Σε τροχιά υλοποίησης το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Γρεβενών

Προχωρά η διαδικασία ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Γρεβενών στο ημιτελές κτηριακό συγκρότημα που προοριζόταν για τη Σχολή Αστυφυλάκων, όπου θα στεγαστούν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες του Νομού.

Η προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου υπογράφηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα, μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη και του Υποστράτηγου  του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Παναγιώτη Ντζιοβάρα, παρουσία της Υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, της Υφυπουργού Κατερίνας Παπακώστα, του Βουλευτή Γρεβενών Χρήστου Μπγιάλα και του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη.

Το νέο κτήριο θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της λειτουργίας των αστυνομικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3.500.000€ και η χρηματοδότησή του θα γίνει από πόρους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ΣΑΕ Ο5Ο. Η εκτέλεση του έργου θα γίνει από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενώ η διαχείρισή του, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα γίνει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Γίνεται ένα ακόμη στέρεο βήμα στο πως πρέπει να πορευτούμε όλοι και να αξιοποιήσουμε ελλιπείς υποδομές που έμειναν επί σειρά ετών αναξιοποίητες, πως αυτές οι υποδομές θα ολοκληρωθούν και θα δοθούν προς χρήση, πετυχαίνοντας και δημοσιονομικούς στόχους αλλά περισσότερο εξυπηρέτηση στο ανθρώπινο δυναμικό της Αστυνομίας και πάνω απ’ όλα των πολιτών», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.

 «Υλοποιείται ένα έργο που έχει ανταπόκριση στην κοινωνία και στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία θα υπηρετεί με ακόμη πιο αξιοπρεπείς όρους τον άνθρωπο,  την τοπική κοινωνία και τα θέματα ασφάλειας των πολιτών», ανέφερε η  Υφυπουργός Κ. Παπακώστα δηλώνοντας την ικανοποίησή της για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου που εκκρεμούσε πάνω από δύο δεκαετίες.

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε τη σημαντικότητα αυτού του έργου και τόνισε την πολύ μεγάλη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Γρεβενών, το οποίο αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

 

 

You May Also Like

Σύλληψη 36χρονου στην Πτολεμαΐδα για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών

Την Παρασκευή (01-07-2016) το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας…

9 νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 1 κάτοικος της  Π.Ε. Καστοριάς, 6  της Π.Ε. Κοζάνης και δύο εισαγόμενα

9 νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 1 κάτοικος της  Π.Ε.…

Ενημέρωση της ΔΙΑΔΥΜΑ στην ΠΕΔ για το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στην ανακύκλωση

Με ενημέρωση της ΔΙΑΔΥΜΑ για την πρόταση χρηματοδότησης με 150.000 ευρώ του…

Φλώρινα! Το πετρόχτιστο Νυμφαίο, η νωχελική λίμνη Ζάζαρη & ο «Αρκτούρος»

Φλώρινα! Το πετρόχτιστο Νυμφαίο, η νωχελική λίμνη Ζάζαρη & ο «Αρκτούρος»

Ακόμα ένα τροχαίο με αρκούδα στην περιοχή Κλειδί Αμυνταίου

Στις 19 Ιουλίου 2017, και περίπου στις 03:00 πμ σημειώθηκε για άλλη…

Μαρία Σπυράκη: Να διευκολύνουμε την παραγωγή και μεταφορά υδρογόνου στη Δυτική Μακεδονία ,αναβαθμίζοντας τις υποδομές φυσικού αερίου

  Μαρία Σπυράκη: Να διευκολύνουμε  την παραγωγή και μεταφορά υδρογόνου στη Δυτική…

Συνελήφθη 60χρονος στην Πτολεμαΐδα για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

  Συνελήφθη 60χρονος στην Πτολεμαΐδα για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών