Στα 60 ευρώ ο μοριακός έλεγχος και στα 20 ευρώ το rapid τεστ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τις ανώτατες τιμές στα τεστ κορονοϊού

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Αρ. Φύλλου 5387) η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη με την οποία επιβάλλονται ανώτατα όρια τιμών πώλησης για το τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time και για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (Rapid Test).

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα εκμετάλλευσης και λοιπών μη θεμιτών εμπορικών πρακτικών, καθορίζονται τα εξής ανώτατα όρια τιμών, μη συνυπολογιζομένου σε αυτά του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α), για τα ακόλουθα:

1) Για το τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time – PCR, α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), το ποσό των 40 ευρώ και β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των 20 ευρώ.

2) Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (Rapid Test), α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.) στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των 10 ευρώ και β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας, στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές το ποσό των 10 ευρώ.

3) Οι ανώτατες τιμές που προβλέπονται στα παραπάνω παραγράφους, δεν ισχύουν στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

4) Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τις παραπάνω υπηρεσίες και αγαθά, οφείλουν να αναρτήσουν σε εμφανές για το κοινό σημείο και στις ιστοσελίδες τους, τιμοκατάλογο με τις παραπάνω προβλεπόμενες ανώτατες τιμές.

5) Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

 

newsbeast.gr

You May Also Like

Χρυσοχοϊδης: «Δεν αξίζει τον κόπο για ένα γλέντι να σκορπάμε το θάνατο»

Χρυσοχοϊδης: «Δεν αξίζει τον κόπο για ένα γλέντι να σκορπάμε το θάνατο»

Νέες Γραμμές Επικοινωνίας για τον κωδικό Β4 από τον Δήμο Καστοριάς: Κανένας δημότης μας δεν θα μείνει απροστάτευτος και αβοήθητος

Νέες Γραμμές Επικοινωνίας για τον κωδικό Β4 από τον Δήμο Καστοριάς: Κανένας…

Νέα ενημερωτική καμπάνια της ΓΓΠΠ για τον Κορωνοϊό για τις ευπαθείς ομάδες – Μένουμε Σπίτια μας

Νέα ενημερωτική καμπάνια της ΓΓΠΠ για τον Κορωνοϊό για τις ευπαθείς ομάδες…

Η Ιταλία υποδέχτηκε τους Κουβανέζους γιατρούς που θα τα βάλουν με τον κορονοϊό

Η Ιταλία υποδέχτηκε τους Κουβανέζους γιατρούς που θα τα βάλουν με τον…

Σκουτέλης: Προστασία 100% από τον κοροναϊό δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό

Σκουτέλης: Προστασία 100% από τον κοροναϊό δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό

Η ημερήσια αναφορά για τον κορωνοϊό COVID-19 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,  Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Η ημερήσια αναφορά για τον κορωνοϊό COVID-19 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,…

Κορωνοϊός: 12 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα self-test

Κορωνοϊός: 12 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα self-test

Την παράταση της καραντίνας για άλλη μια εβδομάδα για τις περιοχές της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς για προληπτικούς λόγους ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Την παράταση της καραντίνας για άλλη μια εβδομάδα για τις περιοχές της…