Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, για το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 13 με 16 Οκτωβρίου, επισκέφθηκε την πόλη της Καστοριάς το Σάββατο ( 1/10 ) , ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος πριν μεταβεί  στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς για την πολιτική εκδήλωση – συζήτηση  την οποία είχε προγραμματίσει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς  , παραχώρησε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο κ. Μπαλάφας ανέφερε ότι η κυβέρνηση σε αντίθεση με το πρώτο διάστημα της θητείας της, τώρα ξέρει που πρέπει να πάει και συντεταγμένα προσπαθεί να ανοίξει τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή υπάρχει ένας συγκεκριμένος οδικός χάρτης. «Σε πρώτη φάση τελειώνουμε με τα προαπαιτούμενα και εκταμιεύεται η δόση των 2,8 δισ. από τα οποία τα 1,7 δισ. ευρώ θα πέσουν στην πραγματική οικονομία, δεύτερο βήμα, αρχίζει η αξιολόγηση για τα εργασιακά και είναι μια δύσκολη μάχη αλλά πιστεύουμε ότι θα κερδηθεί, τρίτον αρχίζει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση και την ελάφρυνση του χρέους, για πρώτη φορά γίνεται αυτό το πράγμα, έτσι ώστε να μπούμε στο 2017 με αναπτυξιακή ανάκαμψη με έκδοση ομολόγων, ξεπέρασμα των capital controls και ρευστότητα στην αγορά για να μπούμε στο 2018 στο τέλος του οδικού αυτού χάρτη με τη χώρα μας να μπαίνει σε μια οικονομική κανονικότητα».

Αναφορικά με τις εκλογές δήλωσε πως δεν είναι κάτι που θέλει ο λαός και άρα θα γίνουν όπως επιτάσσει το Σύνταγμα το 2019

Από την πλευρά της η κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου δήλωσε πως το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, και εξέφρασε την άποψη ότι θα δώσει μια νέα πνοή και στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην δυναμική της κυβέρνησης.

Κατηγορηματικά αρνήθηκε την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες ο υπουργός Αναπληρωτής ς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας από την Καστοριά όπου βρίσκεται ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα δήλωσε πως δεν είναι η κυβέρνηση εναντίον της συνεργασίας με επιχειρηματικά σχήματα αρκεί η όποια συνεργασία να είναι προς όφελος και των δύο πλευρών.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κ. Μπαλάφας έδωσε το παρών στην   πολιτική εκδήλωση – συζήτηση  του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Καστοριάς  για την παρουσίαση των Θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής στο πλαίσιο της προσυνεδριακής περιόδου ενόψει του 2ου Συνεδρίου του κόμματος παρουσία της βουλευτή Καστοριάς κ. Τελιγιορίδου, κομματικών στελεχών αλλά και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιάννης Μπαλάφας ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας έναν απολογισμό του έργου και της έως τώρα θητείας της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι η πορεία της είναι ιδιαίτερα δύσκολη αλλά συντεταγμένη. Ειδικότερα για την συμφωνία του περσινού καλοκαιριού, παραδέχτηκε πως επρόκειτο για μία δύσκολη συμφωνία που πρέπει να τηρήσουμε, αλλά έχουμε ένα σχέδιο με πλευρές του προγράμματος που δεν αφορούν τις οικονομικές μας δεσμεύσεις . Το τελευταίο δείγμα είναι η νομοθεσία και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, που αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία της δημοκρατίας και χτύπημα στην ανομία που επικρατούσε όλα αυτά τα χρόνια. Το τελικό ποσόν που συγκεντρώθηκε από την διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα πάνε για τις ανάγκες των πιο ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας.

Ο Υφυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα κλείσει θετικά η β΄ αξιολόγηση, τονίζοντας ότι η συμφωνία είναι εμπροσθοβαρής, δηλαδή η πρώτη αξιολόγηση είχε τις περισσότερες δυσκολίες, η δεύτερη θα έχει δυσκολίες αλλά θα είναι σίγουρα λιγότερες.

Αναφερόμενος στα μέτρα που πλήττουν την κοινωνία, ο κ. Μπαλάφας παραδέχτηκε ότι οι δύο κατηγορίες που χτυπήθηκαν περισσότερο από τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, ήταν τα μεσαία στρώματα και οι συνταξιούχοι. Επίσης σημείωσε ότι «δυστυχώς δεν μπορέσαμε να αναπληρώσουμε, όλη αυτήν την περίοδο, τις αδικίες που έχουν γίνει αλλά προσδοκούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο το επόμενο διάστημα».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος σχετικά με το επικείμενο συνέδριο και το σχέδιο της πολιτικής απόφασης της Κ.Ε., την πορεία του κόμματος το επόμενο διάστημα αλλά και τη σχέση του με την κυβέρνηση. Επίσης τονίστηκε ότι σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, καθίσταται πιο αναγκαίο από ποτέ το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες ώστε η έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια και η εφαρμογή ενός προγράμματος που θα έχει στο επίκεντρο τη δίκαιη ανάπτυξη να γίνει κτήμα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Ξεκίνησε από το Δήμο Καστοριάς η τοποθέτηση 200 νέων κάδων απορριμμάτων/ Η φροντίδα για την καθημερινότητα δε σταματά ούτε λεπτό

Ξεκίνησε από το Δήμο Καστοριάς η τοποθέτηση 200 νέων κάδων απορριμμάτων/ Η…

Υποδοχή των λειψάνων της Οσίας Σοφίας στη Λάμία (σειρά φωτογραφιών)

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στα βόρεια όρια της Ενορίας με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη

Το τελευταίο αντίο στο συνάδελφό μας

Συλλυπητήριο μήνυμα από το Σύλλογο Υπαλλήλων  Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας-Τοπικό  Παράρτημα  Καστοριάς  για…

Επίθεση με βιτριόλι: Ραγδαίες εξελίξεις – Τέσσερα πρόσωπα στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Επίθεση με βιτριόλι: Ραγδαίες εξελίξεις – Τέσσερα πρόσωπα στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Γ. Κασαπίδης: Παρακολουθούμε από κοντά την υλοποίηση των έργων υποδομής που αλλάζουν τη Δυτική Μακεδονία

Τα έργα της Σήραγγας της Κλεισούρας, του οδικού άξονα Κοζάνης – Ρυμνίου και του δρόμου του Περιφερειακού Κοζάνης

Δήλωση της Μαρίας Αντωνίου σχετικά με τις πληροφορίες για την άφιξη προσφύγων σε παραμεθόρια περιοχή

Δήλωση της Μαρίας Αντωνίου σχετικά με τις πληροφορίες  για την άφιξη προσφύγων…

24 εισηγήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Τσιούμαρη στην σημερινή Οικονομική Επιτροπή

  24 εισηγήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Τσιούμαρη στην σημερινή Οικονομική Επιτροπή