«Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω»,  έρχονται για μια και μοναδική παράσταση στο Άργος Ορεστικό

Το Θέατρο του Βορρά φέτος το Χειμώνα παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης». Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη! Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης!

Η υπόθεση του έργου

Ο καλόκαρδος  Πρίγκιπας Λεμόνης γνωρίζει την όμορφη Κρεμμύδω και την ερωτεύεται! Παρά τις αντιρρήσεις που έχει ο περίγυρος και των δυο θα παντρευτούν και θα απαντήσουν σε όλους όσους επικρίνουν την αγάπη τους… με αγάπη!

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ο Πρίγκιπας Λεμόνης και η Όμορφη Κρεμμύδω, παρά τις διαφορές τους, ερωτεύονται με την πρώτη ματιά! Στο βασίλειο ξεσπάσει μεγάλο σούσουρο! Όλοι είναι εναντίον αυτής της μεγάλης αγάπης και προσπαθούν να τους χωρίσουν! Καρότα υπασπιστές, βασιλιάς και βασίλισσα Λεμόνη, μαμά και μπαμπάς Κρεμμύδι, δεν μπορούν με τίποτα να καταλάβουν πώς γίνεται ένα λεμόνι να ερωτευτεί κρεμμύδι! Θα καταφέρει ο έρωτας αυτός να έχει ευτυχισμένο τέλος και να χορέψουμε στο γάμο τους παρέα με τον κουμπάρο κύριο μαιντανό;Πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια, βιντεοπροβολές, μουσική και χορός με τα αγαπημένα μας τραγούδιασε μια παράσταση που το γέλιο και η αγάπη γεμίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων!

 

Λίγα λόγια για τον «Πρίγκιπα Λεμόνη»

Το αγαπημένο βιβλίο των παιδιών, χρόνια τώρα, ευαισθητοποιεί τα παιδιά αναφορικά με το θέμα της υγιεινής διατροφής και  δίνει ερεθίσματα για  συζητήσεις που αφορούν το ζήτημα της παχυσαρκίας, ζήτημα το οποίο συχνά συνδέεται και με την αυτοεκτίμηση.

Ωστόσο, το βιβλίο «Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω»,  πάει ακόμα πιο πέρα καθώς  μιλά στα παιδιά για τη δύναμη της αγάπης και για τη δημιουργικότητα που χαρίζει ο έρωτας στους ερωτευμένους. Γι’ αυτό και η ιστορία αυτή αγαπήθηκε όχι μόνο από τα παιδιά, αλλά και από τους ρομαντικούς ενήλικες.

Το περιεχόμενο  του βιβλίου αποτελεί προσφιλές υλικό για γιορτές, θεατρικές  παραστάσεις, κουκλοθέατρο, project και άλλες δράσεις , στις οποίες συμμετέχουν από προ νήπια έως και μαθητές των ΣΤ! τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

«Ο πρίγκιπας Λεμόνης» έχει συμπεριληφθεί από το 2014 στο ανθολόγιο παιδικών τραγουδιών των Δημοτικών Σχολείων της Κύπρου. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί σε βιβλίο (με Cd)  από τις εκδόσεις Polaris.

Από το 2016 κυκλοφόρησε και η συνέχεια αυτού του παραμυθιού (μέσα από ένα άλλο βιβλίο, του ίδιου εκδοτικού οίκου), με τίτλο: «Το μαγικό ραβδί του πρίγκιπα Λεμόνη». Το μαγικό ραβδί δεν είναι άλλο από την πανανθρώπινη αγάπη!

 

Ταυτότητα Παράστασης:

Κείμενο – Μουσική: Γ. Σακελλαρίδης

Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βαγγέλης Δαλλές

Σκηνικά – Κοστούμια: Anna Wassiac

Φωτισμοί: Γ. Ζίγκας

Ηθοποιοί: Λευτέρης Κωνσταντίνου – Αννα Χατζηαντωνίου

Μουσική παίζει ζωντανά η Ελένη Γαβριλάτου

Παραγωγη: Θέατρο του Βορρά

Διάρκεια: 60 λεπτά

Η παιδική παράσταση «Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω», θα βρίσκεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού για μια μοναδική παράσταση το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 18:15 το απόγευμα.

Τιμή εισητήριου:   7 ευρώ (ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ), 9 ευρώ (ΤΑΜΕΙΟ)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:  (ΚΑΣΤΟΡΙΑ) ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΟ ΜΕΛΩΔΙΑ, (ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ) ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΜΗΛΙΟΣ

Πανελλαδική προπώληση: Καταστήματα Seven Spots, Reload Stores, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, www.viva.gr, viva τηλεφωνικό κέντρο 11876

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6986 523 898 (10:00 -13:00 ΚΑΙ 17:30 -21:00)

 

 

You May Also Like

Η Μαρία Αντωνίου στη 32η Ετήσια Σύνοδο του ΟΑΣΕ στο Πόρτο της Πορτογαλίας

Η Μαρία Αντωνίου στη 32η Ετήσια Σύνοδο του ΟΑΣΕ στο Πόρτο της Πορτογαλίας

Ι.Ν.Αγίου Νικάνορος Καστοριάς | Εκδήλωση Μνήμης Επετείου Αλώσεως Κων/πόλεως

Ι.Ν.Αγίου Νικάνορος Καστοριάς | Εκδήλωση Μνήμης Επετείου Αλώσεως Κων/πόλεως

Έρχεται δύσκολος χειμώνας! Πιο ακριβό το πετρέλαιο θέρμανσης

Κοντά στα  95 λεπτά με 1 ευρώ το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί…

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 6 εκ. ευρώ για τη συντήρηση του Εθνικού οδικού δικτύου της Π.Ε. Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 6 εκ. ευρώ για τη συντήρηση του Εθνικού οδικού…

Πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Καστορίας στην έδρα της Μητροπόλεως του [ΦΩΤΟ]

Πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Καστορίας στην έδρα της Μητροπόλεως του [ΦΩΤΟ]

Συνέχεια επαφών Μαρίας Αντωνίου με φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Καστοριάς

Συνέχεια επαφών Μαρίας Αντωνίου με φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Καστοριάς

Π.Ε. Καστοριάς: Ετήσια Κατάθεση Δικαιολογητικών Πολιτιστικών Σωματείων έως τις 31 Μαρτίου 2019

Π.Ε. Καστοριάς: Ετήσια Κατάθεση Δικαιολογητικών Πολιτιστικών Σωματείων έως  τις 31 Μαρτίου 2019

Ο Γρηγόρης Γρηγοριάδης για την στήριξη των Φιλοζωικών Σωματείων

«Η προστασία των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς αποτελεί θεματική μεγάλης σημασίας»