Oι προσπάθειες των διασωστών ήταν υπεράνθρωπες, ωστόσο ο άνδρας τελικά ανασύρθηκε νεκρός

Το συγκλονιστικό βίντεο από το Αρκαλοχώρι με τον απεγκλωβισμό της σορού του εργάτη που έχασε τη ζωή του μετά τον μεγάλο σεισμό στο Ηράκλειο της Κρήτης έδωσε στη δημοσιότητα το cretalive.gr. Oι προσπάθειες των διασωστών ήταν υπεράνθρωπες, ωστόσο ο άνδρας τελικά ανασύρθηκε νεκρός.

Καταπλακώθηκε από τρούλο

Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν εργάτης που εκτελούσε εργασίες σε εκκλησία της περιοχής και καταπλακώθηκε από τον τρούλο. Νωρίτερα άνδρες της ΕΜΑΚ είχαν σπεύσει και τον απεγκλώβισαν χωρίς τις αισθήσεις του.

Σοβαρές ζημιές σε 3 χωριά

Τρία είναι συνολικά τα χωριά της Κρήτης όπου έδειξε το σκληρό του πρόσωπο ο εγκέλαδος: πέρα από το Αρκαλοχώρι, σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οι οικισμοί Αρχοντικό και Ρουσσοχώρια. Σύμφωνα με εντολή που έδωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Μεγαλόνησο είναι σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δόθηκε εντολή στην 1η και 2η ΕΜΑΚ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη να αναχωρήσουν άμεσα για την Κρήτη. Η μεταφορά τους αναμένεται να γίνει σε λίγη ώρα με εναέρια μέσα ενώ η παρουσία τους στο νησί κρίνεται προληπτική.

Σπεύδει ο Στυλιανίδης

Στο Ηράκλειο Κρήτης σπεύδει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης έπειτα από τον μεγάλο σεισμό 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου.

Η διυπουργική ομάδα των φυσικών καταστροφών έχει κινητοποιηθεί και παρακολουθεί τον σεισμό στην Κρήτη σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μεταφέρεται με C130 για συνδρομή σε απεγκλωβισμούς και επιπλέον κλιμάκιο αρμοδίων υπουργών θα μεταβεί εντός της ημέρας για να αυτοψία ζημιών στα χωριά της περιοχής που επλήγη από το σεισμό.

«Δεν ήρθε απροειδοποίητα» αναφέρουν οι σεισμολόγοι

«Ο σεισμός δεν ήρθε απροειδοποίητα. Ήρθε στο σημείο που κουνά εδώ και μήνες» δήλωσε στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι το επίκεντρο του σεισμού είναι κατοικημένες περιοχές και κάλεσε Πυροσβεστική, δήμους, και περιφέρεια να κινηθούν άμεσα για την αυτοψία που επιβάλλεται.

Ο ίδιος σημείωσε πως πρόκειται για πολύ ισχυρό σεισμό, υποστήριξε, εκφράζοντας την ανησυχία ότι η δόνηση είχε επίκεντρο σε κατοικημένες περιοχές και όχι σε θαλάσσιο χώρο. «Θα έχουμε και μετασεισμούς. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να επηρεάσει κι άλλα ρήγματα» κατέληξε.

243076815_849647439026215_7182136132788899120_n.jpg

Σεισμός στο Ηράκλειο Κρήτης: Τι είπε ο δήμαρχος της πόλης

Μιλώντας στο OPEN ο δήμαρχος Ηρακελιου κ. Λαμπρινός, ανέφερε ότι «ήταν ισχυρή σεισμική δόνηση και είχε μεγάλη διάρκεια. (…) Υπήρξε ανησυχία, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε αναφορές για σωματικές βλάβες κανενός. Στα περισσότερα σχολεία τα παιδιά βγήκαν στις αυλές των σχολείων. Θα εξετάσουμε εάν θα στείλουμε τα παιδιά στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη ο οπίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου είναι σημαντικές και αφορούν κτίσματα, ναούς αλλά και στύλους της ΔΕΗ που έχουν υποχωρήσει.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Κόντρα Μαρκόπουλου- Πολάκη: «Ντεφορμέ σε βλέπω σήμερα, τι έγινε;»

Κόντρα Μαρκόπουλου- Πολάκη: «Ντεφορμέ σε βλέπω σήμερα, τι έγινε;»

Πώς θα λειτουργεί η αποστολή e-mail στους γονείς για τις απουσίες των μαθητών

Πώς θα λειτουργεί η αποστολή e–mail στους γονείς για τις απουσίες των…

Ξεκινούν τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού

  Ξεκινούν τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού

Τουρισμός: Πληρότητα 85% τον Αύγουστο παρά την κρίση

Τουρισμός: Πληρότητα 85% τον Αύγουστο παρά την κρίση

Στα 1,9 δισ. ευρώ ο «ΦιλόΔημος». Επιπλέον 81 εκατ. ευρώ με τρεις νέες Προσκλήσεις.Νέες εντάξεις έργων ύψους 200 εκατ. ευρώ για ύδρευση, αποχέτευση, αγροτική οδοποιία, ΧΑΔΑ & ανέγερση σχολείων

Στα 1,9 δισ. ευρώ ο «ΦιλόΔημος». Επιπλέον 81 εκατ. ευρώ με τρεις…

Στη Θεσσαλονίκη με 300 τρακτέρ οι αγρότες

Τετραήμερη «κατασκήνωση» στη ΧΑΝΘ ενόψει της Agrotica

Συνεργασία Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με ΟΟΣΑ με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας

Συνεργασία Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με ΟΟΣΑ με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα

«Το παιδί μου χωρίς να το θέλει σκοτώθηκε και βύθισε την οικογένειά μας στο πένθος»