Σε  εξέλιξη το 5ο Θερινό Σχολείο Γούνας: Σχεδιαστές μόδας από όλο τον κόσμο βρίσκονται στην Καστοριά, για να μυηθούν στην τέχνη της γούνας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Για 5η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στη Σιάτιστα και στην Καστοριά  το Fur Summer School  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και της Fur Europe. Το Θερινό Σχολείο Γούνας ξεκίνησε την Παρασκευή 23  Αυγούστου 2019 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019.

Εκπρόσωποι της Ε.Ο.Γ. και της Fur Europe υποδέχθηκαν στη Σιάτιστα την  Παρασκευή 23 Αυγούστου  τους 26  σπουδαστές του Θερινού Σχολείου, οι οποίοι προέρχονται από Ελλάδα, Ισπανία, Ολλανδία, Κίνα, Πολωνία, Δανία, Ουγγαρία, Αγγλία, Αυστρία, Λιθουανία, Ουκρανία, Εσθονία, Αμερική, Σλοβακία, Βέλγιο και Τουρκία.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου ξεκίνησαν τα μαθήματα υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών-Σχεδιαστών Βασίλη Καρδάση και Ηλία Ρέββα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μικρές και μεγάλες γουνοποιητικές επιχειρήσεις και  φάρμες γουνοφόρων ζώων, προκειμένου να παρακολουθήσουν όλα τα στάδια επεξεργασίας της γούνας.

Την Κυριακή 25 Αυγούστου οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στην πόλη της Καστοριάς και αμέσως μετά μεταφέρθηκαν στο κτίριο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς  “Ο Προφήτης Ηλίας” (Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας), όπου και πραγματοποιούνται τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα. Να σημειωθεί πως  παράλληλα συνεχίζονται τα σεμινάρια και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εγκαταστάσεις οι οποίες σχετίζονται με τη γούνα.

Το 5ο Θερινό Σχολείο Γούνας θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο, με την παρουσίαση των δημιουργιών των συμμετεχόντων. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια βαθιά κατανόηση της γούνας μέσα από διάφορες οπτικές γωνίες: βιοτεχνία, σχεδιασμό, επιχειρηματικότητα, ηθική, μάρκετινγκ και  επικοινωνία.

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Κοπή Βασιλόπιτας από τον Όμιλος Αντισφαίρισης Χιονοδρομίας Άργους Ορεστικού

Κοπή Βασιλόπιτας από τον Όμιλος Αντισφαίρισης Χιονοδρομίας Άργους Ορεστικού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μέχρι την Δευτέρα (23-01-2023)

Σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία…

Τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς τιμήσαμε σήμερα στο Στρατόπεδο «Καραγεωργίου».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗΣ

Αγωνιστική δραστηριότητα τμημάτων του Α.Σ. Κστοριάς-Άροσις για το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Απριλίου 2024

Αγωνιστική δραστηριότητα τμημάτων του Α.Σ. Κστοριάς-Άροσις για το Σαββατοκύριακο

Καστοριά: Πραγματοποιήθηκε ο 10ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός

Καστοριά: Πραγματοποιήθηκε ο 10ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός

Στις 4 Ιουνίου η «10η Πεζοπορία του Γράμμου»

Ο Δήμος Νεστορίου σας προσκαλεί  στην       «10η Πεζοπορία του Γράμμου», εκδήλωση που…

Δ.Τ. Αυτοψία του Δημάρχου Καστοριάς στις εργασίες του εσωτερικού παραλίμνιου δρόμου. Έως την Παρασκευή θα δοθεί στην κυκλοφορία

Αυτοψία  στις εργασίες που υλοποιούνται στον εσωτερικό παραλίμνιο δρόμο, πραγματοποίησε σήμερα  Δευτέρα…

Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών σε περιοχή της Φλώρινας για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων

Την Κυριακή (29-05-2016) το μεσημέρι, σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του…

Μαγική Λιμνοπολιτεία!

Φανταστικές εικόνες από τη χθεσινή βραδιά στη συναυλία Σταβέντο – Ήβη Αδάμου…