Σε δημόσιο διάλογο κάλεσε   τις δύο βουλευτίνες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Μαρία Αντωνίου, η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών του μπλόκου Καστοριάς,  δεδομένης της κρισιμότητας του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, όπως αναφέρει, “σε μια προσπάθεια ουσιαστικής συζήτησης και ενημέρωσης τόσο του πρωτογενούς τομέα όσο και της κοινής γνώμης”.

“Καθότι ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος μας, περιμένουμε η συνάντηση αυτή να γίνει εντός των επόμενων τριών ημερών, παρουσία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής μας, έτσι ώστε να ακουστούν οι θέσεις και οι προτάσεις και των δύο πλευρών” επισημαίνει η  Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών του μπλόκου Καστοριάς.

“Ζητούμε λύσεις και πρωτοβουλίες που δεν θα επιτρέψουν τον αφανισμό των οικογενειών μας» σημειώνουν οι αγρότες.

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου : ‘’ Διάλογο με τον πρωθυπουργό για το ασφαλιστικό – Διάλογο μαζί μου για τον πρωτογενή τομέα’’

“Όσον αφορά την πρόσκληση σας για ένα διάλογο, σε τοπικό επίπεδο Καστοριάς, νομίζω πως αυτός θα είναι αποσπασματικός και κατά συνέπεια δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός, γιατί το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα αλλά αφορά το σύνολο των αγροτών της χώρας” επισήμανε στην πρώτη της απάντηση στην πρόσκληση  της Συντονιστικής Επιτροπής  Αγροτών του μπλόκου Καστοριάς σε δημόσιο διάλογο για το ασφαλιστικό η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου .

 Η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμη ότι το Σάββατο 23-01-2016, συναντήθηκαν στο πολιτικό της  γραφείο με το συντονιστικό τους όργανο. Θεωρεί  ότι η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και σε πολύ καλό κλίμα. Μετά την συγκεκριμένη συνάντηση μετέφερε, σημειώνει, ως όφειλε, προς τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, όλες τις προτάσεις τους, εκφράζοντας και η ίδια την αγωνία για το μέλλον του πρωτογενή τομέα στην περιοχή, αλλά και την χώρα γενικότερα.

Θύμισε  ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας κ  Αλέξης Τσίπρας έχει απευθύνει εδώ και καιρό πρόσκληση στους αγρότες να συζητήσουν μαζί του, το προσχέδιο, σε έναν ειλικρινή διάλογο, για το ασφαλιστικό αλλά και για το μέλλον του ΟΓΑ.  Θύμισε επίσης, πως υπήρξε πρόσκληση στα αγροτικά μπλόκα από την διακομματική επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για διάλογο στη Βουλή την Τρίτη στις 9 Φεβρουαρίου στην οποία δεν ανταποκρίθηκαν. “Θεωρώ λοιπόν πως ο αγροτικός κόσμος πρέπει να συζητήσει με τον πρωθυπουργό της χώρας για τα μεγάλα προβλήματα που τον απασχολούν για να υπάρξει η δυνατότητα συνδιαμόρφωσης του τελικού σχεδίου για το ασφαλιστικό των αγροτών” σημειώνει η κ Τελιγιορίδου.

Και προσθέτει “Σε κάθε περίπτωση αν έχετε νέες προτάσεις σαν συντονιστικό όργανο σε τοπικό επίπεδο ή ακόμα και σε εθνικό επίπεδο, δεσμεύομαι να τις παραλάβω και να τις προωθήσω στα αρμόδια υπουργεία”.

Τέλος τους προτείνει όποτε  αυτοί κρίνουν  αναγκαίο, με θέμα το νέο αναπτυξιακό μοντέλο του πρωτογενή τομέα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, “να παλέψουμε μαζί ενάντια στα κακώς κείμενα που ταλανίζουν χρόνια τώρα τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας μας και να συναποφασίσουμε τι θέλουμε για τον τόπο μας , για τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας”.

