Οι ξεναγήσεις του Σεπτεμβρίου 2019 στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Η μαγευτική φύση του Γράμμου,  σας προσκαλεί στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν τις Κυριακές 8, 15 και 22 Σεπτεμβρίου και θα ξεκινούν στις 11 ακριβώς. Ξεναγήσεις επίσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ 11 και 12 θα πραγματοποιείται περίπατος στα αλπικά λιβάδια και δάση της περιοχής που βρίσκεται το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Είναι μια ευκαιρία να απολαύσατε  την εικόνα των υπέροχων λουλουδιών αυτής της εποχής και να δοκιμάσετε τις μικρές αλλά νοστιμότατες αγριοφράουλες του Γράμμου. Παράλληλα με τον περίπατο στο δάσος θα γνωρίσετε τις βουνοκορφές που βλέπει κανείς από το Πάρκο και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τις μάχες που διαδραματίστηκαν στην περιοχή κατά τον εμφύλιο πόλεμο.

Στις 12 ξεκινάει η κυρίως ιστορική ξενάγηση. Γίνεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής θα υπάρξει συζήτηση για την ελληνική ιστορία από το Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Κατόπιν, πραγματοποιηθεί περιήγηση στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση» που υπάρχουν στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να έρθει απλά για να πιει τον καφέ του, ή να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, το οποίο λειτουργεί με τη φροντίδα του Συνεταιρισμού Γυναικών Νεστορίου «Γεύσεις Γράμμου».

 

  • Η ξενάγηση γίνεται από τον διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει εισιτήριο.
  • Διαρκεί περίπου 3 ώρες μαζί με την επίσκεψη στις εκθέσεις, τον περίπατο στο δάσος και συζήτηση.
  • Υπάρχει η δυνατότητα για συλλόγους ή και για παρέες επισκεπτών να καθοριστεί μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 21853 η ώρα και μέρα ξενάγησης που τους διευκολύνει.
  •  Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 50 χλμ μέσω Νεστορίου-Πεύκου και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα.
  • Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε πληκτρολογώντας το link grammos-pes.gr/pages/display/access/

Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στο 24670 21853 μια μέρα πριν έρθετε για να επιβεβαιώσετε ότι θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση

You May Also Like

Καστοριά: Ψηφιακός μετασχηματισμός της γεωργοκτηνοτροφίας με την πλατφόρμα Farmanager

Έως τα μέσα του 2024 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η πιλοτική εφαρμογή του έργου

Τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη με την  ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη με την  ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Πρόστιμα ΚΟΚ με εισοδηματικά κριτήρια -Τι θα ισχύει για αφαίρεση διπλώματος

Πρόστιμα ΚΟΚ με εισοδηματικά κριτήρια -Τι θα ισχύει για αφαίρεση διπλώματος

Ευχές Δημάρχου

Ευχές Δημάρχου

ΠΕ Καστοριάς: Μέτρα οικονομικής στήριξης για περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο 4 «Αυξημένου Κινδύνου»

  ΠΕ Καστοριάς: Μέτρα οικονομικής στήριξης για περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο…

«Για τον Δήμο Καστοριάς, και θέλουμε αλλά και μπορούμε»

Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του ο Τρ. Πολυγιάννης – «Για τον Δήμο…

THEMET LIVEINHD: Το βραβευμένο πρόγραμμα συνεχίζεται σε Ελλάδα και Κύπρο με την παγκόσμια πρεμιέρα της Όπερας «Ο Εξολοθρευτής Άγγελος» του Thomasades

THEMET LIVEINHD: Το βραβευμένο πρόγραμμα συνεχίζεται σε Ελλάδα και Κύπρο με την…