Μόλις 10 ημέρες απέμειναν έως την έναρξη της 41ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας στο κέντρο παραγωγής της γούνας που δεν είναι άλλο από τη Δυτική Μακεδονία και οι ετοιμασίες έχουν μπει σε τελική ευθεία.

Σε συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησε το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς ‘’ Ο Προφήτης Ηλίας ‘’ την Μ. Δευτέρα ( 25/4 ) το πρωί στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας όπου θα χτυπάει η καρδιά του κλάδου της Γουνοποιίας από 5-8 Μαΐου, η νέα διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς εξέφρασε διά στόματος του Προέδρου του κ. Γιάννη Κορεντσίδη την ικανοποίηση, την αισιοδοξία και την πίστη ότι θα κερδηθεί το στοίχημα και η έκθεση θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία και οργανωτικά αλλά και σε επίπεδο εμπορικών πράξεων.

Λόγω της μεγάλης συμμέτοχης εκθετών παρατάθηκε λίγο και ο χρόνος κατασκευής των περιπτέρων, υπολογίζεται ωστόσο πως έως και την Μ. Τέταρτη 27 Απριλίου θα είναι τα πάντα έτοιμα, για να υποδεχτούν τους 103 έκθετες και τους εκατοντάδες εμπορικούς επισκέπτες που θα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

Σε ότι αφορά τους εμπορικούς επισκέπτες, ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» έχει έρθει σε επαφή με τουριστικό γραφείο για την διευκόλυνση των επισκεπτών με πραγματοποίηση πτήσεως charter από Μόσχα προς Θεσσαλονίκη για τις 4-8 Μαΐου, ώστε να καλυφτεί η μεγάλη ζήτηση θέσεων από εμπορικούς επισκέπτες της Ρωσίας. Παράλληλα με την υποστήριξη του οργανισμού Enterprise Greece, αναμένουμε εμπορικούς επισκέπτες από Κορέα, Αμερική, Καναδά, Τουρκία, καθώς και από ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Κορεντσίδης τόνισε πως θα υπάρξει μεγάλος αριθμός επισκεπτών από την Ουκρανία, το Καζακστάν, την Κορέα σε συνεργασία με το Enterprise Greece, ομάδα 40 Τούρκων αγοραστών, αλλά και αντιπροσωπείες από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, την Αμερική και τον Καναδά.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σύμφωνα πάντα με τον κ. Κορεντσίδη θα είναι το εξής:
-Το πρώτο βράδυ θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Gala σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης της Καστοριάς, με επίδειξη μέχρι στιγμής από 11 επιχειρήσεις.
-Για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί μια ομιλία από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Κυριάκο Λουφάκη, με κεντρικό θέμα «Παράγω και Εξάγω», αλλά και σε συνάρτηση με το branding της ελληνικής γούνας.
-Για το Σάββατο 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-ομιλία για το φορολογικό καθεστώς που ισχύει στη ρωσική αγορά.

Ο πρόεδρος του Προφήτη Ηλία στάθηκε ιδιαίτερα στην μεγάλη ανταπόκριση των επιχειρήσεων-εκθετών, εκφράζοντας για ακόμη μια φορά την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση της έκθεσης αναφέροντας ‘’ Θα ήθελα εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς να δηλώσω ότι αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση για την μεγάλη συμμετοχή των εκθετών. Αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση για την προσέγγιση και την προσέλευση αυτήν που έχουμε από τους υπάρχοντες εμπορικούς επισκέπτες το οποίο αυτό ενδιαφέρον θα γίνει και έμπρακτο κατά τις μέρες της έκθεσης. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση για το γεγονός ότι όλες αυτές τις μέρες εργάζονται εδώ πυρετωδώς άνθρωποι της περιοχής μας, για την κατασκευή των περιπτέρων, όπως επίσης θα εργαστεί και προσωπικό κατά την διάρκεια της έκθεσης από την την περιοχή μας. Θα δουλέψουν τα ξενοδοχεία, οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι οι κρατήσεις φτάνουν στο 90% στα ξενοδοχεία της περιοχής μας. Θα δουλέψουν τα εστιατόρια γενικά θα δουλέψει όλος ο κόσμος της περιοχής μας, στην ίδια κατηγορία εντάσσω κλείνοντας τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται σε εμφανή σημεία της περιοχής, και παρόλο που επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στην Διεθνή Έκθεση Γούνας παρά τα όλα πλεονεκτήματα που δώσαμε, θα έχουν την ευκαιρία και αυτές οι επιχειρήσεις να κάνουν κάποιες εμπορικές πράξεις με την ευκαιρία της 41ης Διεθνής Έκθεσης Καστοριάς και αυτό μας γεμίζει έστω με ηθική ικανοποίηση.’’

