Ο ηγέτης της Ρωσικής Δημοκρατίας της Τσετσενίας, ο Ραμζάν Καντίροφ, προστατευόμενος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, διαβεβαίωσε σήμερα πως βρίσκεται στην Ουκρανία, στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων που συνεχίζουν την επίθεσή τους στη χώρα.

Ο Τσετσένος ηγέτης, τον οποίο κατηγορούν μη κυβερνητικές οργανώσεις για κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Δημοκρατία του, στον Καύκασο, μεταφόρτωσε στην πλατφόρμα Telegram βίντεο στο οποίο εικονίζεται με στρατιωτική περιβολή να μελετά σχέδια και χάρτες μαζί με στρατιωτικούς γύρω από τραπέζι σε αίθουσα.

Κατόπιν διαβεβαίωσε με μήνυμά του ότι το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε στο Γκοστομέλ, αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα, που καταλήφθηκε από τον ρωσικό στρατό τις πρώτες ημέρες αυτής που το Κρεμλίνο αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Η πληροφορία αυτή είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί με ανεξάρτητο τρόπο.

«Τις προάλλες ήμασταν περίπου 20 χιλιόμετρα από εσάς, ναζί του Κιέβου, και τώρα είμαστε ακόμη πιο κοντά», έγραψε ο κ. Καντίροφ, καλώντας τις ουκρανικές δυνάμεις να παραδοθούν, διαφορετικά «είσαστε τελειωμένοι».

«Θα σας δείξουμε (…) ότι η ρωσική πρακτική σε μαθαίνει τον πόλεμο καλύτερα από την ξένη θεωρία και τις προτροπές των στρατιωτικών συμβούλων», πρόσθεσε.

«Μπορείτε να χαλαρώσετε (…). Δεν χρειάζεται να μας ψάχνετε, θα σας βρούμε εμείς», διεμήνυσε.

Ο Ραμζάν Καντίροφ, που κυβερνά την Τσετσενία με σιδηρά πυγμή, θεωρείται απόλυτα πιστός στο Κρεμλίνο και έχει υπό τις διαταγές του παραστρατιωτική δύναμη γνωστή με την ονομασία «καντιρόφτσι».

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κυκλοφόρησαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικόνες που εικόνιζαν πλατεία στο Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, γεμάτη στρατιώτες που έλεγαν πως αναχωρούσαν για την Ουκρανία.

Οι δυνάμεις του κ. Καντίροφ έχουν κατηγορηθεί για πολλές ωμότητες στην Τσετσενία.

Ραμζάν Καντίροφ: “Ο βίαιος… τύραννος”

Γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1976. Από τις 5 Απριλίου 2011 είναι ηγέτης της Τσετσενικής Δημοκρατίας.

Έλαβε μέρος στον Δεύτερο Τσετσενικό Πόλεμο, πολεμώντας στην πλευρά της Ρωσίας. Είναι επίσης ο γιος του πρώτου προέδρου της Τσετσενικής Δημοκρατίας, Αχμάτ Καντίροφ. Είναι βραβευμένος ως Ήρωας της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το 2004.

Αρκετοί τον χαρακτηρίζουν ως έναν βάρβαρο τύραννο, ενώ έχει αναδειχθεί και σε σταρ… του instagram.

Μετά τη δολοφονία του πατέρα του, του τότε Προέδρου, στις 9 Μαΐου 2004, ο Ραμζάν διορίστηκε Πρώτος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Τσετσενίας στις 10 Μαΐου 2004.

Όταν η αδερφή του συνελήφθη από την αστυνομία του Νταγκεστάν τον Ιανουάριο του 2005, ο Καντίροφ και περίπου 150 ένοπλοι άνδρες πήγαν στο κτίριο της αστυνομίας της πόλης Khasavyurt (GOVD). Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, οι άνδρες του Καντίροφ περικύκλωσαν το κτίριο, αναγκάζοντας τους αξιωματικούς της υπηρεσίας να ακουμπήσουν σε έναν τοίχο, και τους επιτέθηκαν, έπειτα έφυγαν μαζί με την αδελφή του, «πυροβολώντας νικηφόρα στον αέρα».

