Βόμβα από εκεί που δεν το περιμένανε επεφύλασσε η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου κατά την ομιλία της την Κυριακή ( 22/5 ) στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Η κα Τελιγιορίδου αναγνωρίζοντας τις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να πάρει σήμερα ( 22/5 )  η κυβέρνηση και η  κυβερνητική πλειοψηφία, τόνισε πως θα μπορούσαν τα μέτρα άνω του ενός δισ. ευρώ να έχουν αποφευχθεί, παραπέμποντας σε μία τροπολογία… νύχτας με την υπογραφή Κυριάκου Μητσοτάκη και Γιάννη Στουρνάρα.

Συγκεκριμένα, η κα Τελιγιορίδου κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τροπολογία η οποία χάριζε σε δύο γνωστές πετρελαϊκές εταιρίες πρόστιμα και φορολογικές παραβάσεις για την περίοδο 2010 – 2011 ύψους σχεδόν ενός δισ. ευρώ.

Η «βόμβα» της Ολυμπίας Τελιγιορίδου μονάχα τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται, καθώς εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε ως «αποδέκτη» και τον νυν πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος μετά την προχθεσινή παρέμβασή του υπέρ των θέσεων της ΝΔ έχει προκαλέσει το μένος του Μεγάρου Μαξίμου και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα στο πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμούν πως ο κ. Στουρνάρας λειτουργούσε υπέρ της επαλήθευσης του σεναρίου της Αριστερής Παρένθεσης. Πέραν τούτου, εκτιμούν ότι με την κλήση της Εξεταστικής Επιτροπής να παραδώσει τα στοιχεία που του ζητήθηκαν με τη χθεσινή επιστολή για τα δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα από τις τράπεζες την περίοδο 2005-14 έρχεται σε ακόμα δυσκολότερη θέση.

Ενδεικτική του μένους του Μαξίμου είναι και η αναφορά φυσικά του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ο οποίος κατά την ομιλία του στη Βουλή υπενθύμισε με νόημα πως «οι δημόσιοι υπάλληλοι ξεχνούν ότι 15,000 θα οδηγούνταν στην απόλυση με την 5η αξιολόγηση, με υπογραφές Σαμαρά και Στουρνάρα», βάζοντας στο ίδιο ακριβώς κάδρο τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου: ‘’ “Επί  δεκαετίες το παλαιό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο κατέστρεφε συστηματικά τη χώρα” ‘’

«Σήμερα είναι μία δύσκολη ημέρα», δήλωσε η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου και έριξε τις ευθύνες για τις αυταπάτες της κυβέρνησης σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, κατά την ομιλία της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή ( 22/5 ), το οποίο και υπερψηφίστηκε με 153 ναι , 145 όχι και δύο απουσίες.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , τόνισε  από το βήμα της Βουλής ότι “επί  δεκαετίες το παλαιό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο κατέστρεφε συστηματικά τη χώρα” και συνέχισε ότι ‘’ ήταν ένα σύμπλεγμα κομματικό, επιχειρηματικό και μιντιακών συμφερόντων που παραπλανούσε και εξαπατούσε τον κόσμο’’.

‘’ Και εμείς πράγματι είχαμε αυταπάτη’’, επεσήμανε η κυρία Τελιγιορίδου, προσθέτοντας: ‘’ ξέρετε ποια ήταν η αυταπάτη μας, ότι σας θεωρούσαμε ανίκανους να διαλύσατε τα πάντα. Και λέγαμε ότι κάτι θα έμεινε σε αυτή τη χώρα για να διαχειριστούν οι επόμενοι. Οι αυταπάτες μας ήταν ότι ήσασταν έτοιμοι’’.

‘’ Ήσασταν ικανοί για όλα, ο λαός γνωρίζει ‘’, τόνισε.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλει μεν μέτρα, αλλά δεν το κάνει όπως οι παλαιοί!

‘’Ο λαός σας έχει καταδικάσει τρεις φορές και ζητά από εμάς κάτι διαφορετικό. Δεν είμαστε ίδιοι και γιατί πιστεύουμε ότι αυτή η χώρα μπορεί να έχει μία προοπτική ‘’ , είπε χαρακτηριστικά.

