Στο νέο ΕΣΠΑ θα ενταχθεί το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) με στόχο να μετατραπούν όλα τα Δημοτικά σχολεία της χώρας σε ολοήμερα όπως σχεδιάζει από την επόμενη χρονιά το Υπουργείο Παιδείας.

Η εισαγωγή του θεσμού των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων έχει συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας και παράλληλα ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε μια βασική κοινωνική ανάγκη.

Το ΕΑΕΠ που θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ ώστε να χρηματοδοτηθεί, αποτελεί επέκταση του προαναφερόμενου θεσμού μέσω της εισαγωγής στο πρόγραμμα σπουδών επιπλέον γνωστικών αντικειμένων.

Συγκεκριμένα, το υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα διευρύνεται μέχρι τις 14.00 με αποτέλεσμα την αύξηση του συνόλου των διδακτικών ωρών από 174 σε 210 ώρες την εβδομάδα για όλες τις τάξεις του Δημοτικού.

Η διεύρυνση του ωραρίου αξιοποιείται με εισαγωγή ή αύξηση των ωρών διδασκαλίας μιας σειράς μαθημάτων (Αγγλικά, Πληροφορική, Καλλιτεχνικά, Θεατρική Αγωγή, Μουσική, Φυσική Αγωγή).

Η εισαγωγή και ο εμπλουτισμός των γνωστικών αντικειμένων προϋποθέτει την απασχόληση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Αγγλικής, Πληροφορικής, Εικαστικών, Θεατρικής Αγωγής, Μουσικής και Φυσικής Αγωγής, που είτε δεν διατίθενται είτε δεν δύναται να καλυφθούν από τους μόνιμους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος της ένταξης το νέο ΕΣΠΑ είναι η υποστήριξη του θεσμού του ΕΑΕΠ ώστε να επεκταθεί στο σύνολο των Δημοτικών Σχολείων της χώρας. Η διάρκεια της προβλέπεται να είναι διετής.

Ειδικά για το σχολικό έτος 2015-2016, στόχος είναι η συνέχιση της εφαρμογής του θεσμού στις σχολικές μονάδες που ήδη εφαρμόζεται.

Επιμέρους στόχος του προγράμματος είναι η μείωση και πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και προώθηση της ισότιμης πρόσβασης σε ποιοτική νηπιακή, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και σε τυπικές, μη τυπικές και άτυπες δυνατότητες εκπαίδευσης για την επανένταξη στην εκπαίδευση και την κατάρτιση ενώ παράλληλα στόχοι αποτελούν και η αύξηση των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στο πλαίσιο του Νέου Σχολείου – Ενίσχυση των δομών και της ποιότητας της α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Καζακστάν: Σχεδόν 117.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν εξαιτίας των πλημμυρών

Περισσότερα από 2.000 σπίτια πλημμύρισαν χθες στη βορειότερη περιφέρεια της χώρας

NYT: Πράσινο φως από Μπάιντεν στην Ουκρανία να χτυπήσει τη Ρωσία με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι θα κρίνει ως μεγάλη κλιμάκωση μια κίνηση για χαλάρωση των ορίων στη χρήση των αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία.

Περισσότεροι από 300 οργανισμοί Πανελλαδικά παραλαμβάνουν μάσκες μιας χρήσης για την ενίσχυση ευάλωτων ομάδων υψηλού κινδύνου από τον COVID-19

Περισσότεροι από 300 οργανισμοί Πανελλαδικά παραλαμβάνουν μάσκες μιας χρήσης για την ενίσχυση…

Εμβολιασμός: Από σήμερα τα ραντεβού για τους εφήβους 15-17 ετών

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα…

Τουρκία εναντίον Ισραήλ: Ο Ερντογάν ανακοινώνει προσφυγή στη Χάγη

Η Τουρκία προσφεύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά του Ισραήλ στις 7 Αυγούστου

Νεαρός ιθαγενής του Αμαζονίου συναντά για πρώτη φορά κοινότητα της Βραζιλίας – Δείτε βίντεο

Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι ο άνδρας ζητούσε φωτιά

Δραστική μείωση της γραφειοκρατίας στην Έρευνα που οδηγεί στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση των ερευνητικών έργων αλλά και στην μείωση του κόστους διαχείρισής τους

Δραστική μείωση της γραφειοκρατίας στην Έρευνα που οδηγεί στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη…

Σε μία εβδομάδα λήγει η υποβολή αιτήσεων των επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα 7.000 επιδοτούμενων νέων θέσεων εργασίας σε 5 περιφέρειες

  Σε μία εβδομάδα λήγει η υποβολή αιτήσεων των επιχειρήσεων για το…

Φορολοταρία: Για λιγότερους, αλλά με μεγαλύτερα κέρδη

Φορολοταρία: Για λιγότερους, αλλά με μεγαλύτερα κέρδη

Φον ντε Λάιεν: Είμαστε υπερήφανοι για τον Κυρ. Μητσοτάκη

”Έφερε την Ελλάδα στο δρόμο της επιτυχίας”