Πολυτεχνείο: Με επικεφαλής τον Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ και στη φετινή πορεία

Επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πορεία για το Πολυτεχνείο θα είναι και φέτος ο Αλέξης Τσίπρας.

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 

Ο φετινός εορτασμός αποκτά για την αξιωματική αντιπολίτευση και ιδιαίτερο συμβολισμό αφού κατά τον ΣΥΡΙΖΑ τίθενται ζητήματα δημοκρατίας είτε μέσω της βίας και του αυταρχισμού είτε μέσω των παρακολουθήσεων πολιτών από την ΕΥΠ, είτε μέσω της προσπάθειας της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ.

 

“Η λάμψη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μάς θυμίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταματήσει έναν λαό που διεκδικεί το δικαίωμα σε μία καλύτερη ζωή με δικαιοσύνη, ελευθερία και δημοκρατία” αναφέρει σε μήνυμά της για την 48η επέτειο  η Κουμουνδούρου θυμίζοντας πως ο δρόμος προς αυτές τις αξίες χαράσσεται από τους μεγάλους αγώνες κόντρα σε αυταρχικά καθεστώτα και κάθε λογής αντιδραστικά στηρίγματά τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μέσω του μηνύματος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου επαναφέρει το αίτημά της για να φύγει η “αυταρχική, αναποτελεσματική και αντιδραστική κυβέρνηση”. Είναι πλέον φανερό ότι το “τελευταίο μίλι” του κ. Μητσοτάκη αποτελεί έναν ατελείωτο Γολγοθά επισημαίνει με την επισήμανση ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να υπερασπιστεί τη δημόσια υγεία.

 

Την ίδια ώρα με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι αυτονόητο καθήκον του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να τοποθετεί εμβολιασμένους αστυνομικούς σε υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες. Με επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης ζητεί να μάθει ποιος είναι τελικά ο αριθμός των ανεμβολίαστων αστυνομικών και ποια μέτρα έχουν ληφθεί ώστε οι ανεμβολίαστοι αυτοί αστυνομικοί κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους αναφορικά με την τήρηση των κανόνων και μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης να μην έρχονται σε επαφή με τους πολίτες, ώστε να μην απειλείται η δημόσια υγεία αλλά και η υγεία των ίδιων. Με απλά λόγια, εξηγεί ο κ. Σπίρτζης το παράδοξο όλων είναι πολίτες να ελέγχονται εάν είναι εμβολιασμένοι από ανεμβολίαστους αστυνομικούς.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

 

You May Also Like

Γεωργιάδης: Απαντά για τα δάνειά του στην Ακρίτα – «Δέχομαι την κατηγορία ότι δεν είμαι πλούσιος»

Γεωργιάδης: Απαντά για τα δάνειά του στην Ακρίτα – «Δέχομαι την κατηγορία…

Σεισμός στην Τουρκία: Νέα σύλληψη εργολάβου στην Αττάλεια

Είχε εγκατασταθεί σε ξενοδοχείο στο Μαναβγκάτ με την οικογένειά του

Ισραήλ: Το 60% των ενόπλων της Χαμάς έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί

Το Ισραήλ διέλυσε την πλειονότητα των 24 ταγμάτων που διέθετε η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς

Πρόστιμο 400 ευρώ σε όσους καταλαμβάνουν παράνομα δρόμο ή πεζοδρόμιο

Πρόστιμο 400 ευρώ σε όσους καταλαμβάνουν παράνομα δρόμο ή πεζοδρόμιο

Λιβανός: Επενδύουμε στους πραγματικούς παραγωγούς και στη νέα γενιά αγροτών

Λιβανός: Επενδύουμε στους πραγματικούς παραγωγούς και στη νέα γενιά αγροτών

Σάλος με τους τουρίστες που πόζαραν γυμνοί στον αμμόλοφο Big Daddy της Ναμίμπια

«Η συμπεριφορά αυτή κινδυνεύει να προσελκύσει τουρίστες που πιστεύουν ότι στη Ναμίμπια όλα επιτρέπονται»

Πατέρας μαθητή εισέβαλε σε σχολική τάξη και επιτέθηκε σε καθηγήτρια

Ένα νέο περιστατικό βίας κατά καθηγήτριας από γονέα σημειώθηκε την εβδομάδα που πέρασε

Πόλεμος στην Ουκρανία – Μεντβέντεφ

Η Ρωσία θα νικήσει, είναι έτοιμη να φθάσει μέχρι «τα σύνορα της Πολωνίας»

Διευρύνεται η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 120 δόσεις

Διευρύνεται η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και…