Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Δεύτερη συνάντηση εμπλεκομένων μερών του έργου Interreg Europe E-MOB

 

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας η δεύτερη Τεχνική Συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Εμπλεκομένων Μερών του Ευρωπαϊκού έργου E-MOB. Η συνάντηση έγινε δια ζώσης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον COVID-19 και τις σχετικές επίσημες οδηγίες του Πανεπιστημίου.

Ο γενικός στόχος του έργου είναι η προώθηση νέων ολοκληρωμένων δράσεων και η βελτίωση υπαρχουσών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, καθώς και η προώθηση της ηλεκτροκίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως και στις συγκοινωνίες της περιφέρειας γενικότερα.

Το έργο αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία εξελίσσεται σταδιακά η απολιγνιτοποίηση και το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος επιδιώκει μέσω ειδικών φορολογικών κινήτρων να προσελκύσει επενδύσεις που συνδέονται με τον κλάδο της ηλεκτροκίνησης στην περιφέρειας.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων που έλαβαν μέρος (Περιφερειακή Ένωση  ΑμεΑ, Δήμος Νεστορίου, ΔΕΔΔΗΕ, κ.α.), κλήθηκαν να ορίσουν τον κύριο θεματικό άξονα στον οποίο θα επικεντρωθεί το έργο στην Περιφέρεια και συμφώνησαν ότι αυτός θα είναι «η αύξηση των σταθμών φόρτισης, με ειδική μέριμνα και στην προσβασιμότητα από άτομα με ειδικές ανάγκες».

Με έμφαση στον άξονα αυτό, θα ακολουθήσει μέσα στο επόμενο διάστημα η αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης προόδου σε θέματα ηλεκτροκίνησης στις συμμετέχουσες στο έργο περιφέρειες, από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και θα προκύψουν προτάσεις βασισμένες πρωτίστως σε καλές πρακτικές του εξωτερικού, ώστε να καταρτιστεί το σχέδιο δράσης της περιφέρειας στην ηλεκτροκίνηση και να δοθούν επιστημονικές κατευθύνσεις προς την αξιοποίηση εν δυνάμει χρηματοδοτήσεων τόσο του ΠΕΠΔΥΜ, όσο και του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με συνεχείς προσπάθειες δραστηριοποίησης στα επιστημονικά πεδία που αφορούν στην περιφέρειά του και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, συμμετέχει διεκδικώντας δυναμικά και μεθοδικά τη συνεχή δραστηριοποίηση του σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο κοινών πρωτοβουλιών.

 

 

You May Also Like

Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ: 2,3 εκατ. ευρώ σε πέντε Δήμους για την εξόφληση υποχρεώσεων από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής. 52.000 ευρώ στο Δήμο Άργους Ορεστικού

Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ: 2,3 εκατ. ευρώ σε πέντε Δήμους για την εξόφληση υποχρεώσεων…

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Διευκρίνιση για τους αναπληρωτές σχετικά με την κατάθεση των αιτήσεων για τη μη παραγραφή των Δώρων, κ.λπ.

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Διευκρίνιση για τους αναπληρωτές σχετικά με την κατάθεση των αιτήσεων…

Εφαρμογή Προγράμματος Επιτήρησης του Πυρετού του Δυτικού Νείλου στα ιπποειδή και τα άγρια πτηνά

Εφαρμογή Προγράμματος Επιτήρησης του Πυρετού του Δυτικού Νείλου στα ιπποειδή και τα…

Προκήρυξη θέσεων υποψήφιων διδακτόρων στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Προκήρυξη θέσεων υποψήφιων διδακτόρων στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής…

Η υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου στο Άργος Ορεστικό

Τα εμπορικά καταστήματα του Άργους Ορεστικού επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής της Νέας…

Δήλωση Γιώργου Κασαπίδη σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών

Καλώ τους συμπολίτες μου, να συστρατευτούν σε αυτή την προσπάθεια για την ευημερία και την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών σε δασική περιοχή της Καστοριάς για παράνομη υλοτομία

Σύλληψη δύο αλλοδαπών σε δασική περιοχή της Καστοριάς για παράνομη υλοτομία

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα

Δ. Κοσμίδης στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την παράταξη Ζευκλή στη διοίκηση του Δήμου Βοΐου: “Αυτά γίνονται από την πρώτη στιγμή. H Δημοτική Αρχή (Βοΐου) επέλεξε ένα δρόμο μοναχικό για να διοικήσει το Δήμο. Δυστυχώς σε διάφορες επιχειρήσεις του δήμου διοικούν άτομα που δεν είναι καν εκλεγμένα και παίρνουν αποφάσεις πολλών εκατομμυρίων” (Βίντεο)

Δ. Κοσμίδης στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την παράταξη Ζευκλή στη διοίκηση του…

Δυτική Μακεδονία: Ολοκληρωμένο σχέδιο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για θέρμανση-ψύξη μόνο από ΑΠΕ

το πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου RES H/C SPREAD – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ευφυής Ενέργεια…