ΠΑΝΣΕΚΤΕ: « Τι προβλέπει ο Νομοθέτης για την ζωντανή μουσική στον εξωτερικό χώρο»

 

Στην προηγούμενη ενημέρωση για την χρήση μουσικής στον εξωτερικό χώρο είχαμε αναφερθεί στην δυνατότητα της επιχείρησης να χρησιμοποιεί έως 3 άτομα για ζωντανή μουσική.

Επεξηγούμε:

Το Υπουργείο Εσωτερικών με την Αρ. Πρωτ. 5951/24-02-2017 αναφέρει: Προκειμένου ο καταστηματάρχης να χρησιμοποιήσει μουσική σε υπαίθριο χώρο οφείλει να διαθέτει και να διατηρεί στο χώρο του καταστήματος, τεχνική έκθεση αρμοδίου μηχανικού συνοδευμένη από τοπογραφικό διάγραμμα στο οποίο θα αποτυπώνεται η θέση και η φορά των ηχείων. Η τεχνική έκθεσης θα αποδεικνύει ότι η επιχείρηση, έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ούτως ώστε η μέγιστη ηχοστάθμιση να είναι στα 80db. Η ως άνω διαδικασία συμπληρώνεται με το αποδεικτικό στοιχείο υποβολής γνωστοποίησης χρήσης μουσικής. Η μουσική στον εξωτερικό χώρο θα πραγματοποιείται από στερεοφωνικό μηχάνημα, χωρίς ενισχυτή μικρής έντασης για την δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας.

Σχετικά για την άδεια χρήσης μουσικής και γνωστοποίησης αναφέρονται στον Νόμο 4442/2016 άρθρο 36 παρ.1 άρθρο 30 παρ. 5,άρθρο 29 παρ. 1.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν ενισχυτές – μικροφωνικές εγκαταστάσεις για την μουσική σε εξωτερικό χώρο, η επιχείρηση μετατρέπεται σε κέντρο διασκέδασης, που σημαίνει τροποποίηση αδείας με βαρύ πρόστιμο. Υπ’ όψιν ότι η διαδικασία Αδειοδότησης των κέντρων διασκέδασης παραμένει ως έχει και αδειοδοτούνται με τον Νόμο 3463/2006 άρθρο 80 και την ΚΥΑ 31600/2013 ΆΡΘΡΟ 1,2,3 με βασικά χαρακτηριστικά, η ηχοστάθμιση να είναι από 80 db έως 1000 και να χρησιμοποιεί ζωντανή μουσική με ηλεκτρικές εγκαταστάσεις μικρόφωνο – ενισχυτές για παρουσίαση καλλιτεχνικών μουσικών προγραμμάτων.

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

You May Also Like

Επίσκεψη του Υποψηφίου Δημάρχου Καστοριάς Γρηγόρη Γρηγοριάδη στο Επιμελητήριο Καστοριάς

Ο κος Γρηγοριάδης χαρακτήρισε την προσφορά του Επιμελητηρίου Καστοριάς αξιέπαινη

Απάντηση της Π.Ε. Φλώρινας στον Συνδυασμό ¨Ελπίδα¨ για τους Υπαινιγμούς προς τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας και την Περιφερειακή Αρχή

  Απάντηση της Π.Ε. Φλώρινας στον Συνδυασμό ¨Ελπίδα¨ για τους Υπαινιγμούς προς…

Την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

  Την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η Μύησις στο 6ο Φεστιβάλ «Κάθε τόπος και χορός» που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα

Η Μύησις στο 6ο Φεστιβάλ «Κάθε τόπος και χορός» που πραγματοποιήθηκε στην…

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στα τοπικά Μ.Μ.Ε.  η  Επικεφαλής του Συνδυασμού “ΕΛΠΙΔΑ”  του Περιφερειακού…

Διακοπή υδροδότησης στην εκτός σχεδίου περιοχή Τυροκομείου, λόγω βλάβης που προκάλεσε ο ανάδοχος του έργου «Εσωτερικό υδραγωγείο πόλης Άργους Ορεστικού»

Διακοπή υδροδότησης στην εκτός σχεδίου περιοχή Τυροκομείου, λόγω βλάβης που προκάλεσε ο…

Έκδοση Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων δημιουργίας νέων ερευνητικών υποδομών από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

Έκδοση Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων δημιουργίας νέων ερευνητικών υποδομών από το…

Δασταμάνης: Θετικές εξελίξεις για Γρεβενίτη-Το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί με 150.000 ευρώ την μελέτη αναβάθμισης του αστικού μας ποταμού

    Δασταμάνης: Θετικές εξελίξεις για Γρεβενίτη-Το Πράσινο Ταμείο χρηματοδοτεί με 150.000…