Σαρηγιάννης: «Εκτός θέματος» να ανοίξουμε τις επόμενες ημέρες – Αποκλιμάκωση στις 18 Μαΐου

Την εκτίμηση πως εάν παραμείνουμε σε καθεστώς lockdown, το οποίο ωστόσο να εφαρμόζεται όπως πρέπει, μέχρι τα μέσα Απριλίου μετά θα είμαστε όντως σε φάση αποκλιμάκωσης και θα μπορούσαμε να ανοίξουμε με ασφάλεια, διατύπωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Κάνοντας λόγο για ακόμη έναν μήνα lockdown, ο καθηγητής δήλωσε πως για να σταθεροποιηθούμε και να υπάρξει αποκλιμάκωση θα χρειαστούν πραγματικά εβδομάδες με τουλάχιστον τήρηση των υπαρχόντων μέτρων, η οποία εντούτοις δεν γίνεται στο βαθμό που θα έπρεπε.

Όπως υποστήριξε ο κος Σαρηγιάννης για να μιλήσουμε για άνοιγμα, θα πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για να ανοίξουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια.

«Εγώ θεωρώ ότι δεν στοχεύουμε εκεί που γίνεται η κύρια διασπορά, δηλαδή στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ» επεσήμανε προσθέτοντας πως πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ στους χώρους εργασίας αλλά και περαιτέρω εφαρμογή του συστήματος τηλεργασίας.

Σύμφωνα με τον κο Σαρηγιάννη ένα ενδεχόμενο άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων μέσα στις επόμενες ημέρες είναι «εκτός θέματος».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως τα μοντέλα ανάλυσης των υπαρχόντων δεδομένων δείχνουν σε αυτή τη φάση αυξητική τάση της πανδημίας με ενδείξεις αποκλιμάκωσης στις 18 Μαΐου.

Παράλληλα ανέφερε πως στις επόμενες ημέρες, μέχρι τέλος του μήνα, σε μέρες που θα γίνουν περισσότερα τεστ, είναι πιθανό να δούμε αύξηση κρουσμάτων με τις ημερήσιες μολύνσεις να αγγίζουν τις 3.600.

«Όχι πολύ παραπάνω αλλά παραπάνω», είπε και πρόσθεσε πως οι ΜΕΘ βρίσκονται ήδη σε προβληματική κατάσταση και μπορεί να φτάσουμε ακόμη και σε επίπεδα 750 κατειλημμένων κλινών ημερησίως.

«Θα αρχίσουμε να έχουμε πραγματικά πρόβλημα» δήλωσε καλώντας σε αναμόρφωση και ουσιαστική τήρηση των ήδη υπαρχόντων μέτρων και όχι σε εφαρμογή επιπρόσθετων περιορισμών.

You May Also Like

Πατέρας πήρε την επιμέλεια του 9 ετών γιου του και η μάνα θα πληρώνει διατροφή

Πατέρας πήρε την επιμέλεια του 9 ετών γιου του και η μάνα…

Πόρος: Νέα στοιχεία για τους Τούρκους που κατηγορούνται για κατασκοπεία – Βρέθηκαν πάνω τους ψηφιακές κάμερες

Οδηγούνται σήμερα στον ανακριτή

Ερντογάν: «Η Κωνσταντινούπολη είναι για πάντα δική μας» – Τι είπε για την επέτειο της Άλωσης

«Η Κωνσταντινούπολη είναι για πάντα δική μας» – Τι είπε για την επέτειο της Άλωσης

Προσλήψεις 1.949 ατόμων σε θέσεις Δ.Ε, Τ.Ε, Π.Ε στην υγεία μέσω ΑΣΕΠ

Προσλήψεις 1.949 ατόμων σε θέσεις Δ.Ε, Τ.Ε, Π.Ε στην υγεία μέσω ΑΣΕΠ

Ρωσία: Ο Μεντβέντεφ απειλεί και πάλι τη Δύση με ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο

«Οι Ρώσοι θέλουν να στείλουν πυρηνικά όπλα στο διάστημα»

Καθηγητής Γεωλογίας δεν αποκλείει τη δημιουργία νέου ηφαιστειακού κρατήρα στην Άνυδρο (video)

Ο καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Αβραάμ Ζεληλίδης, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο συνδέεται η σεισμική δραστηριότητα με τα ηφαίστεια

Φρίκη στη Σκύρο: Πατέρας ασελγούσε στις κόρες του

Ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ασέλγησε στο μικρότερο παιδί του, μέσα στο κτήμα τους

Σάλος στη Βραζιλία: Influencer χορεύει πίσω από ρεπόρτερ με φόντο τροχαίο δυστύχημα με 3 νεκρούς!

Ο MC Livinho είδε δημοσιογράφο και κάμερα και δεν έχασε την ευκαιρία να χορέψει

Ευθύνες στον σταθμάρχη επιρρίπτει η μητέρα των ανηλίκων – Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Table of Contents Hide Ευθύνες στον σταθμάρχη επιρρίπτει η μητέρα των ανηλίκων…

ΔΥΠΑ: Στους 848.000 έφτασαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο

Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταγράφουν τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ο οποίος ανέρχεται σε 304.013 άτομα