«Με καίει στην ψυχή μου, με καίει στα κόκαλά μου, καίγονται τα μάτια μου όταν βλέπω σκουπίδια στην παραλία»

Mε μια μεγάλη τσάντα στο χέρι, ο 26χρονος Τζούλιαν Μέλσερ «χτενίζει» μια παραλία του Τελ Αβίβ και μαζεύει μια-μια τις γόπες τσιγάρων.

Ο Ισραηλινός γιορτάζει καθημερινά την Παγκόσμια Ημέρα της Γης μαζεύοντας γόπες και πουλώντας «σταχτοδοχεία τσέπης», όπως ο ίδιος τα χαρακτηρίζει, σε καπνιστές για να τους αποτρέψει από το να μολύνουν τις ακτές.

«Είμαι εδώ για να προστατεύσω τον κόσμο. Με καίει στην ψυχή μου, με καίει στα κόκαλά μου, καίγονται τα μάτια μου όταν βλέπω σκουπίδια στην παραλία», εξηγεί.

Όπως λέει μάλιστα, με αυτό τον τρόπο βγάζει και τα προς το ζην αφού στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών κερδίζει περίπου 2.500 με 3.300 ευρώ τον μήνα από την πώληση των σταχτοδοχείων τσέπης έναντι σχεδόν πέντε ευρώ.

Ο κάτοικος του Τελ Αβίβ κάνει αυτή την δουλειά την τελευταία τριετία έχοντας ξεκινήσει με την κατασκευή έργων τέχνης από τις γόπες τσιγάρων που είχε μαζέψει και στη συνέχεια βρίσκοντας έναν τρόπο να ανακυκλώνει την «λεία» του.

Βάζοντας σε κούτες τις τσάντες γεμάτες από αποτσίγαρα, ο Μέλσερ τις αποστέλλει ταχυδρομικώς στην οργάνωση NoButts, στην Ιρλανδία, η οποία εξάγει τα φίλτρα τους για να ξαναχρησιμοποιηθούν, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκτιμά ότι μαζί με άλλα μέλη της εθελοντικής του ομάδας στο Ισραήλ έχουν συλλέξει περίπου ένα εκατομμύριο αποτσίγαρα.

Στην ιστοσελίδα της, η NoButts λέει ότι τα φίλτρα από τα τσιγάρα είναι «τα περισσότερο τοξικά πλαστικά μιας χρήσης στον πλανήτη». Εκτιμά ότι περίπου έξι τρισεκατομμύρια γόπες τσιγάρων πετιούνται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

«Είναι υπερβολικά σημαντική γιατί τα τσιγάρα βλάπτουν τη φύση, βλάπτουν την παραλία και εγώ αγαπώ την παραλία, είναι το σπίτι μου», λέει ο Μέλσερ περιγράφοντας την εκστρατεία του.

ΠΗΓΗ:https://www.newsbeast.gr/

You May Also Like

Ο Έλον Μασκ ανέβασε μια λέξη στα ελληνικά στο Twitter και τα σχόλια πήραν «φωτιά»!

Η αινιγματική ανάρτηση προκάλεσε απορία αλλά και διάφορες… θεωρίες στην ενότητα των…

Dior: Πόσο πραγματικά κοστίζει για να φτιαχτεί μια τσάντα των 2.600 ευρώ

Οι περιγραφές, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την λαμπερή εικόνα των brands, απειλούν να πλήξουν το κύρος τους.

Διοικητής της ΝΑSA: «Δεν νομίζω ότι είμαστε μόνοι εκεί έξω»

Την εκτίμηση ότι οι άνθρωποι δεν είναι «μόνοι» στο σύμπαν εξέφρασε ο…

Στους 1.066 οι νεκροί από την επανέναρξη των επιθέσεων του Ισραήλ

Για «κατακερματισμό» της Γάζας κάνει λόγο ο Νετανιάχου

Ερευνητές ανέπτυξαν χημειοθεραπεία που σκοτώνει όλους τους συμπαγείς καρκινικούς όγκους

Σε εξέλιξη κλινική δοκιμή φάσης 1 που δοκιμάζει τη θεραπεία σε ανθρώπους.

Παγκολίνος! Κατά 99% αυτός είναι ο υπεύθυνος για τον νέο κορωνοϊό

Παγκολίνος! Κατά 99% αυτός είναι ο υπεύθυνος για τον νέο κορωνοϊό

O Κίλιαν Μέρφι «έτρωγε μόνο ένα αμύγδαλο την ημέρα» για τις ανάγκες του Oppenheimer

Ήταν τόσο αδύνατος», είπε χαρακτηριστικά η Μπλαντ η οποία υποδύεται τη σύζυγό του Κάθριν Οπενχάιμερ στην ταινία.

Ισπανία: Άστεγοι στα αεροδρόμια σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη – Απλησίαστα τα ενοίκια

Αιτία δεν είναι μόνο η φτώχεια αλλά και η έντονη στεγαστική κρίση που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια.

Δεύτερο κύμα covid-19 λόγω των διαδηλώσεων για τον Τζορτζ Φλόιντ φοβούνται στις ΗΠΑ

Δεύτερο κύμα covid-19 λόγω των διαδηλώσεων για τον Τζορτζ Φλόιντ φοβούνται στις…

Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο; Μία τρίτη κατάσταση ύπαρξης ανακάλυψαν ερευνητές

Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο; Μία τρίτη κατάσταση ύπαρξης ανακάλυψαν ερευνητές