Ρεγγίνα, ένα κορίτσι που μοιράζει χαμόγελα παλεύοντας γενναία με την λευχαιμία

Η Ρεγγίνα διαγνώστηκε με λευχαιμία τον περασμένο Ιούλιο και έκτοτε δίνει ελπίδα και θάρρος σε όσους αντιμετωπίζουν την ίδια πάθηση…
Την αγαπάμε! Γιατί συνεχίζει και γελα και γιατί παλεύει για το υπέροχο δώρο της ζωής, όταν άλλοι δεν κινδυνεύουν να το χάσουν και κόβουν μόνοι τους το νήμα της ζωής. Σε αυτό το μοναδικο κορίτσι που με τα βίντεο στο tik tok δείχνει πόσο διψάει για ζωή αξίζουν όλα τα καλά του κόσμου…. Είναι το νόημα της ζωής….. Δεν παραιτούμαι ποτέ. ❤

Η Ρεγγίνα διαγνώστηκε με λευχαιμία τον περασμένο Ιούλιο και έκτοτε δίνει ελπίδα και θάρρος σε όσους αντιμετωπίζουν την ίδια πάθηση.

Η 35χρονη γυμνάστρια από την Καβάλα επικοινώνησε την ασθένεια της και την καθημερινότητα που αντιμετωπίζει με αισιοδοξία και χαμόγελο, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, facebook, Instagram, twitter, tic toc, όπου πλέον οι θεάσεις αγγίζουν το εκατομμύριο.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε προληπτικό έλεγχο για τον διαβήτη από τον οποίο νόσησε παλαιότερα, διαπιστώθηκε χαμηλός αιματοκρίτης. Έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο και ξεκίνησε ο πρώτος κύκλος των χημειοθεραπειών για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας.

Η Ρεγγίνα δεν αντιμετώπισε στην αρχή με αισιοδοξία την κατάσταση της υγείας και όλα άλλαξαν όταν άκουσε τον τραγουδιστή Σταμάτη Γονίδη να λέει σε τηλεοπτική εκπομπή «όταν δίνεις, πάντα έχεις».

«Δεν το αντιμετώπισα καθόλου καλά στην αρχή, καθόλου» τονίζει στο μαγκάζινο του Ράδιο Θεσσαλονίκη. «Άλλος άνθρωπος μπήκα στο νοσοκομείο, άλλος γίνομαι και άλλος θα βγω. Δυνάμωσα πάρα πολύ γιατί είπα ή θα κάτσω να κλαίω στο κρεβάτι μου ή θα σηκωθώ, θα το κερδίσω. Δεν υπάρχει μέση λύση σε αυτές τις καταστάσεις και δεν είμαι ένας άνθρωπος που τα παρατάει, οπότε είπα σήκω και κέρδισέ το. Είμαι ένας άνθρωπος που γενικότερα ψάχνω τον εαυτό μου, όπως και όταν διαγνώστηκα με διαβήτη, αποφάσισα να βγάλω το πρόβλημά μου προς τα έξω. Όταν είδα στην αρχή ότι αυτό που κάνω βοηθάει τον κόσμο, πήρα περισσότερη δύναμη να το κάνω πιο μεγάλο. Ξαφνικά άρχισαν να έρχονται πολλά μηνύματα από γυναίκες που βρίσκονται στα νοσοκομεία, από ανθρώπους που πέρασαν λευχαιμία και με στήριξαν και τα πιο συγκινητικά μηνύματα είναι από τις μαμάδες μέσα από τις ογκολογικές των παίδων που μου στέλνουν βίντεο με τα παιδάκια τους που χορεύουν μαζί μου».

Όταν μοιράζεσαι αγάπη, παίρνεις και αγάπη, είναι το σύνθημα της Ρεγγίνα Μακέδου, η οποία τονίζει ότι δεν χρειάζεται κανείς να μπει σε ένα νοσοκομείο για να ανακαλύψει ότι πρέπει να είναι χαρούμενος. «Μοίρασε την χαρά για να κάνεις κι άλλους ανθρώπους χαρούμενους».

