#image_title

Σερβίρεται σε βραβευμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία εντός και εκτός Ελλάδας και αποτελεί ένα βασικό στοιχείο πολυτέλειας στα μενού τους. Ναι, στην Ελλάδα παράγεται χαβιάρι.

Η εταιρεία «Varvakis» επέλεξε πριν από 20 χρόνια τον Αµβρακικό Κόλπο, όπου και κατασκευάστηκαν οι εγκαταστάσεις της για την εκτροφή των οξύρρυγχων, εξασφαλίζοντας άριστης ποιότητας νερό. Ο Αμβρακικός Κόλπος προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή του ξεχωριστού γαστρονομικού θησαυρού Thesauri Caviar, με το νερό να αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα ο οποίος προσφέρει υγιεινή, ασφάλεια και ευζωία στα ψάρια. Η φάρμα είναι από τις λίγες παγκοσμίως που εκτρέφει ψάρια από καθαρά είδη και όχι υβρίδια. Πρόκειται για µία από τις ελάχιστες εταιρείες εκτροφής και την πρώτη και μοναδική στην Ελλάδα. Σήμερα, η εταιρεία εξάγει το 95% της παραγωγής της σε 20 χώρες, στην Ευρώπη, στην Αμερική, στη Μέση Ανατολή και στις χώρες του Κόλπου.

Tο ελληνικό χαβιάρι και ο οξύρρυγχος του Αμβρακικού κόλπου
Tο ελληνικό χαβιάρι και ο οξύρρυγχος του Αμβρακικού κόλπου
Tο ελληνικό χαβιάρι και ο οξύρρυγχος του Αμβρακικού κόλπου
Tο ελληνικό χαβιάρι και ο οξύρρυγχος του Αμβρακικού κόλπου
Tο ελληνικό χαβιάρι και ο οξύρρυγχος του Αμβρακικού κόλπου

Οι ποικιλίες Thesauri Caviar που κυκλοφορούν είναι το Beluga, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πολύ πρόσφατα. Προέρχεται από τον σπάνιο οξύρρυγχο Huso huso, το μεγαλύτερο ψάρι της οικογένειας Acipenseridae. Το χαβιάρι Beluga χαρακτηρίζεται από την κρεμώδη υφή του και την απαλή ντελικάτη γεύση του αλλά και τον μεγάλου μεγέθους κόκκο του. Το χρώμα του ποικίλλει από σκούρο μέχρι ανοιχτό γκρι και θεωρείται από τους λάτρεις του χαβιαριού σαν το κορυφαίο τού είδους.

Το Ossetra θεωρείται από τους connoisseurs ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είδη χαβιαριού, µε μεγάλους κόκκους και χρώμα που ποικίλλει, από λαδο-γκρί έως χρυσοκίτρινο. Εχει βουτυρώδη υφή και μια πολυσύνθετη, απαλή φρουτώδη γεύση που θυμίζει στρείδι. Το χαβιάρι Baerii έχει μεσαίου μεγέθους πέρλα, σκούρα καφέ ή ανθρακί, σφιχτή με μία ήπια γεύση ιωδίου και ντελικάτη, ήπια και ισορροπημένη επίγευση φουντουκιού.

Τα τελευταία 50 χρόνια τα φυσικά αποθέματα του οξύρρυγχου μειώθηκαν δραματικά και κατά συνέπεια και η παραγωγή χαβιαριού. Για αυτό τον λόγο ο οξύρρυγχος είναι είδος προς εξαφάνιση και προστατεύεται από διεθνείς οργανισμούς και συνθήκες. Σήμερα γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την παραγωγή χαβιαριού σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από την ιχθυοκαλλιέργεια. Το χαβιάρι πλέον διεθνώς παράγεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον κάτω από την αυστηρή επιτήρηση του CiTES, του παγκόσμιου οργανισμού για τα είδη υπό επιτήρηση. Για λόγους ιχνηλασιμότητας κάθε συσκευασία χαβιαριού φέρει έναν μοναδικό αριθμό κωδικοποίησης, ο οποίος την ακολουθεί σε όλη της τη ζωή.

ΠΗΓΗ: https://www.newmoney.gr

You May Also Like

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Μαρτίου

Δείτε σε ποιούς θα ευχηθείτε σήμερα χρόνια πολλά

Online παιδικές θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου

Online παιδικές θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου

Στέφανος Τσιτσιπάς: Συγκινεί η ανάρτησή του, «Πέντε λεπτά πριν τον τελικό του Roland Garros, πέθανε η γιαγιά μου»

Δύσκολη η χθεσινή μέρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει στον…

Μαθητής μηδενίστηκε στις Πανελλαδικές επειδή χτύπησε το κινητό του την ώρα της εξέτασης

Ο καθηγητής που έκανε την επιτήρηση αναγκάστηκε να μηδενίσει τον μαθητή

Power Pass: 10 ερωτήσεις – απαντήσεις για το επίδομα ρεύματος έως €600

Γύρω στα μέσα του μήνα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το…

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφέρει στη Σπάρτη ο Τζέραρντ Μπάτλερ

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφέρει στη Σπάρτη ο Τζέραρντ Μπάτλερ

Μητέρα Ειρήνης Μουρτζούκου: «Πιστεύω ότι η κόρη μου σκoτwσe τα παιδιά»

Η μητέρα της Ειρήνης Μουρτζούκου παραδέχθηκε ότι την κακοποιούσε όσο ήταν παιδί

Τρίκαλα: Ποτέ δεν είναι αργά – 51χρονη που κάθισε στα θρανία και πέρασε στην Ιατρική

Τρίκαλα: Ποτέ δεν είναι αργά – 51χρονη που κάθισε στα θρανία και…

Τέλος σε θέατρα, συναυλίες για 15 ημέρες στην Αττική

Τέλος σε θέατρα, συναυλίες για 15 ημέρες στην Αττική

Αυτοκινητόδρομος Ε65: Η πρόοδος του έργου φτάνει το 72,77%

Σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί όπως τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα,  το Καρπενήσι, τα Τρίκαλα είναι πλέον προσβάσιμοι, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια