Όσον αφορά τα φασόλια, την μεγαλύτερη έκταση (20.000 στρέμματα) καταλαμβάνουν τα φασόλια γίγαντες ελέφαντες Καστοριάς και Πρεσπών.

Ακολουθούν τα φασόλια πλακέ ΠΓΕ Πρεσπών και τα πλακέ της Καστοριάς (χωρίς ΠΓΕ με 6 -7.000 στρέμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία, έχουν δημιουργήσει προβλήματα ανθόρροιας και αναστολή της καρποφορίας φέτος στα αναρριχώμενα φασόλια (γίγαντες ελέφαντες και πλακέ).

Η συγκομιδή δεν έχει αρχίσει ακόμα. Οι τιμές παραγωγού για τα φασόλια γίγαντες ελέφαντες και τα φασόλια πλακέ διαμορφώνονται στα 2-3,2 ευρώ το κιλό τα τελευταία χρόνια. Φέτος έχουν μπει πάνω από 15.000 στρέμματα μέτρια φασόλια, ενώ τα προηγούμενα χρόνια η καλλιέργεια τους δεν κάλυπτε πάνω από 5.000 στρέμματα. Η αιτία είναι το πρασίνισμα της ΚΑΠ που οδήγησε αρκετούς παραγωγούς σε αυτή την επιλογή.

Η τιμή παραγωγού για τα μέτρια φασόλια διαμορφώνεται στα 0,90-2 ευρώ το κιλό. Στην Κόρινθο καλλιεργούνται περίπου 1.500-2.000 στρέμματα με φασόλια βανίλιες Φενεού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Επικάλυψη στέγης Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Λευκοπηγή Κοζάνης με Βυζαντινά κεραμίδια» από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης,…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Υπογραφή εκτέλεσης έργου «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου προς Σιδηροχώρι», από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Την  σύμβαση εκτέλεσης του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση οδικού δικτύου Αγίου Αντωνίου…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…