ΟΠΕΚΑ: Η Β’ δόση για το επίδομα παιδιού πιστώθηκε στους λογαριασμούς τον δικαιούχων και σιγά σιγά πλησιάζει η πληρωμή της Γ’ δόσης.

Η Β δόση αφορούσε τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο και συμπεριέλαβε όλες τις τυχόν αναδρομικές οφειλές από την αρχή του έτους για το νέο Επίδομα Παιδιού.

Υπενθυμίζεται πως στις 25-27 Ιουλίου θα ακολουθήσει η πληρωμή της Γ δόσης 2018, η οποία θα αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, στους δικαιούχους που θα έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση και θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 έως τις 20 Ιουλίου. Ακολούθως, θα καταβληθούν όπως προβλέπεται και οι επόμενες διμηνιαίες δόσεις.

ΟΠΕΚΑ Α21 2018: Εγκρίθηκε το 86,9% των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Στις 616.348 ανέρχονται οι εγκεκριμένες αιτήσεις για το επίδομα παιδιού από το σύνολο των 709.054 αιτήσεων που υποβλήθηκαν, μέχρι χθες στις 11:40, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), τα οποία δημοσίευσε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Το 90,6% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι ολοκληρωμένες σε τελικό στάδιο, με συμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Από αυτές, έχει ήδη εγκριθεί το 86,9%, ενώ το 3,7% έχει απορριφθεί. Από τις υπόλοιπες (9%) που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, ένα ποσοστό 24% χρειάζεται συμπληρωματικά στοιχεία για το παιδί. Για 12% των περιπτώσεων δεν υπάρχει καταχωρημένος ΑΦΜ στο μητρώο ΑΜΚΑ (ηλικία τέκνου >18), για 8% δεν προκύπτει μόνιμη διαμονή στην πενταετία, ενώ για 8% εκκρεμεί η υποβολή και εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.

Το συνολικό μηνιαίο ποσό των εγκεκριμένων, μέχρι σήμερα, αιτήσεων αγγίζει τα 62.131.370 ευρώ και το μέσο μηνιαίο ποσό ανά αίτηση τα 100,84 ευρώ.

Συνολικά, μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί 642.622 αιτήσεις, εγκρίθηκαν ήδη 616.348 και απορρίφθηκαν 26.274.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ρυθμοί υποβολής αιτήσεων ανά ημέρα εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα αυξανόμενοι και στη δεύτερη φάση υποβολής, με το μεγαλύτερο όγκο να καταγράφεται στις 27 Ιουνίου και να αγγίζει τις 29.000.

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε πληρώνεται και πότε… παραγράφεται

Τι συμβαίνει με τις μέρες αδείας

Τουρισμός για Όλους, στα πρότυπα του «Freedom Pass» για 200.000 δικαιούχους με ψηφιακή κάρτα 150 ευρώ

Βασίλης Κικίλιας: «Αυξάνουμε την επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού για κάθε δικαιούχο –…

Μεγάλη απάτη: Πώς «άδειασαν» 185 χιλιάδες από λογαριασμούς μέσω e-banking

Μεγάλη απάτη: Πώς «άδειασαν» 185 χιλιάδες από λογαριασμούς μέσω e-banking

Λογαριασμοί ρεύματος: Οι τιμές του Φεβρουαρίου και ο φθηνότερος πάροχος

Οι τιμές στους λογαριασμούς ρεύματος του Φεβρουαρίου ξεκινούν από 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα

Διαμαρτυρία για την τηλεθέρμανση έξω από το Κοβεντάρειο – Δείτε φωτογραφίες & βίντεο

Κοζάνη: “Ούτε ευρώ αύξηση στην τηλεθέρμανση – Θέρμανση φθηνή για όλο τον λαό”

Βρούτσης: Στις 21 Δεκεμβρίου το δώρο Χριστουγέννων – Τα 9 μέτρα στήριξης για τον Δεκέμβριο

Βρούτσης: Στις 21 Δεκεμβρίου το δώρο Χριστουγέννων – Τα 9 μέτρα στήριξης…