Πρόγραμμα για τη συλλογή βιοαποβλήτων σε καφέ κάδους ξεκίνησε ο Δήμος Καστοριάς. Άμεσα θα λειτουργήσει και Κέντρο Ανακύκλωσης και Επαναχρησιμοποίησης Υλικών

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα χωριστής συλλογής απορριμμάτων/ υπολειμμάτων κουζίνας/τροφών, το οποίο ξεκίνησε την εφαρμογή στον Δήμο Καστοριάς τον Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.

Το πιλοτικό πρόγραμμα χωριστής συλλογής υπολειμμάτων κουζίνας/τροφών (οργανικά απόβλητα), που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον Δήμο Καστοριάς και ξεκίνησε από την περιοχή της Καλλιθέας,  υλοποιείται στα πλαίσια του έργου “Less Waste II: Promotion of waste prevention and recycling at the cross-border area” το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme “Greece-Albania 2014-2020”.

Η ενημερωτική ημερίδα, κέντρισε το ενδιαφέρον δεκάδων πολιτών της Καστοριάς. Παρόντες ήταν επίσης  η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Καλλιόπη Κυριακίδου , ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καστοριάς Χρήστος Μουρατίδης, ο Προϊστάμενος της  Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Καστοριάς Πασχάλης Μάσας και η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς Γρηγορία Ψωμαδάκη.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Χρύσα Κοσμίδου.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν:

  • Η κα Κατερίνα Γιαννακούλα Περιβαλλοντολόγος, Εκπρόσωπος της ΔΙΑΔΥΜΑ, με θέμα «Η Διαχείριση των Απορριμμάτων στη ΠΔΜ».
  • Ο κ. Στέργιος Γαργάλας Περιβαλλοντολόγος, Εκπρόσωπος του Δήμου Καστοριάς με θέμα «Διαχείριση στερεών αποβλήτων. Ο ρόλος των πολιτών και του Δήμου»
  • Ο κ. Βαλάντης Κετικίδης Χημικός Μηχανικός, Εκπρόσωπος του ΕΚΕΤΑ με θέμα «Εισαγωγή στη Βιο-οικονομία: Το έργο BIOECO-RDI»

 

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, πως  γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ημερίδας, ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στην Καστοριά το Κέντρο Ανακύκλωσης και Επαναχρησιμοποίησης Υλικών.

 

 

 

 

You May Also Like

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, σε περιοχές της Κοζάνης, για κατοχή ναρκωτικών και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, σε περιοχές της Κοζάνης, για κατοχή ναρκωτικών και για…

Επίσκεψη Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς στο Γραφείο Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.

Μετά από αίτημα του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γραφείο του…

Σύλληψη -4- ατόμων για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών σε Κοζάνη, Καστοριά και Φλώρινα

Συνελήφθησαν χθες (17-08-2017) το βράδυ σε Κοζάνη,

Υπογραφή σύμβασης έργου «Αντιπλημμυρική Προστασία, διευθετήσεις και αποκαταστάσεις στην περιοχή του Σαρανταπόρου» στην Π.Ε. Καστοριάς

Υπογραφή σύμβασης έργου «Αντιπλημμυρική Προστασία, διευθετήσεις και αποκαταστάσεις στην περιοχή του Σαρανταπόρου»…

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στην Καστοριά

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου πόλεως Καστοριάς λειτούργησε την Κυριακή του…

Η Μαρία Αντωνίου επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Η Μαρία Αντωνίου επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Στις 27 Ιανουαρίου του 2019 η 2η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς «620»

Στις 27 Ιανουαρίου του 2019 η 2η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες…

Ο. Τελιγιορίδου: «Μέλημά μας η αξιοπρέπεια των ανθρώπων του μόχθου»

  Ο. Τελιγιορίδου: «Μέλημά  μας η αξιοπρέπεια των ανθρώπων του μόχθου»

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με εντολή Καρυπίδη στην Π.Ε. Κοζάνης για τον τρόπο παροχής βοήθειας στους πυρόπληκτους κατοίκους της Αττικής

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με εντολή Καρυπίδη  στην  Π.Ε. Κοζάνης  για τον τρόπο παροχής…