Στον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ΤροφίμωνΤον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε στην περιοχή μας.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε εκτενώς για το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων των φασολιών και τις επισταμένες προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού για την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών και την έναρξη ελέγχων που θα οδηγήσουν στον περιορισμό του φαινομένου.

Διεξοδική ήταν η συζήτηση και για την αυθαίρετη χρήση του Π.Γ.Ε., τη σποροπαραγωγή, τη συνδεδεμένη ενίσχυση του πιστοποιημένου προϊόντος «Φασόλια Γίγαντες-Ελέφαντες Καστοριάς» για το οποίο μάλιστα κατατέθηκε αίτημα διάθεσής του σε δημόσιους φορείς, στρατό, νοσοκομεία, κέντρα μεταναστών, συσσίτια δήμων κλπ.

Ο κ. Κεπαπτσόγλου έθεσε στον Υπουργό και βασικά ζητήματα γεωργικών υποδομών την υλοποίηση των οποίων διεκδικεί ο Δήμος, προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγή και το εισόδημα των αγροτών της περιοχής μας.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κατέθεσε υπόμνημα στον κ. Ευαγγέλου στο οποίο υπογραμμιζόταν η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης:

  1. του αρδευτικού δικτύου Γέρμα,
  2. του αρδευτικού δικτύου Βοτανίου – Αμπελοχωρίου – Αμμουδάρας,
  3. του αρδευτικού δικτύου περιοχής Σάντοβο Βογατσικού,
  4. των έργων εμπλουτισμού του φράγματος Βράχου,
  5. του αναδασμού στο αγρόκτημα Κωσταραζίου,
  6. των παράλληλων έργων αναδασμού στο αγρόκτημα Μελανθίου και
  7. της κατασκευής του φράγματος Ασπροκκλησιάς.

Έργα υποδομών για τα οποία υπάρχουν απόλυτα ώριμες μελέτες και τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα του Δήμου Άργους Ορεστικού.

Παρόντες στη συνάντηση με τον Υπουργό ήταν οι Αντιδήμαρχοι Α. Καράτζιος, Α. Μπελονάκη, Φ. Τατσίδης, Τ. Ζέζος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Α. Ξανθόπουλος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα πρωτογενούς τομέα Α. Ανδρόνικος, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Καστοριάς Ο. Τελιγιορίδου και το μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Π. Ζαγάρας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση όλοι μαζί παρευρέθηκαν στην ανοιχτή συζήτηση με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής που πραγματοποιήθηκε στην Αγροτική Καστοριάς Α.Ε. (Agroka S.A.).

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

Δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου ΠΕΔ Δυτικής…

1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Καστοριάς: Πρόσκληση σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση με Αρχαιρεσίες

Το Δ.Σ. του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Καστοριάς σύμφωνα με το καταστατικό καλεί…

Κορονοϊός Ανακαλύπτουν νεκρούς σε γηροκομεία σε Γαλλία και Ισπανία – Μετέτρεψαν παγοδρόμιο σε νεκροτομείο

Κορονοϊός Ανακαλύπτουν νεκρούς σε γηροκομεία σε Γαλλία και Ισπανία – Μετέτρεψαν παγοδρόμιο…

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΓΓΟΥ

Μαρία Αντωνίου: ”Ελένη, είμαστε όλοι περήφανοι για σένα και σου ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στην πορεία σου”!

Η κατάσταση του οδικού δικτύου σε Καστοριά, Κοζάνη,Φλώρινα και Γρεβένα (Τελευταία ενημέρωση 10:00π.μ.)

Η κατάσταση του οδικού δικτύου σε Καστοριά, Κοζάνη,Φλώρινα και Γρεβένα

ΕΑΑΣ Καστοριάς: Συγκρότηση του νέου Τ.Σ.

Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Καστοριάς

Πώς κινήθηκαν τα εμπορικά καταστήματα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου 2018

Πώς κινήθηκαν τα εμπορικά καταστήματα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου 2018

Ευχαριστήριο από το Δήμο Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς εκφράζει δημόσια τις θερμές ευχαριστίες του προς την επιχείρηση «ΣΥΤΙΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ»

Καστοριά: Ημερίδα με θέμα «Κάπνισμα, δημόσια υγεία και σύγχρονος τρόπος ζωής»

Η Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Καστοριάς σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει…