Πρόστιμα 65.900 ευρώ σε μία εβδομάδα από τη γενική γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή

Κατά το χρονικό διάστημα από 29.06 έως και 05.07 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 346 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 112 παραβάσεις.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 65.900 ευρώ επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας, από τα συνέργεια ελέγχου της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου, αναφέρονται τα εξής:

  1. Κατά το χρονικό διάστημα από 29.06.2020 έως και 05.07.2020 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 346 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 112 παραβάσεις.
  2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και την συνδρομή των τοπικών, δημοτικών και περιφερειακών, αρχών, οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πόρο.
  3. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 65.900 ευρώ που αφορούσαν σε παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαιθρίου εμπορίου (ν.4497/2017) και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 01.05.2020 (Α’ 90) “Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα”.
  4. Κατασχέθηκαν 2.150 τεμάχια ιατρικών μασκών, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στην σχετική πλατφόρμα δηλώσεων αποθεμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ενώ κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 1.500 τεμάχια απομιμητικών ειδών και 828 κιλά οπωροκηπευτικών.
  5. Σε επιχείρηση πάταξης του παρεμπορίου στο παζάρι του Σχιστού στην Αττική, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 150 τεμάχια ειδών παραεμπορίου και 300 κιλά οπωροκηπευτικών, που στερούταν των νόμιμων παραστατικών εμπορίας και διακίνησης.
  6. Τέλος, σε επιχείρηση πάταξης του παρεμπορίου στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης στη Θεσσαλονίκη, κλιμάκιο της Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, υπό το συντονισμό του ΣΥΚΕΑΑΠ, κατάσχεσε και κατέστρεψε 619 τεμάχια ειδών παραεμπορίου και 546 πακέτα παράνομων τσιγάρων, που στερούταν των νόμιμων παραστατικών εμπορίας και διακίνησης, ενώ πραγματοποιήθηκαν και επτά προσαγωγές ατόμων για εμπορία βιομηχανικών ειδών χωρίς τη νόμιμη άδεια με επιβολή διοικητικών προστίμων συνολικού ύψους 1.400 ευρώ.

ethnos.gr

Φωτογραφία: Eurokinissi

 

You May Also Like

Πλεύρης: Οι ΜΕΘ δεν θα νοσηλεύουν μόνο ασθενείς covid – Η κοινωνία δεν θα ξανακλείσει

Το 20% των άνω των 60 ετών, δηλαδή 633.000 πολίτες, έχουν επιλέξει…

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου

Πρόστιμο σε 12 άτομα για συγχρωτισμό σε πυλωτή πολυκατοικίας στο κέντρο της Κοζάνης

Πρόστιμο επιβλήθηκε σε 12 άτομα το βράδυ της Τρίτης 13 Απριλίου που…

Τέμπη – Hellenic Train για ηχητικά: Δεν έχουμε καν καταγραφικό – Ο ΟΣΕ έχει τα αρχεία

Τι απαντά στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απόκρυψη ηχητικών αρχείων από μέρους της

Καναντέρ έριξε νερό σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ (vid)

Ένα απρόβλεπτο ατύχημα είχε δημοσιογράφος που βρέθηκε στη φωτιά της Κερατέας.

Θεσσαλονίκη: Επιζήσασα στα Τέμπη έκανε παρέλαση διαμαρτυρίας – «Τίμησα τους δικούς μας νεκρούς»

Πώς αστυνομικοί με στολή και χωρίς επιχείρησαν να σταματήσουν την Ευδοκία Τσαγκλή

Συνεννοήσεις και Navtex Ελλάδας Τουρκίας για τις έρευνες κοντά στην Κάρπαθο – Τι λένε διπλωματικές πηγές του ΥΠΕΞ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πόντισης του ηλεκτρικού καλωδίου που θα συνδέει την Ελλάδα με την Κύπρο και στο σημείο που γίνονται οι έρευνες από το ιταλικό σκάφος υπάρχει ένας σχηματισμός τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Σταματούν να παράγουν μάσκες για τους μαθητές στα σχολεία

Σταματούν να παράγουν μάσκες για τους μαθητές στα σχολεία

Οργή στις Σέρρες για τις πολυήμερες φωτιές στα όρη Όρβηλος και Μενοίκιο

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Σερρών για τη φωτιά στον Όρβηλο

Μαθητές από την Ημαθία σε εκδρομή στα Γιάννενα απώθησαν και γρονθοκόπησαν αστυνομικό

Χειροπέδες σε τέσσερις μαθητές που πήγαν εκδρομή στα Γιάννενα