Οι ξεναγήσεις του Οκτωβρίου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Το Φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτεί κάποιος το Γράμμο λόγω των καταπληκτικών χρωμάτων που ντύνεται η φύση.

Η μαγευτική φύση του Γράμμου,  σας προσκαλεί στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι  στην Ιστορία και στη Φύση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.

Ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν τις Κυριακές 6, 13 και 20 και 27 Οκτωβρίου και θα ξεκινούν στις 11 ακριβώς. Ξεναγήσεις επίσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου.

Μεταξύ 11 και 12 θα πραγματοποιείται περίπατος στα αλπικά λιβάδια και δάση της περιοχής που βρίσκεται το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Είναι μια ευκαιρία να απολαύσατε  την εικόνα των υπέροχων λουλουδιών αυτής της εποχής και να δοκιμάσετε τις μικρές αλλά νοστιμότατες αγριοφράουλες του Γράμμου. Παράλληλα με τον περίπατο στο δάσος θα γνωρίσετε τις βουνοκορφές που βλέπει κανείς από το Πάρκο και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τις μάχες που διαδραματίστηκαν στην περιοχή κατά τον εμφύλιο πόλεμο.

Στις 12 ξεκινάει η κυρίως ιστορική ξενάγηση. Γίνεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής θα υπάρξει συζήτηση για την ελληνική ιστορία από το Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Κατόπιν, πραγματοποιηθεί περιήγηση στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση» που υπάρχουν στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να έρθει απλά για να πιει τον καφέ του, ή να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, το οποίο λειτουργεί με τη φροντίδα του Συνεταιρισμού Γυναικών Νεστορίου «Γεύσεις Γράμμου».

 

Παρακαλούμε να τηλεφωνήσετε στο 24670 21853 πριν έρθετε για να επιβεβαιώσετε ότι θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση
· Η ξενάγηση γίνεται από τον διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό  και δεν υπάρχει εισιτήριο.
· Διαρκεί περίπου 3 ώρες μαζί με την επίσκεψη στις εκθέσεις, τον περίπατο στο δάσος και συζήτηση.
· Υπάρχει η δυνατότητα για συλλόγους ή και για παρέες επισκεπτών να καθοριστεί μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 21853 η ώρα και μέρα ξενάγησης που τους διευκολύνει.
· Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 50 χλμ μέσω Νεστορίου-Πεύκου και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα.
Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε εδώ: http://grammos-pes.gr/pages/display/access/

 

You May Also Like

Ο Εσπερινός τη Αγίας Παρασκευής στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Ο Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου τελέσθηκε στους Ιερούς Ναούς…

ΕΝ.ΔΗΜΟ.: Δικαίωση των για την προσφυγή εναντίων της σύμβασης Δήμου Καστοριάς και ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

ΕΝ.ΔΗΜΟ.: Δικαίωση των για την προσφυγή εναντίων της σύμβασης Δήμου Καστοριάς και…

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος στην Καστοριά

Ενοικιάζεται επαγγελματικός χώρος-γραφείο, ανακαινισμένος 40 τ.μ. με WC και ασανσέρ στην Περιοχή…

Πρόγραμμα “Ηλιαχτίδα Ζωής” από τον Οργανισμό “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί” (Βίντεο)

Πρόγραμμα “Ηλιαχτίδα Ζωής” από τον Οργανισμό “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί” (Βίντεο)

Ολ. Τελιγιορίδου – Κων. Σέλτσας: Ξεκινάει κανονικά η διαδικασία παραχώρησης ξυλείας για τις ατομικές ανάγκες των παραδασόβιων περιοχών

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το πολύ σημαντικό…

Η άποψη των ΕΝ.ΔΗΜΟ. για τα διόδια της Σιάτιστας

Θα αφήσουμε κατά μέρος την ματαίωση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου που είχε…

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Καστοριάς: έως 10/05/20 Αιτήσεις για Άδεια Νέας Φύτευσης Οινοποιήσιμων Ποικιλιών Αμπέλου, έτους 2020

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Καστοριάς: έως 10/05/20 Αιτήσεις για Άδεια Νέας Φύτευσης…

Οικονομική κατρακύλα και κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος από την προηγούμενη διοίκηση του Νομικού Προσώπου, αποκαλύπτουν οι αριθμοί

Οικονομική κατρακύλα και κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος από την προηγούμενη διοίκηση του…