“Η κ. Τελιγιορίδου φοβάται τον Δημόσιο Διάλογο;”

Μετά την πρώτη απάντηση που έλαβαν οι αγρότες της Καστοριάς από την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Τελιγιορίδου ανταπάντησαν με νέα ανακοίνωση προς την βουλευτή Καστοριάς κάνοντας λόγο για άρνηση του δημόσιου διαλόγου. Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών της Π.Ε. Καστοριάς ανέφερε τα εξής:

Με έκπληξη είδαμε την απάντηση της Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, με την οποία, αρνείται την πρόσκλησή μας για Δημόσιο διάλογο αναφορικά με το φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού που αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τον αγροτικό κόσμο, παρά το ότι η ίδια έχει «την αγωνία για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα», όπως δηλώνει στο κείμενο που μας απέστειλε.

Διερωτόμαστε για ποιο λόγο η κ. Τελιγιορίδου θεωρεί «αναποτελεσματικό και αποσπασματικό» έναν διάλογο που επιδιώκουμε να έχουμε με την εκπρόσωπο του νομού μας στο Κοινοβούλιο, τον οποίο ζητούμε να γίνει δημόσια, έτσι ώστε να ενημερωθεί και όλη η τοπική κοινωνία.

Αποδείξαμε, άλλωστε, και στο παρελθόν ότι μπορούμε, εμείς οι αγρότες της Καστοριάς, παρά τα τεράστια πλήγματα που δεχόμαστε, να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και να μη δημιουργούμε εντάσεις, ακόμη και στις πιο κρίσιμες στιγμές, όπως, για παράδειγμα, στην παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε στο Αεροδρόμιο Καστοριάς, όπου αφήσαμε τους βουλευτές να μας εξηγήσουν τις θέσεις τους, ζητώντας να ακούσουν κι αυτοί τις δικές μας.

Η κ. Τελιγιορίδου μας απαντά ότι θα προωθήσει τις προτάσεις μας στα αρμόδια υπουργεία και μας ζητά να συναποφασίσουμε όλοι μαζί – σε χρόνο που κρίνουμε απαραίτητο – τι θέλουμε για το μέλλον του τόπου μας. Πώς, όμως, θα γίνει αυτό αν δεν δέχεται τη συζήτηση μαζί μας;

Από την άλλη πλευρά, η κ. Αντωνίου, ναι μεν δέχεται να συζητήσει μαζί μας, όμως, οφείλει να γνωρίζει ότι δεν τη θεωρούμε άμοιρη ευθυνών, ως μέλος μία παράταξης που κυβέρνησε τα προηγούμενα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων δεχθήκαμε επίσης πολλαπλά χτυπήματα.

 

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου: ‘’ Δεν φοβάμαι τον διάλογο ‘’

Με την κόντρα να έχει ανάψει για τα καλά και να συνεχίζεται το μεσημέρι του Σαββάτου ( 13/2 ) η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Τελιγιορίδου εξέδωσε νέα ανακοίνωση – απάντηση προς την Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Π.Ε. Καστοριάς με την οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι όχι μόνο δε φοβάται τον δημόσιο διάλογο αλλά όπως έχει αποδείξει τον επιδιώκει επανειλημμένως.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – απάντηση της κ. Τελιγιορίδου;

ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

Έχω αποδείξει επανειλημμένως ότι όχι μόνο δεν φοβάμαι τον διάλογο, αλλά τον επιδιώκω . Ακόμα και κατά «την αυθόρμητη» κινητοποίησή σας στο αεροδρόμιο, παρόλο που μου  προτάθηκε να φυγαδευτώ από άλλη πόρτα του αεροδρομίου, με στόχο προφανώς να δείξουν οι κάμερες ότι αποφεύγω τον διάλογο, εντούτοις αρνήθηκα και ζήτησα να μιλήσω στους αγρότες μας πρόσωπο με πρόσωπο, όπως και έπραξα.

