Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες του το Διαδικτυακό Συνέδριο: «Ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας και η Συγκρότηση του Ελληνικού  Κράτους. Σύγχρονες Ερμηνείες»

 

 

Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες του το διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με θέμα «Ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας και η Συγκρότηση του Ελληνικού  Κράτους. Σύγχρονες Ερμηνείες».

Στο συνέδριο συμμετείχαν 21 διακεκριμένοι ομιλητές και βασικός του στόχος υπήρξε η ανάδειξη και συζήτηση πτυχών της  Ελληνικής Παλιγγενεσίας υπό το πρίσμα σύγχρονων ερμηνειών  που έχει αναδείξει η ιστορική έρευνα. Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το συνέδριο  επικεντρώθηκε αφενός στην προετοιμασία και την εκδήλωση του  επαναστατικού αγώνα και αφετέρου στη θεσμική διαμόρφωση του ελληνικού  κράτους κατά τον 19ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου λύθηκαν απορίες, αναδείχτηκαν νέα ερευνητικά πεδία και φωτίστηκαν πτυχές της περιόδου εκείνης, καθοριστικής σημασίας για την συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους.

Το Συνέδριο μεταδόθηκε ζωντανά από τους επίσημους λογαριασμούς του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε Facebook (https://www.facebook.com/uowm.gr/live_videos/) και YouTube (YouTube 1η Ημέρα: https://youtu.be/CCZqd2Y8bNg, YouTube 2η Ημέρα: https://youtu.be/2GVptcow330) καθώς και από την υπηρεσία Δίαυλος (https://diavlos.grnet.gr/uowm).

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα προχωρήσει σε ανάλογες προσπάθειες στο μέλλον που προάγουν την ακαδημαϊκότητα και την έρευνα και ενέχουν εξωστρέφεια για το Ίδρυμα.

You May Also Like

Σε λειτουργία το νέο αντλιοστάσιο ύδρευσης πηγών Μανιάκων. Ένα ακόμη σημαντικό έργο από τη ΔΕΥΑΚ του Δήμου Καστοριάς

Σε λειτουργία το νέο αντλιοστάσιο ύδρευσης πηγών Μανιάκων. Ένα ακόμη σημαντικό έργο…

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Νέας Λεύκης

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος στη Νέα Λεύκη λειτούργησε την Κυριακή…

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καστοριάς

O Σχεδιασμός και οι Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις, κατά τη χειμερινή περίοδο 2023-2024

Αριστούχος γιαγιά από την Κοζάνη πήρε πτυχίο βοηθού νοσηλευτή

Αριστούχος γιαγιά από την Κοζάνη πήρε πτυχίο βοηθού νοσηλευτή

2ο Φεστιβάλ Παιδικού Παιχνιδιού για τα παιδιά του Ν. Καστοριάς

Έτοιμη η ομάδα!! Μία ακόμη εκδήλωση αφιερωμένη στο παιδί και στο παιχνίδι!!…

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς στο πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ229 «Συμπράξεις Ανταλλαγών μεταξύ Σχολείων» (School Exchange Partnerships)

  Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς στο πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ229 «Συμπράξεις Ανταλλαγών…

Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Τα Εγκαίνια της Αγίας Τραπέζης του δεξιού κλίτους του Ιερού Ναού Αγίου…

Βουλή: Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου για το νομοσχέδιο παραχώρησης των λιμανιών Ηγουμενίτσας-Θεσσαλονίκης

«Δεν πωλούνται οι υποδομές των λιμανιών-Αυτό που εκχωρείται είναι η διαχείριση»