Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Εκπνέει η διορία για τρίτη δόση

Διορία μιας εβδομάδας προκειμένου να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου έναντι της COVID-19 έχουν όσοι εμβολιάστηκαν πριν από επτά μήνες ή και περισσότερο διάστημα, εάν επιθυμούν να συνεχίσουν να έχουν τα προνόμια των εμβολιασμένων. Από την επομένη της 7ης Φεβρουαρίου τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους θα λήξουν και δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «διαβατήριο» πρόσβασης σε εσωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης. Επιπλέον θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό ή rapid test για να μπορούν να εισέλθουν σε καταστήματα λιανικής (εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων).Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οι θάνατοι από COVID-19, με 119 να καταγράφονται χθες.

Χθες, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση. Οπως επισήμανε, «αυτή τη στιγμή το μέτρο της αναστολής ισχύει για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, δηλαδή για αυτούς που δεν έχουν κάνει τις δύο δόσεις. Για όσους δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στον νόμο καμία πρόβλεψη, ούτε είναι στις προθέσεις μας να συνδέεται η μη πραγματοποίηση της τρίτης δόσης με αναστολή εργασίας». Αναφερόμενος στους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή εργασίας ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι έως τις 31 Μαρτίου θα επανεξεταστεί εάν θα πρέπει ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός και εάν παραμείνουν ή όχι στο σύστημα. Οπως τόνισε, η εισήγηση του υπουργείου είναι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έως τις 31 Μαρτίου να τεθούν εκτός ΕΣΥ. Και πρόσθεσε ότι «δύο είναι οι δυνατότητες που θα υπάρξουν. Ή θα συνεχιστεί το μέτρο της αναστολής, γιατί προφανώς η πανδημία δεν θα έχει τελειώσει στις 31 Μαρτίου, ή διαφορετικά θα υπάρξει ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία αν ο υγειονομικός δεν έχει εμβολιαστεί, θα θέτει τον εαυτό του εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αλλη λύση δεν θα υπάρξει. Οσοι έχουν ελπίδες ότι στις 31 Μαρτίου θα άρουμε την αναστολή και θα επιστρέψει ο κόσμος που είναι ανεμβολίαστος, αυτό δεν πρόκειται να γίνει».

Και ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες της πολιτείας και των ειδικών γιατρών να πείσουν όσο γίνεται περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν, αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων λόγω της COVID-19. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 119 νέους θανάτους ασθενών με COVID-19, εκ των οποίων τρεις αφορούσαν άτομα ηλικίας 40 έως 59 ετών. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν χθες το μεσημέρι 576 ασθενείς, ενώ δηλώθηκαν και 398 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία. Οι νέες διαγνώσεις της νόσου ήταν 19.731. Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τον μεγάλο αριθμό θανάτων που καταγράφεται στη χώρα μας, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «το κύμα της “Δέλτα”, που παράγει και πολλούς θανάτους, μας βρήκε με εμβολιαστική κάλυψη στο 67% του ενήλικου πληθυσμού, ενώ τώρα έχουμε φτάσει στο 84%. Αρα οι συμπολίτες μας από εδώ και πέρα είναι θωρακισμένοι. Επιπλέον είναι μια πραγματικότητα ότι η χώρα μας μαζί με την Ιταλία είναι οι πρώτες χώρες με μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στις ηλικίες άνω των 80 ετών».

ΠΗΓΗ:https://www.msn.com/

You May Also Like

Πανελλαδικές 2021: Τα θέματα σε Φυσική, Οικονομία και Ιστορία

Με την εξέταση σε Φυσική, Οικονομία και Ιστορία ολοκληρώνονται σήμερα οι Πανελλαδικές…

Η εκτίμηση Ηλία Μόσιαλου για ένα τέταρτο κύμα Κορονοϊού στην Ελλάδα – Ποιους θα επηρεάσει

Η εκτίμηση Ηλία Μόσιαλου για ένα τέταρτο κύμα Κορονοϊού στην Ελλάδα –…

ΓΣΕΕ: Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα

ΓΣΕΕ: Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα

“Κόκκινα” τα μισά δάνεια στην Ελλάδα – Τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση λένε οι τράπεζες

Προτάσεις για την αποτελεσματικότερη μείωση των «κόκκινων δανείων» στην ΕΕ κατέθεσε σήμερα…

Το Σάββατο το μεγάλο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό έξω από το Βελλίδειο

Το Σάββατο το μεγάλο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό έξω από το Βελλίδειο

Νέα γυναικοκτονία στην Καβάλα: Σκότωσε τη σύζυγό του μέσα στο φαρμακείο της

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι, που είχε δύο ανήλικα παιδιά, αντιμετώπιζε προβλήματα.…

Σωτήρης Τσιόδρας: Η γέννηση στο Σίδνεϊ, η Ιατρική Σχολή, τα 7 παιδιά, η ιεροψαλτική και η στοχοποίηση-ΦΩΤΟ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας γεννήθηκε στο Σίδνεϊ, 13 Οκτωβρίου 1965) είναι Έλληνας γιατρός…

Λευκωσία: Σε τεχνικό πρόβλημα αποδίδει το Κίεβο τη διακοπή της σύνδεσης, όταν η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή

Λευκωσία: Σε τεχνικό πρόβλημα αποδίδει το Κίεβο τη διακοπή της σύνδεσης, όταν…

«Δεν περνάει τίποτε»: Οι Belharra δεν «κλείνουν» μόνο το Αιγαίο, κλείνουν την Ανατολική Μεσόγειο – Χάρτης

«Μέσα από την Τουρκία δεν περνάει τίποτα. Οτιδήποτε περνάει μέσα από τον πράσινο κύκλο καταρρίπτεται από Belharra και Rafale»

Ιερώνυμος: «Κανένας δεν μπορεί να αφαιρέσει από τη ζωή σας τη χαρά του Θεού»

Ιερώνυμος: «Κανένας δεν μπορεί να αφαιρέσει από τη ζωή σας τη χαρά…