Σε ερώτηση για τα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί τις προηγούμενες χρονιές ανθρώπων οι οποίοι έπαιρναν τον κόσμο μέσα από την έκθεση και τους οδηγούσαν σε επιχειρήσεις που δεν συμμετέχουν στην έκθεση Γούνας και για το πώς σκέφτεται το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών ‘’ Ο Προφήτης Ηλίας ‘’ να τα αντιμετωπίσει ο κ. Κορεντσίδης τόνισε ‘’ Αυτό δεν αντιμετωπίζεται. Καταρχήν κανένας πελάτης δεν έρχεται δωρεάν, στην έκθεση την δική μας. Έρχονται με δικά τους έξοδα συνδράμουμε βέβαια κατά κάποιο τρόπο στην μετακίνησή τους σε ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό, από κεί και πέρα ο πελάτης έρχεται από μόνος του. Από την στιγμή που ο πελάτης έρχεται από μόνος του έχει το δικαίωμα να πάει όπου νομίζει. Αποκεί και πέρα οι επιχειρήσεις οι οποίες όπως είπα και πριν βρίσκονται σε εμφανή σημεία της περιοχής μας και δεν συμμετέχουν στην έκθεση είναι ελάχιστες, οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις συμμετέχουν στην έκθεση και αυτό είναι που μας γεμίζει με ικανοποίηση, αλλά και εμπιστοσύνη. ‘’

Τέλος, για το που οφείλεται η μεγάλη αύξηση των εκθετών 103 τον αριθμό, στην 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας σε σχέση με πέρυσι όπου είχαμε συμμετοχή 65 εκθετών, ο κ. Κορεντσίδης τόνισε ότι ‘’ Αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόσαμε για την τιμή του τετραγωνικού μέτρου και αυτό που τονίζουμε συνεχώς είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα όταν διαθέτεις ένα κτίριο, ιδιόκτητο εκθεσιακό κέντρο χειρίζεσαι την τιμή τετραγωνικού αλλά και πολλά άλλα όπως ακριβώς θέλεις εσύ με μοναδικό σκοπό βέβαια την προσέγγιση εκθετών. Αποκεί και πέρα παρόλο που η κατάσταση στον κλάδο της γούνας είναι αρκετά δύσκολη κάναμε διάφορα πράγματα, εφαρμόσαμε κάποιες καινούριες τεχνικές ως προς την διοργάνωση της έκθεσης, νομίζω όλα αυτά προσέγγισαν τους εκθέτες και μας έδειξαν αυτήν την εμπιστοσύνη. ‘’

Το παρόν στη συνέντευξη τύπου της Μ. Δευτέρας έδωσαν εκτός του προέδρου κ. Κορεντσίδη , ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών κ. Απόστολος Τσούκας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νικόλαος Κατσάνος και το μέλος κ. Ιορδάνης Μιχαηλίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

ΠΕ Κοζάνης: Εγκρίθηκε η πρόταση για τη μελέτη «Βελτίωση της επαρχιακή οδού από τη διασταύρωση ΕΟ Κοζάνης- Λάρισας μέσω Ρυμνίου έως Ελάτη και πρόσβασης στη μαρμαροφόρο περιοχή Τρανοβάλτου»

ΠΕ Κοζάνης: Εγκρίθηκε η πρόταση για τη μελέτη «Βελτίωση της επαρχιακή οδού…

Πανεπιστήμιο και Επιμελητήριο μαζί στην επιτυχία

Πανεπιστήμιο και Επιμελητήριο μαζί στην επιτυχία

«Συμμετοχή του Δήμου Καστοριάς στην παν-Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ»

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 ο Διεθνής Οργανισμός για τον Αθλητισμό και…

Εκδρομή του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) στην Ερέτρια (‘Εύβοια – Χαλκίδα)

Εκδρομή του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) στην Ερέτρια (‘Εύβοια – Χαλκίδα)

Συνελήφθησαν -2- άτομα σε Γρεβενά και Πτολεμαΐδα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν -2- άτομα σε Γρεβενά και Πτολεμαΐδα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Πώς μπορείτε να επενδύσετε πλέον με φωτοβολταϊκά στην Καστοριά»

    Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Πώς μπορείτε να επενδύσετε πλέον με φωτοβολταϊκά στην…