Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή ( 8/4 ) το μεσημέρι η τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος μπάσκετ λυκείων αγοριών-κοριτσιών, η οποία διεξήχθη στο κλειστό της Καλαμίτσας “Αλεξάνδρα Δήμογλου” και στο κλειστό των Ποταμουδίων με την συμμετοχή των ομάδων 10 λυκείων (8 από την Ελλάδα και 2 από την Κύπρο).

Στην τελική φάση έδωσαν το παρών και τα εκπληκτικά κορίτσια του ΓΕΛ Άργους Ορεστικού τα οποία όμως δεν τα κατάφεραν στον ημιτελικό της Πέμπτης να περάσουν στον τελικό καθώς ηττήθηκαν από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου με 49-37. Οι αθλήτριές μας εμφανώς “τρακαρισμένες” από το μέγεθος της διοργάνωσης, έβαλαν τον πρώτο τους πόντο μόλις στο 6′ λεπτό, ενώ το σκορ ήταν 0-9 με την συνέχεια δυστυχώς να μην είναι όπως την περιμέναμε γνωρίζοντας την ήττα.

Παρά την απογοήτευσή τους τα κορίτσια του ΓΕΛ Άργους Ορεστικού την Παρασκευή ( 8/4 ) διεκδίκησαν την 3η θέση του Πανελληνίου πρωταθλήματος μπάσκετ των λυκείων αντιμετωπίζοντας το ΓΕΛ Βούλας την ομάδα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου που όμως γνώρισε την ήττα από το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης. Η δυναμικότητα και η διαφορά των δύο σχολείων ήταν χαώδης καθώς οι αθλήτριες του ΓΕΛ Βούλας αγωνίζονται οι περισσότερες σε ομάδες μπάσκετ στην Α1 Κατηγορία, ενώ στην περιοχή μας δεν υπάρχει καν γυναικεία ομάδα μπάσκετ. Το τελικό σκορ 75-22 δεν μειώνει καθόλου την τεράστια επιτυχία των κοριτσιών, αντιθέτως αξίζουν πολλά μπράβο και συγχαρητήρια που κόντρα σε όλους και όλα κατάφερε το λύκειό τους να βρεθεί στα 4 κορυφαία σχολεία της Ελλάδος και της Κύπρου.

Η απονομή και η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Καλαμίτσας, παρουσία ενός ανθρώπου που δεν χρειάζεται καμίας περαιτέρω σύστασης, ενός ανθρώπου που έχει προσφέρει τα πάντα ως παίκτης αλλά και ως προπονητής στο ελληνικό μπάσκετ. Ο λόγος για τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή και πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας που κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ το 1987 Παναγιώτη Γιαννάκη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Η αγωνιστική Δραστηριότητα των Τμημάτων Α.Σ. Καστοριάς για το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου 2019

Η αγωνιστική Δραστηριότητα των Τμημάτων Α.Σ. Καστοριάς για το Σαββατοκύριακο 7 &…

ΟΡΙΣΜΟI ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΒΟΗΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Α΄-Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΕΞ’ ΑΝΑΒΟΛΗΣ)

ΟΡΙΣΜΟI ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΒΟΗΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Α΄-Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΕΞ’ ΑΝΑΒΟΛΗΣ)

Στιγμές χαλάρωσης για τον Α.Σ. Καστοριάς

Στιγμές χαλάρωσης για τον Α.Σ. Καστοριάς

“Βαρύς ο πέλεκυς” για την Καστοριά, από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.

“Βαρύς ο πέλεκυς” για την Καστοριά, από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.

Υγειονομική Επιτροπή: Οι διευκρινήσεις για την ιατρική βεβαίωση αθλητών

Υγειονομική Επιτροπή: Οι διευκρινήσεις για την ιατρική βεβαίωση αθλητών

Νο 31 στον κόσμο η Μαρία Σάκκαρη με άλμα 18 θέσεων!

Αλμα 18 θέσεων πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη, που βρίσκεται πλέον στο Νο…

Η προπονητική ομάδα του Κελετρον θέλει να ευχαριστήσει όλους τους γονείς που στήριξαν τη προσπάθεια των παιδιών σε όλη τη σεζόν

Ο καλύτερος επίλογος σε μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες!

“Βόμβα” με Κυριακόπουλο η Καστοριά!

Μία απ’ τις “βόμβες” του καλοκαιριού… πυροδότησε η Καστοριά, καθώς έκανε δικό…

Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών για σήμερα Τρίτη 16/8

Κολύμβηση 15:00 10χλμ. Ανοιχτής θάλασσας: Σπύρος Γιαννιώτης