Προκαλεί με έρευνες και γεωτρήσεις η Τουρκία – Άδωνις Γεωργιάδης: «Μην τσιμπάτε»

Προετοιμάζεται για κλιμάκωση η  Τουρκία  και νέες προκλήσεις στο Αιγαίο καθώς σε δημοσίευμα της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνησης αναφέρονται αιτήματα τουρκικής εταιρίας πετρελαίου προς την Γενική Διεύθυνση μεταλλίων και πετρελαίου της χώρας.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, η τουρκική εταιρία καταθέτει αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές που βρίσκονται, σύμφωνα με την Τουρκία, εντός της υφαλοκρηπίδας της αλλά ωστόσο δεν είναι. Οι περιοχές αυτές είναι: Βορειανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιοανατολικλα της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η λεπτομέρεια στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πως η εταιρία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 6 μίλια. Με αυτή την κίνηση της η Τουρκία δεν αναγνωρίζει καμιά υφαλοκρηπίδα ελληνική, λέει ότι φτάνει εκεί η υφαλοκρυπίδα της και ζητά να κάνει έρευνες πετρελαίου κοντά σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη.

Τι απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, οι σύμμαχοι είναι ενημερωμένοι για την αντίδρασή μας και όλα θα πάνε όπως πρέπει» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης «Μην τσιμπάτε σε αυτά που κάνει ο Ερντογάν, είναι σε πάρα πολύ δύσκολη η οικονομία της Τουρκίας, η δημοτικότητα του Ερντογάν είναι χαμηλή, για πρώτη φορά χάνει εκλογές σε δημοσκόπηση για την προεδρία, προφανώς θα παίξει το χαρτί του εθνικισμού και της φασαρίας. Αν πάει να σκάψει αυτό θα λειτουργούσε πράγματι ένα δεδομένο το οποίο πρέπει να αποτραπεί εφόσον πρόκειται για ΑΟΖ της Ελλάδας».

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε πως «δε νομίζω ότι αυτή τη στιγμή που αυτό που χρειάζεται η Τουρκία και η οικονομία της είναι ένα θερμό επεισόδιο. Ένα θερμό επεισόδιο ασφαλώς θα έβλαπτε την Ελλάδα, και την προσπάθεια της να ανακάμψει, αλλά η Ελλάδα είναι στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και έχει μια ολόκληρη Ευρώπη πίσω με πακέτα και μια οικονομία αρκετά προστατευμένη, ενώ στην Τουρκία η λίρα έχει πάρει την κάτω βόλτα και η οικονομία της έχει βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Η Τουρκία έχει να αναχρηματοδοτήσει φέτος 400 δισεκ. δολάρια από το χρέος της το τελευταίο που χρειάζεται είναι να έχει μια αναταραχή τέτοιου τύπου. Όσο δυναμώνει η οικονομία της Ελλάδας δυναμώνει και η Ελλάδα, ο Ερντογάν έχει κάθε συμφέρον να μας βάλει σε περιπέτεια για να εμποδίσει αυτή την πρόοδο, και εμείς έχουμε κάθε συμφέρον να μην τσιμπήσουμε εύκολα».

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Γκέισα: Τι σημαίνει – Η ταύτιση με τις εταίρες και η πραγματική ιστορία της

Το πρoβλεπόμενο για τις γκέισες είναι η αγαμία. Όσες επιλέγουν το γάμο πρέπει να αποσύρονται από το επάγγελμα.

Σουηδία: 23χρονος αποκεφάλισε 17χρονη πρώην του γιατί πίστευε ότι ήταν εχθρός του Τραμπ

Σουηδία: 23χρονος αποκεφάλισε 17χρονη πρώην του γιατί πίστευε ότι ήταν εχθρός του…

Η AstraZeneca ετοιμάζει εμβόλιο για τον καρκίνο με την τεχνολογία του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Τα αποτελέσματα από τις μελέτες σε ζώα είναι ιδιαίτερα υποσχόμενα – Οι…

«Δεν είχαν βγει ούτε στον κήπο από την εποχή της πανδημίας»

Τρία παιδιά διέσωσε η ισπανική αστυνομία από «το σπίτι του τρόμου»

Βαλένθια: Η «απόλυτη» καταστροφή της 29ης Οκτωβρίου σε βίντεο από drone και δορυφόρους

«Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί μέσα σε οχήματα», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας Óscar Puente

Υπόθεση Μαντλίν: Η γερμανική εισαγγελία τη θεωρεί νεκρή – Δεν έχει επαρκή στοιχεία κατά του παιδεραστή

Υπόθεση Μαντλίν: Η γερμανική εισαγγελία τη θεωρεί νεκρή – Δεν έχει επαρκή…

Η χειρότερη αντιαθλητική συμπεριφορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες: Δρομέας έριξε όλα τα μπουκάλια με νερό

Απαράδεκτος ο μαραθωνοδρόμος.

Βραζιλία: Χάος σε πτήση με άνδρα που προσπάθησε να ανοίξει έξοδο κινδύνου

Οι άλλοι επιβάτες… τον ξυλοκόπησαν

Σε μαζικές απολύσεις προχωρά και το Facebook – Ζούκερμπεργκ: Φταίω και εγώ

Οι περικοπές θα ανακοινωθούν στο προσωπικό από νωρίς την Τετάρτη  – Η…