό αέριο, υγραέριο, ξύλα και πέλλετ – Θα δοθεί τον Δεκέμβριο – Καταργούνται οι ζώνες και το επίδομα θα δίνεται ανάλογα με την περιοχή

Επίδομα θέρμανσης: Προστίθενται φυσικό αέριο, υγραέριο, ξύλα και πέλλετ – Θα δοθεί…

Τέμπη: Ελεύθεροι άλλοι 2 κατηγορούμενοι της ΕΡΓΟΣΕ για τη σύμβαση 717 με εγγύηση 1,7 εκατ. ευρώ

Συγκεκριμένα, με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγέλεως αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις εξηγήσεις για τη σύμβαση 717

Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 20χρονης – «Να μην περάσει κανείς όσα ζήσαμε, θα τους πιάσουν»

Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 20χρονης – «Να μην περάσει κανείς…

Η γυναικοκτονία στην Κρήτη ήταν η 13η τη φετινή χρονιά- Μητροπολίτης Κοζάνης για τις γυναίκες: «Να κρατάτε το στόμα σας κλειστό»

<<Θόλωσε το μυαλό μου και την έσφαξα τη Νεκταρία>>

Ευρωεκλογές 2024: Πόσες ημέρες θα είναι κλειστά τα σχολεία

Ποια τμήματα θα είναι κλειστά

Συναγερμός στα Καλάβρυτα: Κατολίσθηση στον Οδοντωτό – Εγκλωβισμένοι 90 επιβάτες

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ αστυνομίας, οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους 

Ολοήμερα δημοτικά: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Αναλυτικά όσα ορίζει το σχετικό ΦΕΚ για την ώρα αποχώρησης στο ολοήμερο δημοτικό

Κερατσίνι – Δεκάδες ερωτήματα για τον φρικτό θάνατο της 8χρονης – «Κάποιος την κυνηγούσε»

Table of Contents Hide Κερατσίνι – Δεκάδες ερωτήματα για τον φρικτό θάνατο…