‘’ Όλα αυτά που προσπαθείτε μέσα από ένα σκληρό αντιπολιτευτικό λόγο και τις εκλογές που περιμένετε το 2017 ‘’ , δήλωσε απευθυνόμενη στην αντιπολίτευση. ‘’ Εμάς, δεν πτοούν αυτά γιατί είμαστε κομμάτι του ελληνικού λαού, είμαστε  η φωνή του, είμαστε  οι εκπρόσωποί του ‘’, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια έριξε και την ‘’ βόμβα ‘’ που προαναφέραμε για τον νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη  αναφερόμενη σε  μία τροπολογία του 2014, λέγοντας ‘’ Αναρωτιέμαι αν  μπορούσαμε άραγε να μην πάρουμε αυτά τα μέτρα με φόρους 1,8 δισ ευρώ Θα μπορούσαμε άραγε να βρούμε από αλλού τα μέτρα που χρειάζονται. Η απάντηση είναι ΝΑΙ’’ , δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, ‘’ θα μπορούσαμε για παράδειγμα να μην πάρουμε αυτά τα μέτρα, αν τον Μάρτιο του 2014 δεν περνούσε τροπολογία νύχτα επί υπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, που χάριζε πρόστιμα σε δυο πετρελαϊκές εταιρείες, αυτό ήταν 1 δισ. Ευρώ’’.

Σε κείνο το σημείο υπήρξε μεγάλη ένταση στη Βουλή με γαλάζια στελέχη να διακόπτουν την Καστοριανή βουλευτή η οποία συνέχισε μετά από παρέμβαση του προεδρεύων της Βουλής και κατέληξε κλείνοντας ότι  ‘’ Κάποιος συνάδελφος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας κάλεσε χθες να φάμε τους λωτούς για να ξεχάσουμε τα πεπραγμένα σας. Εμείς δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι ‘’ , είπε χαρακτηριστικά.

Σφοδρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για τροπολογία που ψηφίστηκε πριν δύο χρόνια

Η κατάθεση μιας τροπολογίας, στα πρακτικά από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία υπεγράφετο από τον Γιάννη Στουρνάρα, ως υπουργό Οικονομικών και τον Κ. Μητσοτάκη και σύμφωνα με την βουλευτή ήταν «χαριστική» για δύο πετρελαϊκές εταιρείες, προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της πτέρυγας της ΝΔ.

Στις αναφορές της κ. Τελιγιορίδου, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος αφού είπε ότι η τροπολογία αυτή είναι γνωστού περιεχομένου και «ορθή», κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει άρση της τροπολογίας αυτής και εξ ονόματος του προέδρου της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ θα την ψηφίσει.

«Για να τελειώνουμε με τις φαιδρότητες και τους λαϊκισμούς» είπε ο κ. Δένδιας, προκαλώντας αυτή τη φορά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Η εξουσιοδότηση είναι διαρκούς ισχύος και φέρτε τη όποτε θέλετε. Σας γράφω και σχέδιο για να την καταθέσετε» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Τον λόγο ωστόσο πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος διευκρίνισε ότι έγινε φορολογικός έλεγχος σε επιχειρήσεις, διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να πληρώσουν κάποιους φόρους και όταν ήρθε η τροπολογία αυτή, οι επιχειρήσεις αυτές μπόρεσαν να πληρώσουν λιγότερο φόρο.

«Η τροπολογία ψηφίστηκε πριν από δύο χρόνια και δεν νομίζω να υπάρχει καμία επιχείρηση που περίμενε να έρθει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή να κρατά σε εκκρεμότητα τα θέματα. Ως εκ τούτου, δεν έχει νομικό αποτέλεσμα να φέρουμε τώρα ρύθμιση για κατάργησή της διότι το έγκλημα έγινε και το Δημόσιο έχασε εκατομμύρια ευρώ από αυτή την τροπολογία. Και η πολιτική ευθύνη είναι συγκεκριμένη».

Πηγές: ( protothema.gr, vima.gr )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ένταξη Πράξεων στο Υπομέτρο 19.2 «Ιδιωτικές Παρεμβάσεις» του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της Ο.Τ.Δ. «ΑΝ.ΚΟ – Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας» στο πλαίσιο του Π.Α.Α 2014 -2020

   Ένταξη Πράξεων στο Υπομέτρο 19.2 «Ιδιωτικές Παρεμβάσεις» του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER…

Παρέμβαση με αφορμή τον εορτασμό της 9 Μάη 1945 για την ιστορική νίκη των συμμάχων ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό

Παρέμβαση με αφορμή τον εορτασμό της 9 Μάη 1945 για την ιστορική…

Βουλή: Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου για τις 500 προσλήψεις σε δασικές υπηρεσίες

«Υποδέχομαι με χαρά την ανακοίνωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας»

Στο πλαίσιο εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Δυτικής Μακεδονίας συγκέντρωσαν εθελοντικά διάφορα είδη, τα οποία προσφέρθηκαν σε Ιδρύματα και φορείς

Στο πλαίσιο εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες…

Σε έξι ξενοδοχεία των Γρεβενών θα φιλοξενηθούν 700 – 800 πρόσφυγες

Εν αναμονή της εγκατάστασης 700 με 800 προσφύγων βρίσκονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των…

Ανώνυμοι Αλκοολικοί: Στα Γρεβενά το Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο με θέμα «ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ: υπάρχει λύση και για σένα»

  Ανώνυμοι Αλκοολικοί: Στα Γρεβενά το Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο με θέμα «ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ:…