Όσο για το προσχέδιο του ασφαλιστικού, σας καλώ στην συνάντηση και τον διάλογο που σας πρότεινε ο πρωθυπουργός της  χώρας κ. Α. Τσίπρας, και οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών. Η άρνησή σας να συμμετέχετε στο διάλογο με τον Πρωθυπουργό δείχνει πόσο προσχηματικό είναι να ζητάτε δήθεν διάλογο με εμένα για ένα ζήτημα που αφορά το σύνολο του ασφαλιστικού για όλη τη χώρα.

Είναι οξύμωρο, όλα αυτά τα χρόνια το αγροτικό κίνημα να ζητάει να δει τους εκάστοτε πρωθυπουργούς και αυτοί να αρνιούνται να δούνε τους αγρότες και τώρα που σας κάλεσε ο πρωθυπουργός να αρνείσθε τον διάλογο και την συζήτηση μαζί του.  Όπως επίσης είναι οξύμωρο  να αρνείσθε την συζήτηση  και τον διάλογο με τον πρωθυπουργό της χώρας και να ζητάτε συζήτηση και διάλογο από εμένα όταν πολλάκις έχουμε ήδη βρεθεί μαζί και το έχουμε συζητήσει.

Θα παραμείνω υποστηρικτής όλων των δίκαιων αιτημάτων του πρωτογενή τομέα και θα είμαι δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια ανασυγκρότησης και  δημιουργίας για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. Δικός μου στόχος δεν είναι η προσπάθεια εντυπώσεων προς ίδιον όφελος  χωρίς κανένα αποτέλεσμα για τον τόπο όπως κάνουν άλλοι-ες,  αλλά με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα να παλέψω ώστε να είμαι χρήσιμη για τον νομό Καστοριάς  και τους πολίτες του.

Σας καλώ λοιπόν, όπως έκανα και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μου,  να συζητήσουμε ΔΗΜΟΣΙΑ τα προβλήματα που ταλανίζουν δεκαετίες τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας. Τις υποδομές, τις «ελληνοποιήσεις» των προϊόντων, το κόστος παραγωγής, την παραγωγική ανασυγκρότηση κλπ.  Προβλήματα που δεν ανέκυψαν τους τελευταίους 12 μήνες αλλά που υπάρχουν  χρόνια με ευθύνη των πολιτικών που τώρα παριστάνουν τους δήθεν συμπαραστάτες των αγροτών και των κτηνοτρόφων! Αυτοί που σήμερα λένε ότι «είναι στην διάθεση σας» είναι οι ίδιοι που έχουν οδηγήσει τον αγροτικό και τον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής μας στην πολύ δύσκολη κατάσταση που βρίσκετε. Να δούμε εκεί ποιοι έχουν ευθύνες,  πως φτάσαμε εδώ , να συναποφασίσουμε τι θέλουμε για τον τόπο μας, και να παλέψουμε ΟΛΟΙ μαζί για ένα καλύτερο αύριο για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νομού Καστοριάς.

Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Καστοριάς: “Η κ. Τελιγιορίδου ψάχνει …άλλοθι για να ψηφίσει το ασφαλιστικό;”

Σε ευθεία επίθεση πέρασε η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου Άργους Ορεστικού μετά την τελευταία απάντηση που έδωσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και με δελτίο τύπου απάντησε το πρωί της Κυριακής ( 14/2 ) προς τη βουλευτή αναφέροντας τα εξής:

