Ένα μήνα και κάτι πριν την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ο ρυθμό που «πέφτουν» στο σύστημα είναι πολύ αργός, αφού υπολείπονται πάνω από 4,5 εκατομμύρια δηλώσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων οι φορολογικές δηλώσεις του 2016 που έχουν υποβληθεί έως και την Τρίτη 24 Μαΐου ανέρχονται σε 1.473.887.

Από το σύνολο των δηλώσεων που έχει υποβληθεί έως τώρα οι 435.700 δηλώσεις είναι χρεωστικές ενώ οι φορολογούμενοι με χρεωστικά εκκαθαριστικά θα πληρώσουν μέσο όρου φόρου 956 ευρώ.

Με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερα ποσά φόρου για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2015 σε σχέση με τον φόρο που πλήρωσαν πέρυσι. Ειδικότερα, «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά θα δουν:

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Βρίσκονται αντιμέτωποι με την πληρωμή αυξημένης προκαταβολής φόρου εισοδήματος. Συγκεκριμένα, η προκαταβολή φόρου εισοδήματος έχει αυξηθεί για τα εισοδήματα του 2015 από 55% σε 75%, ενώ για τα εισοδήματα του 2016 (δηλώσεις 2017) εκτοξεύεται στο 100%. Στους φορολογουμένους που θα επιβαρυνθούν περιλαμβάνονται και όσοι αμείβονται με «μπλοκάκια».

Αγρότες: Η προκαταβολή φόρου εισοδήματος που θα πληρώσουν φέτος με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων αυξάνεται από το 55% στο 75%.

Φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ: Τα φυσικά πρόσωπα που το 2015 απέκτησαν εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσής τους θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο, εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Η εξόφληση του φόρου θα γίνει σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Έρχονται τρία νέα «Εξοικονομώ»

Table of Contents Hide Εξοικονομώ: Τρία νέα προγράμματα επιδότησης για την ενεργειακή…

Πρεμιέρα σήμερα για το «Καλάθι του Πάσχα» – Τι περιλαμβάνει

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ στα σούπερ μάρκετ, το «καλάθι του Πάσχα»

Πάνω από 29 δισ. «πόνταραν» οι Έλληνες το 2022 σε τυχερά παίγνια

Σημαντική αύξηση στον κύκλο εργασιών που ξεπέρασε το 29% παρουσιάζουν τα «πονταρίσματα»…

Σε ισχύ έχει τεθεί από σήμερα το «καλάθι των νονών»

Όπως έχει ανακοινωθεί το «καλάθι των νονών» περιλαμβάνει 12 κατηγορίες προϊόντων

Ολες οι φορολογικές αλλαγές που περιέχει το Πολυνομοσχέδιο

Παρέχεται η δυνατότητα σε όσους προχωρούν σε έναρξη εργασιών να υπαχθούν απευθείας…

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 30 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

39 ειδικότητες υψηλής ζήτησης και αμειβόμενη πρακτική άσκηση

Όλοι οι 25 νέοι φόροι στη ζωή μας

Ένα πρωτοφανές φορολογικό πογκρόμ εξαπολύεται από τις επόμενες ημέρες στην οικονομία προκειμένου…