Στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας Καστοριάς τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή της Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Της Ακολουθίας του Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή πλειάδος κληρικών και των διακόνων, αλλά και εκατοντάδων πιστών χριστιανών, που συνέρευσαν στο Μοναστήρι της Παναγίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου και χρησιμοποίησε έναν λόγο του Αγίου Νικολάου του Καβάσιλα στο Γενέθλιο της Παναγίας, ο οποίος ονομάζει την Παναγία ευλογημένο καρπό. Μέχρι την ημέρα της γεννήσεως της Θεοτόκου, ο καρπός της γης ήταν αναμεμιγμένος με την αμαρτία, όμως η γη έδωσε καρπό καθαρό, ο οποίος εβλάστησε από τον Ιωακείμ και την Άννα. Είναι το ευλογημένο σπέρμα των θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, που αξιώθηκαν να εισακουσθή η προσευχή τους στο Θεό και να τους δώσει αυτή την κόρη, από την οποία θα προήρχετο η σωτηρία των βροτών, η σωτηρία του κόσμου.

Και συνέχισε λέγοντας πως, ο Άγιος Νικόλαος ο Καβάσιλας ονομάζει επίσης την Παναγία οφθαλμό. Η Παναγία είναι το μάτι εκείνο, διά του οποίου εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να δούμε το πρόσωπο του Χριστού. Και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας είχαν αυτή τη δυνατότητα να βλέπουν και την Παναγία και τον Θεό, όπως η Αγία Σοφία της Κλεισούρας. Εμάς, δυστυχώς, μάς έχει κυριεύσει η αμαρτία και δεν μπορούμε να δούμε το πρόσωπο του Χριστού.

Και κατέληξε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευχόμενος οι πολλές πρεσβείες της Παναγίας να είναι με όλους μας και να μας σκεπάζει σε κάθε βήμα της ζωής μας.
Αμέσως μετά, ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργού ιεράς εικόνος της Παναγίας της Κλεισούρας, στους χώρους του Μοναστηριού.

   

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Εκπληρώνεται το όνειρο των πολιτών της Καστοριάς: Εγκρίθηκε η τροποποίηση το προϋπολογισμού για την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου

Εκπληρώνεται το όνειρο των πολιτών της Καστοριάς: Εγκρίθηκε η τροποποίηση το προϋπολογισμού…

Ανακοίνωση του Γραφείου Κοιμητηρίων Καστοριάς σχετικά με τις εκταφές

Το Γραφείο Κοιμητηρίων του Δήμου Καστοριάς σας ενημερώνει ότι λόγω έλλειψης χώρου…

Ο τυχερός λαχνός της λαχειοφόρου αγοράς “ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη για το Παιδί – Δράσεις Για Τον Άνθρωπο”

Ο τυχερός λαχνός της λαχειοφόρου αγοράς “ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη για το Παιδί –…

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς η Μαρία Αντωνίου

  Στο Αστυνομικό  Μέγαρο Κοζάνης και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς η Μαρία…

Ο Δήμος Καστοριάς εκφράζει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες προς το Αρτοζαχαροπλαστείο «ΣΟΥΣΑΜΙ Ο.Ε.»

Χορηγία με προϊόντα (άρτους) τα οποία διανεμήθηκαν δωρεάν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Συνελήφθησαν δύο διακινητές στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, για μεταφορά τεσσάρων παράτυπων μεταναστών

Συνελήφθησαν δύο διακινητές στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, για μεταφορά τεσσάρων παράτυπων μεταναστών

Σε Αγία Κυριακή και Μανιάκους η Μαρία Αντωνίου

“Χτίσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης που στηρίζεται πρώτα και πάνω από όλα στη συνέπεια λόγων και πράξεων”