Μια σοβαρή καταγγελία έρχεται στο φως στη Λαμία, καθώς όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς ενός ανθρώπου που έχασε τη ζωή του, ο άτυχος 49χρονος διασωληνώθηκεστα Επείγοντα χωρίς παρουσία Εντατικολόγου και εγκαταλείφθηκε για 12 ώρες στην τύχη του με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή. Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, στο νοσοκομείο υπήρχαν τρία άδεια κρεβάτια ΜΕΘ αλλά δεν νοσηλεύτηκε σε αυτά ο υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας.

Ο 49χρονος ο οποίος εργαζόταν στο υπουργείο Παιδείας και συμμετείχε στη διανομή των θεμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ έκανε διακοπές, ξαφνικά ανέβασε 40 πυρετό και χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο της Λαμίας. Οι συγγενείς του κατήγγειλαν πως δεν έλαβε την ιατρική φροντίδα που άξιζε και παρέμεινε διασωληνωμένοςστα Επείγοντα.

Παρόλο που υπήρχαν 3 κρεβάτια στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, η διασωλήνωσηδεν έγινε παρουσία Εντατικολόγων με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και ο άνδρας να καταλήξειλίγη ώρα αργότερα. «Κάναμε διακοπές με τον αδερφό μου στο χωριό μου, και ενώ μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, φαινόταν καλά στην υγεία του, κατά τις 6 το πρωί παρουσίασε βαρύ πυρετό. Κάλεσα το ΕΚΑΒ και μέσω του ΕΚΑΒ έγινε η διακομιδή του στο νοσοκομείοΛαμίας και ο συνοδός ειδοποιήθηκε κατά τις 10.30 το πρωί ότι διασωληνώθηκε. Από τις 10.30 και μετά, έμαθα ότι δεν είχε ειδοποιηθεί η ΜΕΘ και τελικά στις 20.00 κατέληξε σε κρεβάτι της ΜΕΘ», ανέφερε στο MEGA ο αδερφός του 49χρονου, Γιάννης Φλώρος.

«Δεν ήταν μόνος του, υπήρχε γιατρός στα επείγοντα, και θεωρώ ότι λόγω της βακτηριαιμίας που είχε, έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στη ΜΕΘ. Θεωρώ ότι για να μεταφερθεί στις 20.00 στη ΜΕΘ, μιλάμε για 10 ώρες καθυστέρηση, και από ότι έχω μιλήσει με τον τεχνικό σύμβουλο της πληρεξούσιας δικηγόρου μου, ήταν πολύ σημαντικός χρόνος αυτό το διάστημα που χάθηκε», συμπλήρωσε. «Από τον ιατρικό φάκελο ενημερώθηκα ότι είχε ειδοποιηθεί καν η ΜΕΘ, για την βαρύτητα του γεγονότος», επεσήμανε ο αδερφός του θύματος, κ. Φλώρος.

«Ενώ γνώριζαν τι υπήρχε στον συγκεκριμένο ασθενή, καθυστέρησαν την μεταφορά του»

«Το γιατί δεν τον έβαλαν τη ΜΕΘ ακόμα ερευνάται, ωστόσο σε συνεργασία με τον τεχνικό μας σύμβουλο, γνωρίζουμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό, από τη στιγμή που διασωληνώθηκε έπρεπε να φύγει κατευθείαν για τη ΜΕΘ. Δεν έπρεπε να χαθεί ούτε μία ώρα. Ο άνθρωπος κατέληξε από ένα συγκεκριμένο μικρόβιο το οποίο, του δημιούργησε επιπλοκές. Το ζητούμενο είναι ότι ενώ γνώριζαν τι υπήρχε στον συγκεκριμένο ασθενή, καθυστέρησαν την μεταφορά του, μιλάμε για ολιγωρία γιατρών», δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας, Σοφία Σταυράκη.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr

You May Also Like

Ενισχύσεις 300 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμό του ακτοπλοϊκού στόλου

Στα 300 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι πόροι του νέου Ταμείου Εκσυγχρονισμού που ανακοινώθηκε χθες από την κυβέρνηση

Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Επιβαρύναμε άδικα και δυσανάλογα τη μεσαία τάξη και το πληρώσαμε

Ανοιχτή πρόσκληση στο ΚΙΝΑΛ για μετεκλογική συνεργασία – Αποκάλεσε τον πρωθυπουργό «διαχειριστή…

Τζανάκης: Να βρίσκουμε τους ανεμβολίαστους και να τους εμβολιάζουμε στα σπίτια τους, πόρτα – πόρτα

Έως τα Χριστούγεννα θα έχουμε 2.500 με 2.700 θανάτους παραπάνω από κορωνοϊό…

Στη διάθεση των πολιτών το Αρχείο Εκλογικών Αποτελεσμάτων της Διεύθυνσης Εκλογών του ΥΠΕΣ

Στη διάθεση των πολιτών το Αρχείο Εκλογικών Αποτελεσμάτων της Διεύθυνσης Εκλογών του…

Γιώργος Καπουτζίδης: «Λένε ότι ο Θεός έπλασε γυναίκα από το πλευρό του Αδάμ».

Ήσουν πίσω από καμία φραουλιά κι έβλεπες;

Παύλος Πολάκης: Χειρουργείο στη Βουλή με ιατρική μπλούζα

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας αφαίρεσε μία κύστη από εργαζόμενο της Βουλής και ανέβασε…

Κοινωφελής εργασία του ΟΑΕΔ: Πότε θα αναρτηθούν τα οριστικά αποτελέσματα για τις 8.933 προλήψεις

Κοινωφελής εργασία του ΟΑΕΔ: Πότε θα  αναρτηθούν τα οριστικά αποτελέσματα για τις…

Τι θα Συμβεί στη Δυτική Μακεδονία σε 10 Χρόνια

Τι θα Συμβεί στη Δυτική Μακεδονία σε 10 Χρόνια