“Αν καταλάβαμε καλά από τη νέα απάντηση που μας απέστειλε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, καθότι το κείμενό της ήταν μάλλον ασαφές, η ίδια προτίθεται να κάνει δημόσιο διάλογο με τους αγρότες, θέλοντας, όμως, να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης και να μιλήσουμε για όσα έγιναν στο παρελθόν.
Δεδομένου, όμως, ότι είμαστε ένα βήμα πριν το “θάνατο” και πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στα επερχόμενα πλήγματα, η στάση της κας βουλευτού μας κάνει να πιστεύουμε ότι επιχειρεί να δημιουργήσει …. άλλοθι στον εαυτό της, για να έχει ήσυχη της συνείδησή της, ψηφίζοντας τα μέτρα – ταφόπλακα για τον αγροτικό & κτηνοτροφικό κόσμο!!!
Εμείς, ακόμη και έτσι, επιδιώκουμε τη συζήτηση μαζί της και περιμένουμε να ορίσει το πού και το πότε…
Βέβαια, εάν “περάσει” και με τη δική της ψήφο, η μεταρρύθμιση για φορολογικό και ασφαλιστικό, προφανώς, δεν θα υπάρχει λόγος συζήτησης, γιατί αγροτικός & κτηνοτροφικός τομέας δεν θα υπάρχει ούτε στην Καστοριά ούτε σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα”

 

Μαρία Αντωνίου: ‘’ Είμαι στη διάθεσή σας ‘’

«Είμαι στη διάθεσή σας, όπως ακριβώς έκανα πάντα, για οποιαδήποτε συνάντηση, στο πλαίσιο ενός έντιμου και ουσιαστικού διαλόγου» απαντά στην πρόσκληση  της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών του μπλόκου Καστοριάς  σε δημόσιο διάλογο για το ασφαλιστικό η βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου.

Η κ. Αντωνίου σημειώνει «Σήμερα δυστυχώς οι αγρότες, αλλά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό του λαϊκισμού και των ψεύτικων υποσχέσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έναν λογαριασμό, που αυξάνεται καθημερινά εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης και των άστοχων χειρισμών της».

Σε αυτή την πολιτική που διαλύει τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας, προσθέτει, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συναινέσει. «Όπως άλλωστε δήλωσε και ο Πρόεδρος του κόμματός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει το προσχέδιο του ασφαλιστικού και να ξεκινήσει ένας ειλικρινής διάλογος μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, με στόχο να οδηγηθούμε σε ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα» αναφέρει η βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δράση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στην Καστοριά

Ευχαριστήριο μήνυμα του “ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ”

Με ενέργειες του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς λύση στο πρόβλημα των εξοντωτικών προστίμων που απειλούσαν με λουκέτο δεκάδες γουνοποιητικές επιχειρήσεις

Με ενέργειες του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς λύση στο πρόβλημα των εξοντωτικών προστίμων…

Πρόγραμμα καταπολέμησης και επιτήρησης της λύσσας στην Π.Ε. Καστοριάς

 Πρόγραμμα καταπολέμησης και επιτήρησης της λύσσας στην Π.Ε. Καστοριάς

Πανελλαδική έρευνα Π.Ι.Σ. για τον κορωνοϊό και τις υπηρεσίες υγείας: Ενημερωμένοι δηλώνουν 9 στους 10 Έλληνες

Πανελλαδική έρευνα Π.Ι.Σ. για τον κορωνοϊό και τις υπηρεσίες υγείας: Ενημερωμένοι δηλώνουν…

700.000 ευρώ για τα Παράλληλα Έργα Αναδασμού Αγροκτήματος Κρανιώνα από την Π.Ε. Καστοριάς

  700.000 ευρώ για τα Παράλληλα Έργα Αναδασμού Αγροκτήματος Κρανιώνα από την…

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού σήμερα Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού σήμερα Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Άργος Ορεστικό η εκδήλωση- εκστρατεία για την πρόληψη του Καρκίνου του μαστού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Άργος Ορεστικό η εκδήλωση- εκστρατεία για την…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Υπεγράφη σύμβαση για την εκπόνηση της “Μελέτης Σκοπιμότητας, Οργάνωσης και Θεσμοθέτησης της Ζώνης Καινοτομίας, Καθαρής Ενέργειας και Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών”

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:  Υπεγράφη σύμβαση για την εκπόνηση της “Μελέτης Σκοπιμότητας,…

Το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας_dreamers» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στο Άργος Ορεστικό την Κυριακή 27 Νοεμβρίου

Κόλαση, να αγαπάς με ξένα μάτια