‘Οσοι πέρασαν τη νόσο θα αποκτούν το διαβατήριο αντισωμάτων για να κυκλοφορούν ελεύθερα

Εάν έχει μελετηθεί το ενδεχόμενο όσοι έχουν περάσει τη νόσο να αποκτούν έναν τύπο “διαβατήριο αντισωμάτων” για να κυκλοφορούν δίχως περιορισμούς και να εργάζονται, ερωτήθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις με τον κορονοϊό.

Όπως εξήγησε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, σχετικά με τους ανθρώπους που θα έχουν υψηλά αντισώματα, “προστατευτικά όπως τα ονομάζουμε, στην κλινική ιατρική θα είναι γι’ αυτούς ένα ‘διαβατήριο’ να μπορούν να δουλεύουν στην πρώτη γραμμή, να μην φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες πιο πολλές εκεί στην πρώτη γραμμή του ‘πολέμου’” και διευκρίνισε πως μιλάει για τα νοσοκομεία και τα επείγοντα περιστατικά.

“Αυτή η στρατηγική εξετάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο, θα είναι χρήσιμη και θα εξαρτηθεί από την αξιοπιστία αυτών των τεστ τα οποία δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή παντού για την αξιοπιστία τους και αν σου λένε αλήθεια”, είπε και συμπλήρωσε πως φαίνεται ότι κάποια από τα νεώτερα “μάλλον μας λένε την αλήθεια όχι μόνο για να δείχνουν την πορεία του ιού σε έναν πληθυσμό αλλά και για να εξασφαλίζουν στον ασθενή μία βεβαιότητα ότι πέρασε τη νόσο και δεν κινδυνεύει απ’ αυτήν”.

Και συνέχισε: «Θα δούμε σιγά – σιγά τέτοιες στρατηγικές να υλοποιούνται, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται ο ιός καταλείπει ανοσία, η οποία θα διαρκεί για κάποιο σημαντικό χρονικό διάστημα – μερικοί μιλούν για δύο και τρία χρόνια. Άρα ναι, μια τέτοια στρατηγική εξετάζεται αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο, θα είναι χρήσιμη, αλλά θα εξαρτηθεί από την αξιοπιστία αυτών των τεστ, τα οποία δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή παντού για την αξιοπιστία τους και θα δείχνουν στον ασθενή ότι δεν κινδυνεύει πλέον από τη νόσο και έχει απαλλαγεί πλέον από αυτή».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 50, ενώ τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 1.415.
Ο λοιμωξιολόγος τόνισε ακόμα ότι από τους 50 θανάτους οι 38 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 76 έτη, ενώ συνολικά έχουν διενεργηθεί 17.350 τεστ. Επιπλέον, ενημέρωσε πως επιβεβαιώθηκαν 81 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και επιπλέον 20 που επιβαίνουν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο είναι σε καραντίνα έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

You May Also Like

ΙΣΑ: Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Hμερίδα, με θέμα τον εμβολιασμό κατά του νέου κορωνοϊού

ΙΣΑ: Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Hμερίδα, με θέμα τον εμβολιασμό κατά του νέου…

Μανώλης Δερμιτζάκης: Το lockdown απέτυχε επειδή είναι όλα κλειστά-Πρέπει να ανοίξουν με αυστηρό έλεγχο τα μαγιαζιά, εστίαση και σχολεία

Μανώλης Δερμιτζάκης: Το lockdown απέτυχε επειδή είναι όλα κλειστά-Πρέπει να ανοίξουν με…

Παπαευαγγέλου: Οι λόγοι που οι ευπαθείς ομάδες δεν πρέπει να φοβούνται το εμβόλιο

Παπαευαγγέλου: Οι λόγοι που οι ευπαθείς ομάδες δεν πρέπει να φοβούνται το…

Επείγουσα επιστολή του Συνδέσμου Ξενοδόχων Π. Ε. Καστοριάς για να συμπεριληφθούν τα ξενοδοχεία στις έκτακτες αποφάσεις

Επείγουσα επιστολή του Συνδέσμου Ξενοδόχων Π. Ε. Καστοριάς για να συμπεριληφθούν τα…

Κορωνοϊός: Διεκόπη η δοκιμή του εμβολίου της Johnson & Johnson – Αρρώστησε εθελοντής

Κορωνοϊός: Διεκόπη η δοκιμή του εμβολίου της Johnson & Johnson – Αρρώστησε…

Μόσιαλος για εμβόλιο AstraZeneca: Αποτελεσματικό και για τους άνω των 55/65 ετών

Μόσιαλος για εμβόλιο AstraZeneca: Αποτελεσματικό και για τους άνω των 55/65 ετών

Μετακίνηση εκτός νομού: Άσχημα νέα για το Πάσχα

Μετακίνηση εκτός νομού: Άσχημα νέα για το Πάσχα

Ποια τα πιθανά σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας Covid στο μέλλον

Table of Contents Hide Ποια τα πιθανά σενάρια για την εξέλιξη της…

Αλλαγές στα πιστοποιητικά εμβολιασμού – Στους 3 μήνες τα νόσησης

Αλλαγές στα πιστοποιητικά εμβολιασμού – Στους 3 μήνες τα νόσησης

Κοινή επιστολή Κορεντσίδη, Κεπαπτσόγλου, Γκοσλιόπουλου για την απραξία της κυβέρνησης

Κοινή επιστολή Κορεντσίδη, Κεπαπτσόγλου, Γκοσλιόπουλου για την απραξία της κυβέρνησης