Τα άτομα που πάσχουν από λευχαιμία χρειάζεται να κάνουν συχνά μεταγγίσεις αίματος και η Ρεγγίνα στέλνει το δικό της μήνυμα σε όλους όσους μπορούν να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, ειδικά τώρα που υπάρχει μεγάλη έλλειψη μονάδων αίματος σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Η Ρεγγίνα χρειάζεται περίπου 2 με 3 μεταγγίσεις αίματος και τουλάχιστον τρεις με τέσσερις μεταγγίσεις αιμοπεταλίων σε κάθε θεραπεία.

«Οι μεταγγίσεις αίματος  που γίνονται στους ασθενείς είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.  Όλοι όσοι μπορούν να δώσουν αίμα, πρέπει αύριο να βρίσκονται στα νοσοκομεία. Είναι έγκλημα για τα μικρά παιδιά να μην μπορεί να βρεθεί αίμα για τις θεραπείες τους».

Η 35χρονη γυμνάστρια δέχεται πολλά μηνύματα από πολύ κόσμο.  «Πολλές γυναίκες παίρνουν θάρρος από τα βιντεάκια μου όχι γιατί έχουν απαραίτητα κάποιο πρόβλημα υγείας απλά γιατί δεν ξύπνησαν καλά το πρωί. Υπάρχουν άνθρωποι λυπημένοι γύρω μας όπως ήμουν και εγώ. Τα πάντα μπορούμε να τα κερδίσουμε ή έστω να τα παλέψουμε και όπως γράφει και η Ιζαμπέλ Αλιέντε: Κανείς δεν ξέρει τα αποθέματα δύναμης που έχει μέσα του, μέχρι η ζωή να σε αναγκάσει να τα βρεις».

Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής εδώ:

You May Also Like

Τα 5 βιβλία που προτείνει ο Μπιλ Γκέιτς για το καλοκαίρι- Ο Ομπάμα και η κόντρα του ανθρώπου με τη φύση

Ο Γκέιτς προτείνει πέντε βιβλία για το καλοκαίρι

Δεν ξέρει αν είναι αγόpι ή κopiτσι: H Τζένιφερ Λόπεζ δεν έχει δώσει ακόμα φύλο στο 14χρονο παιδί της

Η δημοφιλής τραγουδίστρια απέφυγε να χρησιμοποιήσει στον λόγο της λέξεις που να…

10 συγκλονιστικά σκίτσα  με την έγκυο ελεφαντίνα που σκότωσαν άνθρωποι όταν την τάισαν με κροτίδες

10 συγκλονιστικά σκίτσα  με την έγκυο ελεφαντίνα που σκότωσαν άνθρωποι όταν την…

Αριστερά όπως Σόιμπλε;

Είναι αριστερή πολιτική να δεσμεύεις τη χώρα σε «μόνιμο» Μνημόνιο με «κόφτη»;

Για τη γιορτή της μητέρας. Γράφει η Τάνια Ώττα (αφιερωμένο στη μητέρα μου)

Για τη γιορτή της μητέρας. Γράφει η Τάνια Ώττα (αφιερωμένο στη μητέρα…

Αστρονόμοι εντόπισαν για πρώτη φορά φως πίσω από μια μαύρη τρύπα

Ομάδα αστρονόμων εντόπισε για πρώτη φορά, φως πίσω από μια μαύρη τρύπα, επιβεβαιώνοντας έτσι…

Δημήτρης Λιαντίνης: «Όταν φεύγει η γυναίκα φταίει πάντα ο άντρας, να το γράψετε να μείνει στον αστικό κώδικα»

Table of Contents Hide Δημήτρης Λιαντίνης: «Όταν φεύγει η γυναίκα φταίει πάντα…

Φωτογράφησε γυναίκες πριν και μετά την εγκυμοσύνη, για να δείξει πώς καθρεφτίζεται στα πρόσωπά τους η μητρότητα

Μια Λιθουανή φωτογράφος, στο πιο έξυπνο κι εντυπωσιακό πρότζεκτ της χρονιάς!

Προειδοποιεί ο Elon Musk – «Αυτό θα έπρεπε να μας απασχολεί πολύ περισσότερο»

Και ίσως μας αποτρέψει από το να επεκταθούμε στον Άρη

Τάκης Βαμβακίδης: Η «εμπειρία» της Γενοκτονίας μέσα από το «Κόκκινο Ποτάμι»

Ο ηθοποιός είναι καλεσμένος στις διαλέξεις που διοργανώνει η Πυρρίχιος Ακαδημία