Η Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει ήδη υπογραφεί από τους κυρίους Σταθάκη, και Χαρίτση και ξεκινά τις επόμενες ημέρες η ενεργοποίηση του δεύτερου ενδιάμεσου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον». Οι νέοι εθνικοί πόροι που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχονται σε περίπου 61 εκατ.  ευρώ και θα διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση περισσότερων από 6.000 ωφελούμενων.

Στόχος του νέου προγράμματος – «γέφυρα» είναι η κάλυψη επιπλέον αιτήσεων από αυτές που είχαν υποβληθεί το 2014 στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», αλλά δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν λόγω της ανεπάρκειας τότε των σχετικών κονδυλίων. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ενδιάμεσο πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2016, με την εξασφάλιση 75 εκατ. ευρώ κάλυψε πάνω από 8.500 ωφελούμενους. Έτσι, τα δύο ενδιάμεσα προγράμματα ενισχύουν συνολικά περίπου 15.000 νοικοκυριά.

Ενδιαφέρον έχει ωστόσο ότι η υποβολή των αιτήσεων για την ένταξη στο νέο πρόγραμμα θα γίνεται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Πιο αναλυτικά, ο ενδιαφερόμενος θα καταχωρίζει την αίτησή του, τα στοιχεία για τις παρεμβάσεις που πρόκειται να υλοποιήσει και το αντίστοιχο κόστους τους, καθώς και την τράπεζα με την οποία πρόκειται να συνεργαστεί, εφόσον θα επιλέξει την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής με τη μορφή δανείου.

Το ανώτατο ύψος των δανείων καθορίζεται σε 25.000 ευρώ, ενώ η διάρκεια αποπληρωμής κυμαίνεται από 4 έως 6 χρόνια. Οι κατηγορίες των επιλέξιμων παρεμβάσεων αφορούν σε: α) αντικατάσταση κουφωμάτων (πλαίσια / υαλοπίνακες) και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, β) τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου του δώματος / στέγης και της πιλοτής και γ) αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης.

Οι κατηγορίες των δικαιούχων είναι επτά, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, ενώ τα παρακάτω ποσοστά επιδότησης προσαυξάνονται κατά 5% ανά προστατευόμενο μέλος. Οι κατηγορίες είναι οι εξής:

  1. Όσοι έχουν ατομικό ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ή οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ δικαιούνται επιχορήγηση 60%.
  2. Όσοι έχουν ατομικό εισόδημα από 10.001 – 15.000 ευρώ ή οικογενειακό από 20.001 – 25.000 ευρώ δικαιούνται επιχορήγηση 50%.
  3. Όσοι έχουν ατομικό εισόδημα από 15.001 – 20.000 ευρώ ή οικογενειακό από 25.001 – 30.000 ευρώ δικαιούνται επιχορήγηση 40%.
  4. Όσοι έχουν ατομικό εισόδημα από 20.001 – 25.000 ευρώ ή οικογενειακό από 30.001 – 35.000 ευρώ δικαιούνται επιχορήγηση 35%.
  5. Όσοι έχουν ατομικό εισόδημα από 25.001 – 30.000 ευρώ και οικογενειακό από 35.001 – 40.000 ευρώ δικαιούνται επιχορήγηση 30%.
  6. Όσοι έχουν ατομικό εισόδημα από 30.001 – 35.000 ευρώ και οικογενειακό από 40.001 – 45.000 ευρώ δικαιούνται επιχορήγηση 25%.
  7. Όσοι έχουν ατομικό εισόδημα από 35.001 – 40.000 ευρώ ή οικογενειακό από 45.001 – 50.000 ευρώ δεν δικαιούνται επιδότησης, αλλά μπορούν να συνάψουν τραπεζικό άτοκο δάνειο.

Η ενεργοποίηση του Προγράμματος αναμένεται να συμβάλλει στην αναθέρμανση όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον κατασκευαστικό κλάδο, αλλά και στην υλοποίηση των στόχων της χώρας για τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων και στη μείωση του ενεργειακού κόστους για χιλιάδες πολίτες, με έμφαση στα χαμηλότερα εισοδήματα.

aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Εικόνες του συλλόγου Υποτροφιών Καστοριάς από Βελιγράδι, Βουδαπέστη και Βιέννη

Εικόνες του συλλόγου Υποτροφιών Καστοριάς από Βελιγράδι, Βουδαπέστη και Βιέννη

Οι Παλαίμαχοι Καστοριάς δεν πήγαν στην Πορτογαλία μόνο για ποδόσφαιρο! (σειρά βίντεο)

Σειρά βίντεο των Παλαιμάχων  Καστοριάς στην Πορτογαλία

Κορονοϊός: O Δήμος Γρεβενών αρχίζει να “βράζει” – Παίρνουμε τα Μέτρα μας

  Κορονοϊός: O Δήμος Γρεβενών αρχίζει να “βράζει” – Παίρνουμε τα Μέτρα…

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-Άροσις ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 8 & 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-Άροσις ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 8 & 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Αποτέλεσμα αγωνιστικής δραστηριότητας της Ακαδημίας Πετοσφαίρισης Καστοριάς

Αποτέλεσμα αγωνιστικής δραστηριότητας της Ακαδημίας Πετοσφαίρισης Καστοριάς

Ξεκινούν οι Ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου (Προφήτη Ηλία Καστοριάς) από την Π.Ε. Καστοριάς Υπογράφηκε τις προηγούμενες μέρες μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και του αναδόχου του έργου Ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, ιδιωτικό συμφωνητικό με ποσό σύμβασης 38.277,82 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α και αναμένεται άμεσα να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 70.000,00 € με Φ.Π.Α. και οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν αποκαταστάσεις ασφαλτοστρώσεων με ασφαλτικά ταπητήδια και καθαρισμός ερεισμάτων από φερτά υλικά και βλάστηση.

Ξεκινούν οι  Ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου  (Προφήτη Ηλία Καστοριάς) από…

Με επιτυχία το «Χοροστάσι στον Αη Γιάννη» στην Καλαμαριά με τιμώμενη Π.Ε. την Καστοριά

Με επιτυχία το «Χοροστάσι στον Αη Γιάννη» στην Καλαμαριά με τιμώμενη Π.Ε. την Καστοριά

Ο βυζαντινός ναός της Παναγίας στο χωριό Χάλαρα Κορεστείων Καστοριάς/ Γράφει ο Γιώργος Τ. Αλεξίου

  Ο βυζαντινός ναός της Παναγίας στο χωριό Χάλαρα Κορεστείων Καστοριάς/ Γράφει…

Διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής από τη Π.Ε. Καστοριάς στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ αποκλειστικά για ειδικές ομάδες ωφελούμενων

  Διανομή τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής από τη Π.Ε. Καστοριάς στα…

Η περιοδεία του Γιάννη Κορεντσίδη και του Συνδυασμού του στην Δημοτική Ενότητα Μακεδνών

Η περιοδεία του Γιάννη Κορεντσίδη και του Συνδυασμού του στην Δημοτική Ενότητα…