Θ. Καρυπίδης: Προτεραιότητά μας η αξιοπρεπής διαβίωση των πολιτών μας και η κοινωνική συνοχή

 

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία της Π.Ε. Κοζάνης στην Πτολεμαΐδα επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης για την εκδήλωση κοπής της πίτας και την τέλεση αγιασμού του κτιρίου όπου στεγάζεται  το κέντρο.

 

Το ΚΕΚ ΑΜΕΑ στην Πτολεμαΐδα φιλοξενείται στο πρώην Δημαρχείο Αγίου Χριστοφόρου, σε έναν χώρο που διαμορφώθηκε κατάλληλα να παρέχει αγάπη και φροντίδα σε ανθρώπους που το έχουν  ανάγκη.  Μέσα από συντονισμένες ενέργειες και συνεχή προσπάθεια, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας και τη συνεργασία του Δήμου Εορδαίας στο θέμα εξεύρεσης κατάλληλου χώρου στέγασης του εργαστηρίου,  αντιμετώπισε τα προβλήματα βιωσιμότητας του κέντρου, διάφορα θέματα που αφορούσαν το προσωπικό που εργάζεται εκεί και τις ανάγκες σωστής φιλοξενίας των ατόμων με αναπηρία.

 

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης «Έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις σε ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία», οι οποίες και  θα συνεχιστούν έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες εργασίες για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου , ενώ σύντομα η περιοχή θα αποκτήσει και  κέντρο για τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων, ειδικά όσων  δεν έχουν οικογένεια και χρειάζονται τον κατάλληλο χώρο για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΚΕΚ ΑΜΕΑ Π. Στεργιούλη, το προσωπικό του κέντρου και όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας χώρος κατάλληλος για αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους και τόνισε ότι « όλοι εμείς πρέπει να είμαστε μία κοινωνία με συνοχή, με ευθύνη στα πράγματα και αξιοπρέπεια για όλους μας», διαβεβαιώνοντας ότι η Περιφέρεια έχει διασφαλίσει τη λειτουργία του κέντρου και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, που χρειάζονται ειδική φροντίδα, αγάπη και στήριξη.

 

 

You May Also Like

«Βαριά προσγείωση» αεροσκάφους της Αερολέσχης Κέρκυρας στα Γρεβενά

«Βαριά προσγείωση» αεροσκάφους της Αερολέσχης Κέρκυρας στα Γρεβενά

Αύριο, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου η 34η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ποια θέματα αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς;

Με 40 θέματα στην ατζέντα του συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου

Με 40 θέματα στην ατζέντα του συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς τη…

Αποστρατεύτηκε ο Καστοριάνος Γρηγόρης Γρηγοριάδης

Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Αντιστράτηγου ο Καστοριανός Γρήγορης Γρηγοριάδης,

Ζ. Τζηκαλάγιας: Δεσμεύομαι για ολόπλευρη υποστήριξη από εμένα και την κυβέρνηση, αυτού και κάθε παρόμοιας ελπιδοφόρας προσπάθειας

Ζ. Τζηκαλάγιας: Δεσμεύομαι για ολόπλευρη υποστήριξη από εμένα και την κυβέρνηση, αυτού…

Συγχαρητήρια της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

           Συγχαρητήρια της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

Kastoria Business Start-up Weekend Με πρωτοβουλία του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT (American College of Thessaloniki)

Kastoria Business Start-up Weekend στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ).

Σε μία γεμάτη παλμό και ενθουσιασμό η χθεσινή συγκέντρωση στην πλατεία του Άργους Ορεστικού από το Συνδυασμό «Νέα Προοπτική» της υποψήφιας Δημάρχου Καλλιόπης Κυριακίδου ‐ Τσιάγγου

Όλοι μαζί, κατέληξε η υποψήφια Δήμαρχος, για την αλλαγή και μια ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!!

Μελέτη καθορισμού του ιδανικού ύψους της στάθμης της λίμνης Καστοριάς

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς έχοντας εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση θα προβεί το…