Στα 60 ευρώ ο μοριακός έλεγχος και στα 20 ευρώ το rapid τεστ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τις ανώτατες τιμές στα τεστ κορονοϊού

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Αρ. Φύλλου 5387) η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη με την οποία επιβάλλονται ανώτατα όρια τιμών πώλησης για το τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time και για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (Rapid Test).

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα εκμετάλλευσης και λοιπών μη θεμιτών εμπορικών πρακτικών, καθορίζονται τα εξής ανώτατα όρια τιμών, μη συνυπολογιζομένου σε αυτά του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α), για τα ακόλουθα:

1) Για το τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time – PCR, α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), το ποσό των 40 ευρώ και β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των 20 ευρώ.

2) Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (Rapid Test), α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.) στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των 10 ευρώ και β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας, στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές το ποσό των 10 ευρώ.

3) Οι ανώτατες τιμές που προβλέπονται στα παραπάνω παραγράφους, δεν ισχύουν στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

4) Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν τις παραπάνω υπηρεσίες και αγαθά, οφείλουν να αναρτήσουν σε εμφανές για το κοινό σημείο και στις ιστοσελίδες τους, τιμοκατάλογο με τις παραπάνω προβλεπόμενες ανώτατες τιμές.

5) Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

 

newsbeast.gr

You May Also Like

Κέρκυρα : Το μήνυμα της νοσηλεύτριας που παρέλυσε μετά τον εμβολιασμό – Η κατάσταση της υγείας της

Κέρκυρα : Το μήνυμα της νοσηλεύτριας που παρέλυσε μετά τον εμβολιασμό –…

Στέλιος Πέτσας: «Η επιλογή συμπολιτών μας να μετακινηθούν στην επαρχία, ειδικά μετά από τις συστάσεις μας να μην το πράξουν, συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά»

Στέλιος Πέτσας: «Η επιλογή συμπολιτών μας να μετακινηθούν στην επαρχία, ειδικά μετά…

Έκκληση του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στην περιοχή

Έκκληση του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στην περιοχή

Βασιλακόπουλος: Ο εγκλεισμός θα κρατήσει ακόμα δύο με τρεις μήνες …..

H κόπωση των ανθρώπων είναι κατανοητή, παραδέχτηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής…

«Κορωνοϊός: Γιατί  κε Περιφερειάρχη τόσος εφησυχασμός;» Του Γιάννη Στρατάκη Περιφερειακού  Συμβούλου Συνδ : «ΕΛΠΙΔΑ»

«Κορωνοϊός: Γιατί  κε Περιφερειάρχη τόσος εφησυχασμός;» Του Γιάννη Στρατάκη Περιφερειακού  Συμβούλου Συνδ…

Μόσιαλος: Οσο περισσότερο ανοίξουμε πριν τις γιορτές τόσο πιο μεγάλο το κλείσιμο μετά

Μόσιαλος: Οσο περισσότερο ανοίξουμε πριν τις γιορτές τόσο πιο μεγάλο το κλείσιμο…

Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ, διπλάσιες οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό από τα εξιτήρια

Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ, διπλάσιες οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό από…

Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας και του αρμόδιου Τομεάρχη Υγείας για την ανεπάρκεια του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας ως επίσημο νοσοκομείο αναφοράς για τον covid19

Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας και του αρμόδιου Τομεάρχη Υγείας για…