Στην εναρκτήρια συνεδρίαση των εργασιών του 5ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ερευνητικών Κέντρων – Ιδρυμάτων, που πραγματοποιήθηκε προ λίγων ημερών στην Αθήνα, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», παρέστη η Μαρία Αντωνίου, ως Τομεάρχης Νέας Δημοκρατίας Έρευνας και Καινοτομίας.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της η Μαρία Αντωνίου αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του ρόλου που πρέπει να διαδραματίζει η έρευνα και η καινοτομία στην χώρα αλλά και στις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στους φορείς που την υλοποιούν, επισημαίνοντας ότι καμία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, δεν έχει αντιμετωπίσει ουσιαστικά τα ζητήματα αυτά και την κατάσταση στα ερευνητικά κέντρα της χώρας, όπου η κατάσταση είναι πλέον απελπιστική.

Η Μαρία Αντωνίου, ευχόμενη καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου, κατέδειξε το γεγονός ότι για τη Νέα Δημοκρατία η Έρευνα και Καινοτομία έχει τοποθετηθεί στις μεγάλες προτεραιότητες για την αντιμετώπιση της κρίσης, με στόχο η επόμενη ημέρα να τοποθετήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη ως χώρα με υψηλούς δείκτες ΑΕΠ, και ανταγωνιστικότητα, όπου τα προϊόντα και οι υπηρεσίες θα λαμβάνουν από την Έρευνα και Καινοτομία προστιθέμενη αξία και θα εισέρχονται στις αγορές ως  κατοχυρωμένα για την ιδιαιτερότητα και την ποιότητά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας σε σύσκεψη-ενημέρωση στην Αναπτυξιακή Καστοριάς ΑΝ.ΚΑΣ.

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας σε σύσκεψη-ενημέρωση στην Αναπτυξιακή Καστοριάς ΑΝ.ΚΑΣ.

2η Συνάντηση για την Οργάνωση της 8ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών.

2η Συνάντηση για την Οργάνωση της 8ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών.

Ξεκίνησε το Πασχαλινό Bazaar του Συλλόγου Νεφροπαθών Π.Ε. Καστοριάς!

Ξεκίνησε το Πασχαλινό Bazaar του Συλλόγου Νεφροπαθών Π.Ε. Καστοριάς!

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε μεγάλη επιδημιολογική έρευνα για τον κορωνοϊό

  Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε μεγάλη επιδημιολογική έρευνα για τον…

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς: Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Εθελοντισμός «έπεσε» στα βαθιά!»

«Ο Εθελοντισμός «έπεσε» στα βαθιά!» των συγγραφέων Νικολέτας Χαρούμενου & Δέσποινας Καλαφάτη

Δημήτρης Κοσμίδης: «Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά τις δράσεις μας» [Video]

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας…

30 ακόμη υποψήφιοι με τον Γρηγόρη Γρηγοριάδη

160 οι συνολικοί υποψήφιοι του Συνδυασμού ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Καθαρισμός στις όχθες της Λίμνης Καστοριάς

”Ξεκίνησε και ξεδιπλώνεται η ομορφιά του τοπίου πίσω από τα καλάμια”.

Ευχαριστήριο μήνυμα ΕΟΓ προς ΠΔΜ

Ευχαριστήρια επιστολή ΕΟΓ προς ΠΔΜ