Στις 17/10/2009 ο δεκαεξάχρονος τότε Θανάσης Παύλου δέκτηκε βίαιη επίθεση από συμμορία παιδιών στο κέντρο της Λαμίας. Τον κτύπησαν αλύπητα και τον έριξαν από ύψος 6 μέτρων στο κενό.

Ο Θανάσης μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας. Παρέμεινε για 2,5 μήνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και συνολικά για 5 μήνες στο Νοσοκομείο. Χειρουργήθηκε δυο φορές στο κεφάλι και παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των γιατρών του, ο Θανάσης άνοιξε τα μάτια του 24 μέρες μετά την παύση της μηχανικής του υποστήριξης.

Το Μάρτιο του 2010 ο Θανάσης μεταφέρθηκε με τη βοήθεια του κόσμου, του ΙΚΑ και της πολεμικής αεροπορίας στη Γερμανία σε Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης (Klinikzentrum Muhlengrum). Έπειτα από 18 μήνες παραμονής του και μετά από μια ακόμα χειρουργική επέμβαση, λογοθεραπείες, φυσιοθεραπείες και εργοθεραπείες, φάνηκαν τα πρώτα σημάδια βελτίωσης. Ο Θανάσης άρχισε να παρακολουθεί με τα μάτια, να κάνει εκφράσεις και να χαμογελάει.

Τα τελευταία 3,5 χρόνια ο Θανάσης είναι εγκλωβισμένος στο σπίτι του στη Λαμία μην έχοντας τη δυνατότητα για νέα ερεθίσματα και εικόνες από τον έξω κόσμο που μπορούν να του προσφέρουν βελτίωση. Δε μπορεί να μιλήσει, δε μπορεί να περπατήσει και σηκώνεται στα πόδια του με τη βοήθεια των γονιών του.

Οι γονείς του προσπαθούν να τον βοηθήσουν να βελτιώσει την κίνησή του περισσότερο με τη μέθοδο “Therasuit” που γίνεται στην Αθήνα, όμως η μετάβασή του είναι δύσκολη.

Επίσης, προσπαθούν να του δόσουν φωνή και την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους γύρω του μέσω ενός υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρονικού υπολογιστή που επίσης είναι ακριβός.

Όλοι μαζί μπορούμε να βοήθησουμε τον 22 χρονο Θανάση να επικοινωνήσει ξανά με το περιβάλλον του και να βελτιώσει την ικανότητα κίνησής του.

Δόστε την ευκαιρία στον Θανάση, έναν αγωνιστή της ζωή να κερδίσει μια ακόμα μάχη.

Καταθέστε ό,τι ποσό επιθυμείτε και μπορείτε στο Αριθμό λογαριασμό του μπαμπά του στην Εθνική Τράπεζα Αριθμός Λογαριασμού 396/895451-82 Δικαιούχος Παύλου Ηλίας

Τηλέφωνο:6987302371

Σας ευχαριστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Λουλούδι μου, Ανδρέα μου σκουπίδια που σου’ τύχαν για γονείς. Πουλάκι μου, τι τράβηξες στα χέρια τους

Συγκλονιστικό είναι το κείμενο που δημοσίευσε η Γιάννα Κουκά στο προφίλ της…

«Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» στις 20 Νοεμβρίου στην Αθήνα

«Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» στις 20 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Ανακαλύφθηκε μεγάλη τρύπα του όζοντος πάνω από τους τροπικούς: Eπταπλάσια από εκείνη της Ανταρκτικής

Aπό τα μέσα της δεκαετίας του 1970 οι επιστήμονες είχαν ενδείξεις ότι…

ΚΕΠ: Προβλήματα με νεαρούς που ζητούν από υπαλλήλους τα… 150 ευρώ

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι νέοι που δεν διαθέτουν κωδικούς στο taxisnet και επιθυμούν…

ΟΑΕΔ: Ενισχυμένο και απλουστευμένο πρόγραμμα απασχόλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.  1.250 νέες θέσεις με επιχορήγηση 90%

ΟΑΕΔ: Ενισχυμένο και απλουστευμένο πρόγραμμα απασχόλησης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων.  1.250 νέες θέσεις…

Αγιασμός με έναν μαθητή σε χωριό των Αγράφων

Tο σχολείο άνοιξε μετά από χρόνια με έναν μαθητή, ο οποίος παρέστη με την οικογένειά του

Μαφία της Κρήτης: Οι «επιδείξεις» όπλων και τα ραντεβού

Τα ντοκουμέντα που «καίνε» την εγκληματική οργάνωση

Χαλκιδική: Χειροπέδες σε τρεις μαθητές που πήραν το 100 για να κάνουν φάρσα για βόμβα στο σχολείο τους

Τηλεφώνησαν στην Άμεση Δράση από τηλέφωνο του σχολείου

ΟΠΕΚΑ (πρώην ΟΓΑ): Τα 6 επιδόματα του νέου οργανισμού

ΟΠΕΚΑ (πρώην ΟΓΑ): Τα 6 επιδόματα του νέου οργανισμού

Πώς θα λειτουργήσουν τα ΕΠΑΛ 2016 – 2017

Η επαγγελματική εκπαίδευση στη χώρα μας είναι από τις δομές εκείνες του…