Στην αξιοποίηση της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα για την εκπαίδευση αξιωματικών της Πυροσβεστικής των γειτονικών κρατών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό, αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς από κοινού με τον Υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, N. Dimitrov, μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα την Τετάρτη, 14 Ιουνίου.

 

Απόσπασμα από τη δήλωση του Υπουργού

«Θέλω να σας φέρω ένα παράδειγμα. Είχαμε πριν λίγο τη μεγάλη φωτιά στο Λονδίνο, όπου χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Εκεί φάνηκε π.χ. πόσο σημαντική είναι η λειτουργία και ο ρόλος της Πυροσβεστικής. Και ξέρετε επίσης ότι το Σάββατο, για πρώτη φορά, κινήθηκα εντός Ελλάδος -εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης από τότε που είμαι Υπουργός- και είχα την τιμή να συμμετάσχω στα εγκαίνια της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αξιωματικών στην Κοζάνη. Η Κοζάνη είναι μόνο λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα των δυο κρατών και, μάλιστα, η Πτολεμαΐδα που βρίσκεται η σχολή απέχει μόνο 60 χιλιόμετρα.

Αυτή η Σχολή μπορεί και πρέπει -και το έχω προτείνει σε όλους τους συναδέλφους μου στην περιοχή- να αξιοποιηθεί για την εκπαίδευση Αξιωματικών Πυροσβεστικής των γειτονικών μας κρατών, τα οποία δεν διαθέτουν αντίστοιχο, ακόμα, σύστημα επιμόρφωσης.

Έχουμε πολλά να κάνουμε και δεν το κάνουμε για να εξυπηρετήσουμε κάποιον. Ας μείνω στο παράδειγμα. Τί κάνει η Πυροσβεστική; Σβήνει φωτιές; Τι είναι η φωτιά; Είναι ένας από αυτούς τους κινδύνους που μπορούν πολύ εύκολα να πάρουν διεθνοποιημένο χαρακτήρα.

Η φωτιά δεν ξεκινάει με τον άνεμο και μετά από λίγα χιλιόμετρα σταματάει και λέει εδώ έχει σύνορα. Ούτε υπάρχουν έλεγχοι διαβατηρίων. Η φωτιά θα περάσει τα σύνορα και θα τα κατακάψει. Και είναι, κατά συνέπεια, υπέρ των συμφερόντων και του ελληνικού λαού και του λαού της γείτονος χώρας, καθώς και υπέρ και των δύο κρατών και άλλων –αναφέρομαι και στην Αλβανία και στο Μαυροβούνιο και τα λοιπά- να υπάρχει όσο το δυνατό καλύτερη εκπαίδευση και συντονισμός, για να μπορεί κανείς να παλεύει και να ξεπερνά αυτά τα προβλήματα».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Γρεβενά: Αναγκαία η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων στην Εγνατία

Την ικανοποίησή του για τη μέχρι τώρα λειτουργία των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων…

Έρχεται σκόνη από την Αφρική. Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει:

Σύλληψη δύο αλλοδαπών, σε περιοχές της Φλώρινας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν αποφάσεις Δικαστηρίων

Σύλληψη δύο αλλοδαπών, σε περιοχές της Φλώρινας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν…

To Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας) διοργανώνει σεμινάριο

To Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας) διοργανώνει σεμινάριο

Σύλληψη 39χρονου αλλοδαπού στην Πτολεμαΐδα για κατοχή κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων

Την Πέμπτη (07-07-2016) το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης…

«Πρέσπες 2022»: Με αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη, Φραγκούλη, Ρεμπούτσικα, Σελεμίδου, Πάολα και Βιτάλη οι φετινές εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων «Πρέσπες 2022» παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Διεθνές δι-ιδρυματικό μεταπτυχιακό για τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων σε συνεργασία με το UFT Βουλγαρίας

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζοντας τη δυναμική στρατηγική διεθνοποίησης και εξωστρέφειας, ενισχύει  τις συνεργασίες του με αναγνωρισμένα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού.  

Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στους Μητροπολίτες Σισανίου & Σιατίστης και Γρεβενών

Εθιμοτυπικές επισκέψεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στους Μητροπολίτες Σισανίου & Σιατίστης και Γρεβενών

Άμεσα να συμπεριληφθούν επιπλέον επαγγελματικοί  κλάδοι στην Τρίτη Δέσμη Μέτρων Στήριξης λόγω του κορωνοϊού που έλαβε η Κυβέρνηση, προτείνει στους αρμόδιους Υπουργούς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας   

Άμεσα να συμπεριληφθούν επιπλέον επαγγελματικοί  κλάδοι στην Τρίτη Δέσμη Μέτρων Στήριξης λόγω…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Τμήμα Εργοθεραπείας | Ενδοσχολική επιμόρφωση με τίτλο «Αύξηση συμμετοχής στα σχολικά έργα/…