Προκαλεί με έρευνες και γεωτρήσεις η Τουρκία – Άδωνις Γεωργιάδης: «Μην τσιμπάτε»

Προετοιμάζεται για κλιμάκωση η  Τουρκία  και νέες προκλήσεις στο Αιγαίο καθώς σε δημοσίευμα της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνησης αναφέρονται αιτήματα τουρκικής εταιρίας πετρελαίου προς την Γενική Διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της χώρας.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, η τουρκική εταιρία καταθέτει αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με την Τουρκία, εντός της υφαλοκρηπίδας της αλλά ωστόσο δεν είναι. Οι περιοχές αυτές είναι: Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικλα της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η λεπτομέρεια στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πως η εταιρία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 6 μίλια. Με αυτή την κίνηση της η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καμιά υφαλοκρηπίδα ελληνική, λέει ότι φτάνει εκεί η υφαλοκρυπίδα της και ζητά να κάνει έρευνες πετρελαίου κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη.

Τι απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, οι σύμμαχοι είναι ενημερωμένοι για την αντίδρασή μας και όλα θα πάνε όπως πρέπει» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης «Μην τσιμπάτε σε αυτά που κάνει ο Ερντογάν, είναι σε πάρα πολύ δύσκολη η οικονομία της Τουρκίας, η δημοτικότητα του Ερντογάν είναι χαμηλή, για πρώτη φορά χάνει εκλογές σε δημοσκόπηση για την προεδρία, προφανώς θα παίξει το χαρτί του εθνικισμού και της φασαρίας. Αν πάει να σκάψει αυτό θα λειτουργούσε πράγματι ένα δεδομένο το οποίο πρέπει να αποτραπεί εφόσον πρόκειται για ΑΟΖ της Ελλάδας».

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε πως «δε νομίζω ότι αυτή τη στιγμή που αυτό που χρειάζεται η Τουρκία και η οικονομία της είναι ένα θερμό επεισόδιο. Ένα θερμό επεισόδιο ασφαλώς θα έβλαπτε την Ελλάδα, και την προσπάθεια της να ανακάμψει, αλλά η Ελλάδα είναι στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και έχει μια ολόκληρη Ευρώπη πίσω με πακέτα και μια οικονομία αρκετά προστατευμένη, ενώ στην Τουρκία η λίρα έχει πάρει την κάτω βόλτα και η οικονομία της έχει βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Η Τουρκία έχει να αναχρηματοδοτήσει φέτος 400 δισεκ. δολάρια από το χρέος της το τελευταίο που χρειάζεται είναι να έχει μια αναταραχή τέτοιου τύπου. Όσο δυναμώνει η οικονομία της Ελλάδας δυναμώνει και η Ελλάδα, ο Ερντογάν έχει κάθε συμφέρον να μας βάλει σε περιπέτεια για να εμποδίσει αυτή την πρόοδο, και εμείς έχουμε κάθε συμφέρον να μην τσιμπήσουμε εύκολα».

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Έγκλημα πολέμου με 106 αμάχους να σκοτώνονται σε αεροπορική επιδρομή στη Γάζα τον Οκτώβριο

Ισραηλινή επιχείρηση σε εξαώροφη πολυκατοικία μεταξύ των θυμάτων και 54 παιδιά.

Η σφήκα «δολοφόνος» που σκοτώνει 40 μέλισσες το λεπτό (βίντεο)

Η σφήκα «δολοφόνος» που σκοτώνει 40 μέλισσες το λεπτό (βίντεο)

Kορωνοϊός: Στους 9 μήνες η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Σύμφωνη είναι η Ελλάδα με την πρόταση της Κομισιόν για τη λήξη…

Saga Furs: διαδικτυακή δημοπρασία Ιουνίου

Η δημοπρασία των μινκ στην Saga Furs παρουσίασε σημάδια ανάκαμψης της ζήτησης…

Εικόνες Αποκάλυψης – Εκατοντάδες νεκρά κοράκια πέφτουν από τον ουρανό

Εκατοντάδες νεκρά κοράκια πέφτουν από τον ουρανό κάθε μέρα στο Ουστ Τάρκα,…

Σκηνές βίας μετά τον τελικό του Euro – Άγγλοι χούλιγκανς έστησαν ενέδρες σε Ιταλούς

Απίστευτες εικόνες βίας στον περιβάλλοντα χώρο του Γουέμπλεϊ είχαμε μετά τη λήξη…

Σπάνιο βίντεο: Η ανατριχιαστική ομιλία του Μέσι στα αποδυτήρια της Αργεντινής πριν τον τελικό του Copa America

Με τίτλο «Sean Eternos», το Netflix κυκλοφορεί σήμερα (3/11) το ντοκιμαντέρ για…

Τρόμος για 24χρονη σε γυμναστήριο στις ΗΠΑ – Της επιτέθηκε νεαρός για να τη βιάσει (βίντεο)

Πως σώθηκε η κοπέλα!

Μακρόν: Επικίνδυνες οι δηλώσεις της Τουρκίας για Ναγκόρνο – Καραμπάχ

Μακρόν: Επικίνδυνες οι δηλώσεις της Τουρκίας για Ναγκόρνο – Καραμπάχ