Τον Αύγουστο του 2005, ο Καντίροφ δήλωσε ότι «το μεγαλύτερο τζαμί της Ευρώπης» θα χτιζόταν στη θέση των κατεδαφισμένων ερειπίων του γκρεμισμένου κέντρου του Γκρόζνι. Υποστήριξε επίσης ότι η Τσετσενία είναι το «πιο ειρηνικό μέρος στη Ρωσία» και σε λίγα χρόνια θα είναι επίσης «το πιο πλούσιο και το πιο ειρηνικό» μέρος στον κόσμο.

Τόνισε ότι ο πόλεμος είχε ήδη τελειώσει με μόνο 150 «ληστές» να απομένουν (σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία των 700 έως 2.000 ανταρτών μαχητών) και ότι χάρη στον πατέρα του, 7.000 αυτονομιστές είχαν ήδη αυτομολήσει στη ρωσική πλευρά από το 1999. Απαντώντας μια ερώτηση για το πώς θα «εκδικηθεί τη δολοφονία του πατέρα του», ο Καντίροφ είπε:

“Τον έχω ήδη σκοτώσει αυτόν που έπρεπε. Και όσους μείνουν πίσω του, θα τους σκοτώσω, μέχρι τον τελευταίο, μέχρι να σκοτωθώ ή να φυλακιστώ ο ίδιος. Θα τους σκοτώνω όσο ζω… Ο Πούτιν είναι υπέροχος. Σκέφτεται περισσότερο την Τσετσενία παρά για οποιαδήποτε άλλη δημοκρατία [της Ρωσικής Ομοσπονδίας]. Όταν ο πατέρας μου δολοφονήθηκε, αυτός [ο Πούτιν] πηγαινοερχόταν στο νεκροταφείο αυτοπροσώπως. Ο Πούτιν σταμάτησε τον πόλεμο. Ο Πούτιν πρέπει να γίνει ισόβιος πρόεδρος. Χρειάζεται ισχυρός κανόνας. Η δημοκρατία δεν είναι παρά μια αμερικανική κατασκευή… Οι Ρώσοι δεν υπακούουν ποτέ τους νόμους τους”.

πηγη:https://www.enikos.gr/

You May Also Like

Η ψυχολόγος της Καρολάϊν αποκαλύπτει όσα της έλεγε: «Τη συμβούλευα να μην ανοίγεται τόσο πολύ»

Η ψυχολόγος της Καρολάϊν αποκαλύπτει όσα της έλεγε: «Τη συμβούλευα να μην…

Γερμανία: Ασύλληπτη τραγωδία με 81 νεκρούς και 1.300 αγνοούμενους – Δεκάδες σοροί εντοπίζονται σε υπόγεια και κελάρια

«Μία φορά στα 100 χρόνια συμβαίνει κάτι τέτοιο» – Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες…

Θεσσαλονίκη: «Το κεφάλι της πολτοποιήθηκε» – Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος με θύμα ηλικιωμένη

Δεν μπορούν να πιστέψουν οι κάτοικοι γειτονιάς στη Νέα Μηχανιώνα, στη Θεσσαλονίκη την τραγωδία…

Ο Πενταρόφσκι παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών – Αναφέρθηκε σε «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα

Ο Πενταρόφσκι παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών – Αναφέρθηκε σε «μακεδονική μειονότητα»…

Ο Ερντογάν θέλει να βάλει… φυλακή το Charlie Hebdo

Table of Contents Hide Ο Ερντογάν θέλει να βάλει… φυλακή το Charlie…

Νάουσα: Βύθισαν 500 φιάλες κρασιού στον ποταμό Αράπιτσα για να… μεστώσουν (φωτ.)

Καινοτόμο εγχείρημα για την ανάδειξη της Νάουσας, ως πόλη του Οίνου και…

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δώρισε αυτοκίνητο στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι δύο χώρες έχουν συσφίξει τους δεσμούς τους μετά τη συνάντηση Κιμ-Πούτιν τον Σεπτέμβριο

Κιμ Γιόνγκ Ουν: Εμφανίστηκε δημοσίως μετά από 20 μέρες απουσίας

Κιμ Γιόνγκ Ουν: Εμφανίστηκε δημοσίως μετά από 20 μέρες απουσίας

Ρωσία: Μητέρες και σύζυγοι στρατιωτών καλούν τον Πούτιν να μη στέλνει τους άνδρες «στη σφαγή»

Χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση, επίστρατοι καλούνται να κάνουν τη δουλειά κομάντο

Συνάντηση εργασίας (1st workshop) του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων – Πρόγραμμα

Συνάντηση εργασίας (1st workshop) του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων – Πρόγραμμα