Άνοιξαν οι κάλπες των εκλογών για την ανάδειξη των νέων πρυτανικών αρχών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη είναι ο καθηγητής και νυν κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Θόδωρος Θεοδουλίδης και ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, Γιώργος Μαρνέλλος.

Για τις τέσσερις θέσεις των αντιπρυτάνεων υπάρχουν εννέα υποψηφιότητες και είναι οι παρακάτω: η καθηγήτρια της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας, Άννα Σπύρτου, η καθηγήτρια της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας, Σοφία Ηλιάδου- Τάχου, ο καθηγητής της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας, Γιώργος Ιορδανίδης, ο αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, Γιάννης Ζιώγας, ο αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας, Σταμάτης Γαργαλιάνος, η καθηγήτρια της Οικονομικής Σχολής Κοζάνης, Γεωργία Χαριτούδη, η καθηγήτρια της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, Παρασκευή Μητλιάγκα, ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής Κοζάνης, Στέργιος Μαρόπουλος και ο καθηγητής της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, Νικόλαος Σαριαννίδης.

Η ψηφοφορία διεξάγεται σε δύο κάλπες, όπου το εκλεκτορικό σώμα, αποτελούμενο από μέλη ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΕΠ και διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος, ψηφίζει ταυτόχρονα για τον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, καθηγητή Ανδρέα Πετράκη, το εκλεκτορικό σώμα αποτελείται από 170 μέλη ΔΕΠ και 203 μέλη ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΕΠ και διοικητικούς υπαλλήλους του ιδρύματος. Οι δύο κάλπες βρίσκονται στο αμφιθέατρο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Κοζάνη, ενώ για το εκλεκτορικό σώμα, που προέρχεται από τα πανεπιστημιακά τμήματα της Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών, η εφορευτική επιτροπή έχει μεριμνήσει, ώστε η μετακίνησή τους να γίνει με λεωφορεία.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 6 το απόγευμα. Η θητεία των νέων πρυτανικών αρχών ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και ολοκληρώνεται την 31η Αυγούστου 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

You May Also Like

Με γοργούς ρυθμούς η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Γρεβενών. Ακολουθούν ανάλογες εργασίες σε άλλα 12 σχολεία

Με γοργούς ρυθμούς η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Γρεβενών.…

Πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία για την αντιμετώπιση των κινδύνων από δασικές πυρκαγιές

Πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία για την αντιμετώπιση  των κινδύνων…

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας διανεμήθηκαν σήμερα από τροχονόμους, σε γονείς και μαθητές Δημοτικών Σχολείων στην Δυτική Μακεδονία

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου,  (11-09-2017), διανεμήθηκαν από ένστολο…

Καλλιστώ: «Αυτή η αρκούδα δεν πρόλαβε να γεννήσει τα μικρά της…»

Καλλιστώ: «Αυτή η αρκούδα δεν πρόλαβε να γεννήσει τα μικρά της…»

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε δράσεις τουριστικής προβολής

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε δράσεις τουριστικής προβολής

ΟΠΕΚΑ : Ο νέος Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας του ΟΠΕΚΑ καλεί όλες τις τοπικές οργανώσεις και τους τοπικούς συλλόγους Ατόμων με Αναπηρία σε διάλογο ώστε να συζητηθούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν

ΟΠΕΚΑ : Ο νέος Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας…

Την ίδρυση Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία πρότεινε ο Δήμαρχος Γρεβενών στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας

  Την ίδρυση Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία πρότεινε ο Δήμαρχος Γρεβενών…

Εξιχνιάσθηκε απόπειρα απάτης που τελέσθηκε σε βάρος 80χρονης στην Κοζάνη

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης,

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ευχαριστίες για την συμβολή στην Δεύτερη  Κλαδική Έκθεση και Συνέδριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, Μανιταριών και Προϊόντων

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ευχαριστίες για την συμβολή στην Δεύτερη  Κλαδική Έκθεση και…