Τη διαπίστωση ότι «για ακόμα μια φορά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ακολουθεί πιστά την πάγια κοινοβουλευτική πρακτική της αποσπασματικής και ρουσφετολογικής νομοθέτησης», έκανε μιλώντας από το βήμα της Βουλής η Μαρία Αντωνίου.

Χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά παραδείγματα και κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου, η Μαρία Αντωνίου υπογράμμισε ότι «σε ένα νομοσχέδιο που έχει να κάνει με την εφαρμογή του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λειτουργία στην Ελλάδα του ευρωπαϊκού πολιτικού κόμματος και του ευρωπαϊκού πολιτικού ιδρύματος, έρχεστε και προσθέτετε πλήθος αποσπασματικών διατάξεων, οι οποίες σε τίποτα δε σχετίζονται με την επιτάχυνση του Κυβερνητικού έργου, το οποίο τάχα επικαλείστε στον τίτλο του νομοσχεδίου. Νομοθετείτε αυθαίρετα και ρουσφετολογικά με μόνο στόχο τη διόρθωση δικών σας προηγούμενων λαθών και την εξυπηρέτηση ημετέρων”, ρωτώντας χαρακτηριστικά “πόσα ρουσφέτια θέλετε να κάνετε ακόμα κύριε Υπουργέ, πόσους ακόμα ημετέρους να τακτοποιήσετε; Θα μας πείτε;».

Κλείνοντας την ομιλία της η Μαρία Αντωνίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και για τη συμφωνία αξιολόγησης στο Eurogroup. «Μία συμφωνία ντροπή», όπως την χαρακτήρισε, «που δεν έκλεισε την αξιολόγηση, δεν έφερε την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δεν οδήγησε σε μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Μία συμφωνία ντροπή, που έφερε νέο τσεκούρι σε συντάξεις και μισθούς. Μία συμφωνία, που ένας μικρός πυρήνας γύρω από το Μαξίμου προσπαθεί με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα να την παρουσιάσει ως επιτυχία. Είτε μιλώντας για την εποχή της δήθεν μεταλιτότητας, όπως έκανε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, είτε φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να την παρομοιάζουν με την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, όπως έκανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.  Δυστυχώς γι’ αυτούς και για τον ελληνικό λαό το μέγεθος της πολιτικής απάτης μέρα με την ημέρα αποκαλύπτεται. Ο μόνος που δε μίλησε και παραμένει άφαντος είναι ο Υπουργός Οικονομικών που διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία, ο οποίος βέβαια μετά το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας θα εμφανιστεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Αν και αν αληθεύει το αφήγημα του κ. Σπίρτζη, οι σύντροφοί του στο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσουν στον κ. Τσακαλώτο το ρόλο της κυρά Φροσύνης!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτριος Κοσμίδης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποίησε  ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτριος…

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Καμία συμμετοχή στις Εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Καμία συμμετοχή στις Εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Νέα μεταγραφή για την Καστοριά – Επέστρεψε ο Κυριάκος Σαββόπουλος.

Ο Κυριάκος Σαββόπουλος εντάχθηκε και πάλι στο έμψυχο δυναμικό της Καστοριάς

Αύριο Τετάρτη 20/05 η νέα αιμοδοσία του Γεν. Νοσοκομείου Καστοριάς

Αύριο Τετάρτη 20/05 η νέα αιμοδοσία του Γεν. Νοσοκομείου Καστοριάς

Το μήνυμα  της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Το μήνυμα  της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου…

Αποκλειστική συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού Παναγιώτη Κατσαμπάνη: «Για να έρθει η ανάπτυξη πρέπει να υπάρχει σταθερή φορολογία και να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία»  

Αποκλειστική συνέντευξη με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού Παναγιώτη Κατσαμπάνη:…

Σήμα συναγερμού κατά τη σύσκεψη για τον κορονοϊό υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Σήμα συναγερμού κατά τη σύσκεψη για τον κορονοϊό υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο…

Δενδροφύτευση απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κωσταραζίου. (Φωτό)

Τα δένδρα βελανιδιάς ήταν δωρεά του Χρήστου Χρηστόπουλου.